Nanonože

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jestr
27.2.12 07:29

nanonože

Mám nanonože již rok-všchny 4 velikosti. Faktem je, že mojě manželka používá jenom tyto nože a já používám i staré. Nic není dokonalé. Proto každý nůž je potřeba nabrousit.Rozdíl je v kvalitě materiálu a způsobu používání. Kvalitní klasický nůž může stát i tisíce - záleží na kvalitě oceli. Profesionální kuchaři používají klasické ocelové nože. Co se týče šetrnosti k potravinám, tak vše na vzduchu oxiduje. Použití typu nože je již dle mého soudu zanedbatelné.
Osobně: keramiku neberu-omezuje škálu použití-nemůžete použít na mražené věci, pozor na zářez do kosti,atd. Pozor na některé typy kovaných nožu - při prudších změnách teplot-např. krájení horkého masa a pak následně mraženého může dojít ke zvlnění ostří-viděl jsem to na vlastní oči. Tedy pro mne ocelové nože a pak je již na každém, jestli chce mít lesklý=chrom anebo ne=nano technologie, která ulehčuje umytí, míň se na lepí potraviny. Pozor, každá povrchiová úprava se opotřebováva, tedy i nano.

• Citovat
  • Upravit
magicno
20.2.13 17:07

nano nůž

Koupila jsem si nejdřív jeden nůž na vyzkoušení a byla jsem moc spokojená. Tak jsem si tychle koupila ještě jeden. Po půl roce se mi první nůž odlomil…zvlášť rukojeť, zvlášť ostří. Marně jsem hledala někde výměnu, nebo opravu. Do dalčího půl roku se mi zlomil i druhý. Takže výsledek…dobře krájí, ale jsou fušersky vyrobené.

• Citovat
  • Upravit
Nano Man
29.3.13 23:09

NANO, NANO vydržíš málo.

Koupil jsem 3 tyto OCELOVÉ nože s povrchovou úpravou s Nano technologií. Stěny nože opravdu nelepí krájené potraviny, ale ostří se musí brousit klasickou metodou broušení. Mladší dceři vydržel 1 rok, starší už 2 roky a manželce slouží dodnes což je již 4 rok. Závada která již je zde popisována, vlastní čepel se vylomí z rukojeti. :cert: Avšak jak je vidět mladým to moc nevydrželo, takže platí staré a dobré kdo s čím zachází, tak s tím i schází. Doufám že to manželce vydrží alespoň jednu DOČASNOST!!! tj. 22 pozemských :dance: let.

• Citovat
  • Upravit
15
2.4.13 10:40
@magicno píše:
Koupila jsem si nejdřív jeden nůž na vyzkoušení a byla jsem moc spokojená. Tak jsem si tychle koupila ještě jeden. Po půl roce se mi první nůž odlomil…zvlášť rukojeť, zvlášť ostří. Marně jsem hledala někde výměnu, nebo opravu. Do dalčího půl roku se mi zlomil i druhý. Takže výsledek…dobře krájí, ale jsou fušersky vyrobené.

Stalo se mi něco podobného. Mně se tedy jen ostří od rukojeti částečně odchlíplo, ale prakticky je to stejné, jako by se to ulomilo celé, takže se s tím nedá pracovat. Když to porovnám s ostatními noži, které mám doma př. ocelový nůž Sanelli, tak zklamání. Sanelli sice není tak ostrý, ale na spojení ostří s rukojetí má doživotní záruku a pracovat se s ním dá Opravdu by mě nenapadlo, že se něco takového stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí