Vánoční pečení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11502
30.11.10 15:36
Pipet píše:
Holky, nemáte některá osvědčený recept (hledat umím sama…) na cukroví, které se stříká na plech takovým tím cukrářským sáčkem? Zkoušela jsem teď z půl dávky z časopisu, takové pěkné „bobíky“ jsem si na plech udělala a vytáhla jsem totální placky…
Tak kdybyste některá věděly :nevim: :think: :kytka:

To mě taky zajímá. Budu muset na výzvědy k mámě a babičce. Ty maj cukrový vždy výborný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
30.11.10 15:42

Holky, nemáte nějaký osvědčený recept na vanilkové rohlíčky bez ořechů??? Manžel nemá rád ořechy, ale miluje rohlíčky. Jenže já je mám každý rok prostě divné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
30.11.10 17:32
tterka píše:
Holky, nemáte nějaký osvědčený recept na vanilkové rohlíčky bez ořechů??? Manžel nemá rád ořechy, ale miluje rohlíčky. Jenže já je mám každý rok prostě divné :think:

Tterka a co nahradit ořechy mandlema, nepomohlo by to?
já dávám mandle + oříšky půl na půl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
30.11.10 17:34

Pettule - to s pusinkama teda nevím kde se stala chyba, ale řekla bych moc řídký těsto :think: :nevim: nebo chyba v termostatu?

Já s nima nikdy problém neměla a považuju je za jedno z nejjednodušších druhů, kterýho navíc můžu udělat třeba tunu a vydrží dlouho. Když je zavřený v plech.krabici, tak ti pár měsíců vydrží a je co nabízet návštěvám ke kafi. Zkusim doma dohledat recept

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
30.11.10 18:14

to nevim, ale troubu mam novou a peče skvěle. Pusiny jsem dělala podle tohodle: http://ekucharka.net/snehove-pusinky spletla jsem se o hodinu, dělala je prý hodinu a půl, no tak pořád je to ale míň než mých 7 hodin, při dosušení mi krásně praskly, ale pak změkly, takže fakt netušim čim to bylo :nevim: a to jsem je měla v průměru tak 1cm! víc ani omylem. Ten sníh jsem určitě řidkej neměla, nikdy ho nemívám, takž v tom chyba asi taky nebyla :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
30.11.10 19:16

Pusinky - sníh šlehat v horké vodní lázni… To v receptu nevidím. Sušit až budou, no, to jsem nikdy neměřila, ale ta hodinka a více to bude.
Uchovávat neprodyšně v suchu, u nás je prostě vlhko, nasáknou ze vzduchu a změknou. Takže je pak sesypu z plechu, vychladlé jsou za chvilinku z 50ti stupňů a pak šup s nima do sáčku, zavřít a vyndavat jen pár kousků na mísu.
Možná v paneláku nebo někde, kde mají hodně suchý vzduch, se nemusí na to skladování tak hledět… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
30.11.10 20:24

Tterka, já dělám výborné vanilkové rohlíčky, všichni mi je vždycky chválí, jsou bez ořechů, jen s mandlema, rozplývají se přímo na jazyku a zatím se mi vždycky povedly.. :wink:

150g hladké mouky
20g cukru
50g loupaných mandlí
1 vanilkový cukr
1 lžička citronové kůry
110g změklého másla
1 žloutek

Pečeme mírně do zrůžovění a pak se obalují v 50g cukru moučka a ve 2 balíčkách vanil. cukru.
(V tomhle množství toho ale moc není, tak jen jestli je chceš vyzkoušet, já je normálně dělám z dvojité dávky, tj. všechny suroviny krát 2 :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
30.11.10 20:57

Holky, a co vánočka? Nemáte někdo osvědčený recepis? Neumím s kynutým těstem, poradíte mi, jestli jde dělat i ze sušeného droždí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
30.11.10 21:39

Marjanko, určitě jde, s klasickym droždim nedělám. Tady u toho nemusíš čekat na kvásek, takže těsto zpracuješ, necháš vykynout a vypleteš vánočku co dáš píct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
30.11.10 21:48

http://www.apetitonline.cz/…vanocka.html

místo klasickýho droždí dáš sušený, ale pozor jsou 2, jedno je na půl kila mouky a druhý na kilo mouky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
4.12.10 18:16

Ahoj holky,prosím Vás kdy děláte včelí úly a karamelové košíčky?S jakým pedstihem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
5.12.10 15:31

karamelový nevim, ale úly až úplně před Vánoci, tak 1,2 nanejvýš 3 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
5.12.10 18:56

Ahoj se chci zeptat na plnene orechy.Muzu je upect,a naplnit kremem hned?Neni brzo?Ja s timto druhem cukrovi nemam zkusenosti,prosim o nejake rady dekuji

Jinak mam skvely recept,na vanilkove rohlicky krehoucky (nasla jsem na netu jine uz nedelam!

150g hladké mouky-20g moučkového cukru-100g másla
50g mletých lískových oříšků-1žloutek
vanil.cukr a moučkový cukr na obalení
Peceme ve vyhrate troube 170st.do ruzova :palec:
Tak se tu treba nekomu bude hodit
Davka je na 1velky plech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mellanie
5.12.10 19:16

Já dělám vosí hnízda i dřív -tak týden před.Pokud je pěkně chladno venku. :mrgreen:

karamelový –pokud myslíš ze salka–tak ty sem plnila vloni ,a dělat už nebudu.Každopádně si myslim,že klidně těch 5 dní před štědrým dnem -stačí naplnit.

veras : ořechy zase plnit pouze pár dnů před vánoci.-

Jinak já mám letos hotové teprve 2 druhy.perníčky a pracny.a dnes sem pekla pudingové banánky ze strojku,zítra slepuim marmoškou a poputujou na balkon.A zadělám si na rohlíčky.

Co děláte z bílků kromě pusinek?ty mi nejdou .. :cry:

• Citovat
  • Upravit
220
5.12.10 19:25

Dekuju za radu,ja mam teprve jeden druh cukrovi,mam linecke,a jeste se chystam na slehackove,pudinkove strojkove svetle a tmave,van.rohlicky,kokosky jinak co z bilku?Zkuste citronove tycinky

http://ekucharka.net/citronove-tycky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport