Jedlé kaštany – jak na ně?

emocuc.polymorf
27.10.10 21:03

Jedlé kaštany - jak na ně?

Ahoj holky, koupila jsem jedlé kaštany a chtěla bych je nejraději takové ty pečené, jak krásně voní :palec: Nemáte někdo typ, jak to udělat co nejlépe a nezkazit je? Myslím, že se při pečení má nějak naříznout ta špička..? A jak se pečou? Jde to na pánvi, nebo musím do trouby? Asi se to i nějak sladí, že? :think: Tak díky moc za typy :kytka: :kytka: Hezký večer :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33315
27.10.10 21:12

Já je nařezávám přes špičku do kříže, lépe se potom loupou. Dají se jen na plech do trouby a pečou, dělám to od oka, prostě jak mi připadají pootevřené a voní, tak vyzkouším a podle toho se rozhodnu co s nimi dál. Je to fakt dobrota…úplně jsi mi připomněla tu vůni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
27.10.10 21:16
Tinuvien píše:
Já je nařezávám přes špičku do kříže, lépe se potom loupou. Dají se jen na plech do trouby a pečou, dělám to od oka, prostě jak mi připadají pootevřené a voní, tak vyzkouším a podle toho se rozhodnu co s nimi dál. Je to fakt dobrota…úplně jsi mi připomněla tu vůni :mrgreen:

Díky, tak jen tak nasucho do trouby? A na kolik stupňů? Nebo jestli máš plynovku, tak moc moc ten plyn ohulíš? :mrgreen: Jo a cukruje se to nějak? :think: Popřípadě nějak jinak dochucuje? Nebo jen oloupat a sníst? :think:
Já je jedla před lety ve Švýcarsku, tak vím prd, jen si pamatuju, že to bylo vážně super :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
10665
27.10.10 21:17

Ahoj :wink:
Tak za mě.......kaštany vždycky naříznu do křížku a peču je v troubě. Peču tak dlouho, jak uznám za vhodné, prostě to tak nějak poznám, kdy jsou hotové. Cukr nedávám, nikdy jsem je s cukrem nejedla !
Tak kaštanům zdar :-D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
27.10.10 21:25
rybana75 píše:
Ahoj :wink:
Tak za mě.......kaštany vždycky naříznu do křížku a peču je v troubě. Peču tak dlouho, jak uznám za vhodné, prostě to tak nějak poznám, kdy jsou hotové. Cukr nedávám, nikdy jsem je s cukrem nejedla !
Tak kaštanům zdar :-D :mavam:

Nazdáááááááár, Rybo :hug: :hug:
Tak mi ještě holky řekněte, jak dlouhá doba (aspoň přibližně :mrgreen: ) je to Vaše přiměřeně?? 10, 20, 30 minut?? Kdybych to náhodou nepoznala podle vůně, kdy už budu vědět, že to je moc?… a nedávejte mi sem radu: Až budou hořet :lol: :lol: Tak myslím těch 15 minut max, ne? :think:

• Citovat
  • Upravit
10665
27.10.10 21:33

Čáááááááááááu, Emo !!! :mrgreen:
No hele, troubu určitě předehřej a pak je peč těch 15 max. 20 minut. A na sucho, bez ničeho ! Pak přines ochutnat, ju ??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
27.10.10 21:40

Holky, bylo to rychlý, už se pečou :dance: :dance: :dance: …tak pak podám zprávu… nařízla jsem je tak 1-2cm křížek nahoře, 170-180 stupňů :palec: :palec: Se těšííím :dance: :dance: Děkuji za rady, snad na tom není co zvorat :palec: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
954
27.10.10 21:44

mě kdysi švagrová poradila fintu a to pečení v toustovači. Naříznu špičku do kříže, nandám do toustovače - pozor, nikoli do topinkovače :-)!, normálně přiklopím a je to, řekla bych tak 10-15 minut, nevím přesně, dělávám to od oka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
27.10.10 22:05

Vynikající!!!!!!!! :dance: :dance: :dance: :dance: Mňaaaaaaam!!! :-P :-P :-P Že jsem si je neudělala dřív než po 15 letech :lol: :lol: :zed: No, aspoň z nich mám fakt radost.. :dance: :dance: Nádherně voní, zítra si kupte :palec: :palec: Jo a pekla jsem je 20 minut přesně, jsou akorát! :palec:

• Citovat
  • Upravit
emocuc.polymorf
27.10.10 22:07
honey_star píše:
mě kdysi švagrová poradila fintu a to pečení v toustovači. Naříznu špičku do kříže, nandám do toustovače - pozor, nikoli do topinkovače :-)!, normálně přiklopím a je to, řekla bych tak 10-15 minut, nevím přesně, dělávám to od oka.

to jde zavřít?? 8-o 8-o Jinak jako typ dobrý, asi to chce vybírat placatější kousky.. :think: :-D

• Citovat
  • Upravit
7584
27.10.10 22:07

Jé, máme doma asi 14 dní v misce nasbírané kaštany a pořád si říkám, že se někde juknu, jak se správně dělaj.

Předloni a loni nám děsně bouchaly v troubě. Loni jsme vymysleli zlepšovák a plech přikryli. A ono se to má naříznout? 8-o :mrgreen: Zítra je konečně udělám. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
27.10.10 22:08

A kde se to kupuje 8-) :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
emocuc.polymorf
27.10.10 22:08

Ještě jsem hledala na netu a našla fotku naříznutých, oni to dělají takhle.. :nevim:
Já to řezala v tý špičce, ale asi je to jedno, možná lupnou víc.. :think: :palec:
 http://t0.gstatic.com/images?…

• Citovat
  • Upravit
10665
27.10.10 22:09

Většinou se daj koupit v zelenině :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10665
27.10.10 22:10
emocuc.polymorf píše:
Ještě jsem hledala na netu a našla fotku naříznutých, oni to dělají takhle.. :nevim:
Já to řezala v tý špičce, ale asi je to jedno, možná lupnou víc.. :think: :palec:
http://t0.gstatic.com/images?…

No já je nařezávám takhle :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí