Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Nečetla jsem všechno, tak se možná zeptám znovu
- už plníte cukroví máslovými krémy, nebo až tak 3 dny před Štědrým dnem?
Anduli, ještě ne, přijde mi hodně brzo… nejdřív o víkendu teď co bude, asi to tak sfouknu.
Išelské dortíky nemám… nebo mám, ale říkáme tomu jinak
ale asi ne. Jak to vypadá?
Já bych chtěla recept na nějaké nepečené, kuličky třeba… Ideálně bez kokosu a ořechů, ale beru vše!
Pipet - jestli bude čas, tak ti večer jeden recept na nekokosový a neořechový kuličky opíšu ![]()
másl. krém doporučuju nejdřív tak týden předem
ahoj ma nekdo zkusenosti s timto receptem?jestly jo tak me zajima jak je nejlepe uchovavat dekuji ![]()
http://www.mamincinyrecepty.cz/…ovi/krehulky
veras píše:
ahoj ma nekdo zkusenosti s timto receptem?jestly jo tak me zajima jak je nejlepe uchovavat dekuji
http://www.mamincinyrecepty.cz/…ovi/krehulky
já je dělala včera a mam je v krabici ve špajzu.
Neděláte někdo vařený krém? potřebuji ěnjaký do ořechů a nevim jestli ten dělaný v páře by nebyl lepší, bojim se syrových vajec ![]()
Ahoj holky,
o víkendu jsme pekli „vymazlené zázvorky“ podle JanyK, no přiznávám, že nedošlo na doporučené tření v robotu
, prostě jsme to s kamarádkou smíchaly, těsto dost lepilo, tak jsme přisypávaly cukr, tak jsou malinko sladší, zázvor jsme použily rovnou syrový, akorát jsem si neuvědomila a daly jsme tam aj ty „ocásky“, ale jsou moc dobré a určitě se u nás dlouho neohřejí.
Na křehulky se taky případně chystám, i když jsem se zapřísáhla, že už mám napečeno, ale znáte to… ![]()
Z krémů a vajec jsme taky měly strach, ani jsme neriskovaly šlehání nad parou a jen jsme rozpustili vysokoprocentní čokoládu a smíchaly s máslem, do isidor košíků, jiné krémové nemáme.
Markéta80 píše:veras píše:
ahoj ma nekdo zkusenosti s timto receptem?jestly jo tak me zajima jak je nejlepe uchovavat dekuji
http://www.mamincinyrecepty.cz/…ovi/krehulkyjá je dělala včera a mam je v krabici ve špajzu.
Neděláte někdo vařený krém? potřebuji ěnjaký do ořechů a nevim jestli ten dělaný v páře by nebyl lepší, bojim se syrových vajec
Krém, co tenhle?
http://www.mamincinyrecepty.cz/…dinkovy-krem já ani jiný nedělám, buď do něj pak přimíchám ještě nějaký alkohol, kakao, kávu, potr. barvivo=)
Já dělam jedině z pudinku a másla, popř. máslo a kondenzovaný mlíko a ten pudinkový obnovuju oříškama a nebo rozpustnym kafem, popř. kakaem nebo strouhanou čokoládou a nebo alkohol - rum, vaječný likér, dobrý je krém z banánovejch pudinků.
Holky, kdo máte v dosahu Alberta a podařilo se vám uzmout prosincového Alberta v kuchyni, tak určitě upečte florentýnky. Nejsou složité, co se složení týče tak docela prasárna, ale ta chuť, to je nebe v hubě!!! ![]()
HOlky, jak děláte čokoládovou polevu na cukroví? Myslím třeba na plněné košíčky - těsto je jakoby linecké, uvnitř je salko krém, na tom má být poleva a nahoru ořech. Loni jsem dávala polevu takovou tu rozpustnou v sáčku, ale po ztuhnutí byla hodně tvrdá, tak co tam mám dát místo toho, jak děláte čoko polevu vy? Aby nebyla ani řídká, ani moc hustá a bez hrudek? Dííky! ![]()
Ahoj holky, z bílků můžete udělat mandlové lupínky. U nás by se snědly i z dvojté dávky ![]()
Mandlové lupínky
4–5 bílků utřít do pěny s
10dkg moučkového cukru, vmícháme
10dkg hladké mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
10dkg mandlí (neloupaných)
5dkg lískových oříšků
Nalijeme do vymazané a vysypané formy (já jsem dala do srnčího hřbetu) a pomalu pečeme.
Vychladlé pokrájíme na co nejužší proužky (1–2mm) a dosušíme (opražíme) ve troubě.
Poleva - pokud máš toho cukroví méně, tak jen rozpustím tyčinky Ledové kaštany, s trochou tuku nebo i jen vody - ve vodní lázni a namáčím/polívám…
Pipet, s jakým tukem to mám rozpustit? Třeba s kouskem másla nebo radši té omegy?
A cukroví mám hodně, takže chci ve vodní lázni rozpustit klasickou čokoládu na vaření (nebo i čokoládové mikulášky a čerty, co nám zbyly z nadělování na Mikuláše, to taky můžu v poho použít, ne..?) a do toho mám dát teda kousek čeho?
Sorry, píšu jak tatar…
![]()
ahoj.
Já zas hledám někoho ,kdo by měl osvědčený recept na išelský dortíčky.
Díky.K.