Vánoční pečení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
12.12.10 19:23

ahoj.
Já zas hledám někoho ,kdo by měl osvědčený recept na išelský dortíčky.
Díky.K.

• Citovat
  • Upravit
2964
12.12.10 21:28

Pipet, díky za ta vosí hnízda. Věděla jsem, že nezklameš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
13.12.10 08:06

Nečetla jsem všechno, tak se možná zeptám znovu :-) - už plníte cukroví máslovými krémy, nebo až tak 3 dny před Štědrým dnem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
13.12.10 10:15

Anduli, ještě ne, přijde mi hodně brzo… nejdřív o víkendu teď co bude, asi to tak sfouknu.

Išelské dortíky nemám… nebo mám, ale říkáme tomu jinak :lol: :think: ale asi ne. Jak to vypadá?

Já bych chtěla recept na nějaké nepečené, kuličky třeba… Ideálně bez kokosu a ořechů, ale beru vše!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
13.12.10 10:56

Pipet - jestli bude čas, tak ti večer jeden recept na nekokosový a neořechový kuličky opíšu ;)

másl. krém doporučuju nejdřív tak týden předem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
13.12.10 21:11

ahoj ma nekdo zkusenosti s timto receptem?jestly jo tak me zajima jak je nejlepe uchovavat dekuji :huban:
 http://www.mamincinyrecepty.cz/…ovi/krehulky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
14.12.10 19:13
veras píše:
ahoj ma nekdo zkusenosti s timto receptem?jestly jo tak me zajima jak je nejlepe uchovavat dekuji :huban:

já je dělala včera a mam je v krabici ve špajzu.

Neděláte někdo vařený krém? potřebuji ěnjaký do ořechů a nevim jestli ten dělaný v páře by nebyl lepší, bojim se syrových vajec :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
14.12.10 19:45

Ahoj holky,
o víkendu jsme pekli „vymazlené zázvorky“ podle JanyK, no přiznávám, že nedošlo na doporučené tření v robotu :lol: , prostě jsme to s kamarádkou smíchaly, těsto dost lepilo, tak jsme přisypávaly cukr, tak jsou malinko sladší, zázvor jsme použily rovnou syrový, akorát jsem si neuvědomila a daly jsme tam aj ty „ocásky“, ale jsou moc dobré a určitě se u nás dlouho neohřejí.

Na křehulky se taky případně chystám, i když jsem se zapřísáhla, že už mám napečeno, ale znáte to… :mrgreen:

Z krémů a vajec jsme taky měly strach, ani jsme neriskovaly šlehání nad parou a jen jsme rozpustili vysokoprocentní čokoládu a smíchaly s máslem, do isidor košíků, jiné krémové nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
14.12.10 19:48
Markéta80 píše:
veras píše:

já je dělala včera a mam je v krabici ve špajzu.

Neděláte někdo vařený krém? potřebuji ěnjaký do ořechů a nevim jestli ten dělaný v páře by nebyl lepší, bojim se syrových vajec :-?

Krém, co tenhle?
http://www.mamincinyrecepty.cz/…dinkovy-krem já ani jiný nedělám, buď do něj pak přimíchám ještě nějaký alkohol, kakao, kávu, potr. barvivo=)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
14.12.10 21:42

Já dělam jedině z pudinku a másla, popř. máslo a kondenzovaný mlíko a ten pudinkový obnovuju oříškama a nebo rozpustnym kafem, popř. kakaem nebo strouhanou čokoládou a nebo alkohol - rum, vaječný likér, dobrý je krém z banánovejch pudinků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
14.12.10 21:48

Holky, kdo máte v dosahu Alberta a podařilo se vám uzmout prosincového Alberta v kuchyni, tak určitě upečte florentýnky. Nejsou složité, co se složení týče tak docela prasárna, ale ta chuť, to je nebe v hubě!!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
15.12.10 09:22

HOlky, jak děláte čokoládovou polevu na cukroví? Myslím třeba na plněné košíčky - těsto je jakoby linecké, uvnitř je salko krém, na tom má být poleva a nahoru ořech. Loni jsem dávala polevu takovou tu rozpustnou v sáčku, ale po ztuhnutí byla hodně tvrdá, tak co tam mám dát místo toho, jak děláte čoko polevu vy? Aby nebyla ani řídká, ani moc hustá a bez hrudek? Dííky! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sia
11315
15.12.10 10:54

Ahoj holky, z bílků můžete udělat mandlové lupínky. U nás by se snědly i z dvojté dávky :wink:

Mandlové lupínky
4–5 bílků utřít do pěny s
10dkg moučkového cukru, vmícháme
10dkg hladké mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
10dkg mandlí (neloupaných)
5dkg lískových oříšků

Nalijeme do vymazané a vysypané formy (já jsem dala do srnčího hřbetu) a pomalu pečeme.
Vychladlé pokrájíme na co nejužší proužky (1–2mm) a dosušíme (opražíme) ve troubě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
15.12.10 11:05

Poleva - pokud máš toho cukroví méně, tak jen rozpustím tyčinky Ledové kaštany, s trochou tuku nebo i jen vody - ve vodní lázni a namáčím/polívám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
15.12.10 12:07

Pipet, s jakým tukem to mám rozpustit? Třeba s kouskem másla nebo radši té omegy? :think: A cukroví mám hodně, takže chci ve vodní lázni rozpustit klasickou čokoládu na vaření (nebo i čokoládové mikulášky a čerty, co nám zbyly z nadělování na Mikuláše, to taky můžu v poho použít, ne..?) a do toho mám dát teda kousek čeho?
Sorry, píšu jak tatar… :lol: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport