Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@admenL já dávám do folie a do lednice. Peču na pečícím papíře. Tloušťku nevím, to dělám tak nějak od oka, tak 5mm?
Zdobí se po vychladnutí a sypké ozdoby nevím, ty jsem na perníčky nikdy nedávala ![]()
@fikovka
normalne nuzkami. Polopate - rozevres lehce nuzky a strihnes do vrcholku kolace - udela to linku jakoby by si ho „narizla“ a pak to same jeste jednou do krize. Chapes? ![]()
@fikovka myslim ze hlavne esteticky, ale pravdepodobne tim pri peceni odchazi i para
priznam se ze 100% to nevim ![]()
Já začnu pést koncem listopadu/začátkem prosince…určitě budou dělat klasicky linecké, ale slepované nutellou, po tom se u nás vždycky jen zapráší, pak Rafaello kuličky, kokosky a pak uvidím…loni jsem měla asi 7 druhů, letos to nechci přehánět a nechat to na těch 5 druhách ![]()
Já uvažuju už o perníčkách, ale zatím jsem za celý svůj život neneašla dobrý opravdu dobrý recept na ně, aby se těsto nelepilo. Třeba mi někdo něco doporučí…
160g medu, 160g cukru, 120g masla a cajovu lyzicku skorice (alebo ine oblubene korenie) nechat zovriet. Vyliat do 500g muky zmiesanej s lyzickou sody. Ked trosku schladne, pridat 2 vajcia.
Nechat dve hodiny odstat.
Ak by naahodou stale lepilo, nechat odstat do druheho dna.
Asi jo… to su medovnicky, ktorymi zozinam uspechy uz dobrych 10 rokov.
Bylo by jedndušší, kdyby si to udělala jako klasický vázaný koláčky a ještě teplé
obalila v moučkovém cukru ![]()
Koukni na můj bazar jsou tam fotky ![]()
Nebo, když budeš chtít napíšu ti do SZ odkaz, kde jich mám víc ![]()
Zdravím,
linecké s Nutellou? To zní zajímavě. Asi vyzkouším. Díky za tip.
Lenka
@verrys píše:
Já začnu pést koncem listopadu/začátkem prosince…určitě budou dělat klasicky linecké, ale slepované nutellou, po tom se u nás vždycky jen zapráší, pak Rafaello kuličky, kokosky a pak uvidím…loni jsem měla asi 7 druhů, letos to nechci přehánět a nechat to na těch 5 druhách
Mas prosim overeny recept na Rafaello?:) Jinak linecke s nutellou jsou dobry tip, jen je budu muset ukazat az o stedrem dnu jinak se Vanoc nedozijou ![]()