Vánoční pečení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24798
15.12.10 12:24

He, já právě dělala vždycky jen kaštany a trošku vody do toho… :nevim: a letos taky chci z čokolády na vaření. Tuk asi tu omegu :think: Nevím no, budeme to muset vyzkoušet… Udělat jeden kousek, nechat zatuhnout a podle toho když tak upravit receptůru :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
15.12.10 12:26

http://recepty.vareni.cz/…-z-cokolady/

http://www.toprecepty.cz/…dova-poleva/

postup pokaždé úplně jiný 8-o Takže prostě to bude pokus-omyl, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
15.12.10 13:05

Aha, tak ted nevim.. :lol: Asi to zkusím s tím máslem, nedávno jsem dělala čoko polevu z másla na sachr, ale ta poleva byla hrozně řídká, že mi to z toho dortu zteklo (nebo steklo, sakriš ted nevim :lol: :oops: ) dolů na tác. Možná zkusím dát toho másla jen kousek, ne tolik, co je v receptu.. :nevim: Uvidíme, co z toho vznikne. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
15.12.10 14:00

Já dělám polevu z omegy, čokolády na vaření a kakaa. Nedám přesný poměr z hlavy, je to zhruba 1/2 omegy, 100 g čokolády a 4 lžíce kakaa. Polévám s ní všechno, nehrudkuje, krásně ztuhne, zbylá se dá znovu krásně rozpustit.

Kdyby měl někdo zájem, doma se podívám na přesný poměr.

Jiřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
15.12.10 17:59

Zkoušela jsem upéct ty čokoládové něco z bílků jak jsem dávala recept, eh, nezkoušejte to. Asi tam mají chybu a ten sníh se měl šlehat v horké vodní lázni (asi), je to totiž úplně tekuté, takže „tvarovat kopečky“ z toho fakt nejde :twisted: :twisted: :twisted:
Ale malá si to užila…

http://sphotos.ak.fbcdn.net/…329389_n.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
15.12.10 19:05

Pipet: krásná!!

K tý polevě, taky ji budu dělat a taky tak nějak nevim z čeho. Mam čokoládu na vaření a pak tu pecičkovou, s tim tukem mi to moc nechutná, babička dělávala čokoládu a přišlo mi to takový divný, takže bych tam dala to máslo. Jinak figurky se taky dají rozpustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
16.12.10 10:39
sia píše:
Ahoj holky, z bílků můžete udělat mandlové lupínky. U nás by se snědly i z dvojté dávky :wink:

Mandlové lupínky
4–5 bílků utřít do pěny s
10dkg moučkového cukru, vmícháme
10dkg hladké mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
10dkg mandlí (neloupaných)
5dkg lískových oříšků

Nalijeme do vymazané a vysypané formy (já jsem dala do srnčího hřbetu) a pomalu pečeme.
Vychladlé pokrájíme na co nejužší proužky (1–2mm) a dosušíme (opražíme) ve troubě.

Jůůů, díky moc za tenhle recept, taky jsme ho kdysi doma dělali a já na něj úplně zapomněla! :palec:
Z bílků jsem zatím udělala ty kokosové pusinky, ale i když jsem je dělala lžičkou a malinké kopečky, tak se mi v troubě rozlezly a mám z nich 7cm velké tvrdé placky! :-x Tož to nemůůůůžu nikomu ani ukázat, natož nabídnout… :lol:

Joo a polevu jsem včera teda dělala ze 100g čoko na vaření, necelé půlky omegy a trošku kakaa a musím teda říct, že mi vůbec nechutná, příště zkusím místo té omegy máslo a uvidím, určitě to bude chutnější..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
16.12.10 12:14

Holky prosíím asi jsem to přehlídla můžete mi sem dát ještě jednou recept na ty tatrankový kuličky,dííky :-)

• Citovat
  • Upravit
11502
17.12.10 17:52

Holky - tipy na Vánoční cukroví, mrkněte:

http://www.cukrovi.kvalitne.cz/…vyrobku2.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6140
17.12.10 20:53

to už tu někdo dával Pipet,ale vybala sem si tam,vypadaj skvěle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
18.12.10 08:33

Já to taky dávala už do dvou diskuzí, ale pamatuju si jen jednu - naši skupinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6140
18.12.10 16:10

teda to jsem psala tobě Petulle :) ne Pipet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
23.11.11 19:13

holky, prosím vás, čím mám slepit perníkovou chaloupku aby držela a nerozpadala se? nebo jak na to? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
23.11.11 20:16
DianaAndílek píše:
holky, prosím vás, čím mám slepit perníkovou chaloupku aby držela a nerozpadala se? nebo jak na to? děkuji

Já to vždycky pospojuju kouskama párátek (napíchám tak zevnitř, ať to není vidět, pak tam zůstávají…) a pak normální bílkovou polevou, jako na zdobení, chce to postupně, pak mám většinou nějaké věci nachystané typu krabička od čaje a tak, čím to různě podpírám a šprajcuju, než to ztuhne.
Je to na dlouho - mezitím postupně zdobím zbytek perníčků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
24.11.11 00:03

Přesně tak, nejdřív trochu zadrátovat párátkama a pak cukrovou nebo bílkovou polevou zalepit a různě podpírat. Taky přemýšlím jestli ji letos udělat, jen aby mi kluci nesnědli stavební materiál :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí