Vánoční pečení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24798
8.12.10 08:39

Tady to jede, super!
Nevím, kdo se ptal, do vosích hnízd a jakéhokoli nepečeného vždycky dávám máslo. Do pečeného klidně Heru, ale nepečené jen máslo.

Na zbylé bílky mám receptky:
pusinky - 5 bílků a 30dkg cukru moučka vyšlehat v horké vodní lázni úplně dotuha, udělat pusinky na plech, pomalu sušit v troubě, uchovávat v suchu, jinak zvlhnou.
Možno přidat 25dkg strouhaného kokosu a jsou pusinky kokosové.

Tyčinky - 28dkg mletých ořechů, 28dkg cukru moučka, 2 bílky, citronová kůra. Udělat těsto, vyválet - podsypávat moučkovým cukrem!, namazat polevou z 1 bílku, šťávy z půl citronu a moučk. cukru. (nemám tu napsané, kolik cukru, ale tak, aby poleva nebyla úplně tekutá a nestékala, ale ne zas tak hustá jako na perníčky třeba), nakrájet na tyčinky a péct na méně stupňů… taky to tu nemám=) dala bych 130 asi, když tak upravit, až poleva začne zlátnout.
Je to trochu patlačka, ale já je mám moc ráda.

Čokoládové makronky - recept z OnaDnes, nevyzkoušený.
100g hořké čokolády, 3 lžíce kakaa, 200g cukru moučka, 4 bílky, špetka soli, 100g mletých mandlí.
Hořkou čokoládu nalámanou na malé kousky rozpustíme ve vodní lázni, moučkový cukr prosejeme s kakaem.
Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, přišleháme cukr, zapracujeme mandle a čokoládu. Cukrářským sáčkem děláme kopečkyna pečicí papír, pečeme na 160 asi 15minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
8.12.10 11:04

Holky, nějak jsem nepostřehla - dělá se něco s upečenými zázvorkami? Obalují se v cukru nebo nějak zdobí/slepují?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
8.12.10 11:10

Marjanko, já jsem se zázvorkama nic víc nedělala. Dělala jsem to podle receptu, který tu JanaK88 dávala na čtvrté straně.

Jsou mimořádně skvělý !!! Hned mi ztvrdly, tak jen ať zase nezměknou, takhle mi moc chutnají. Dala jsem mletého zázvoru místo jedné lžičky dvě a fakt luxusní.

Moc díky za recept !!!

Jiřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
8.12.10 12:32

Holky, pečete některá v horkovzdušný? Co a na kolik stupňů a kolik plechů dáváte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
8.12.10 12:57

Já peču na horkovzduch, vejdou se mi tři plechy, peču cca na 180 stupňů (mám tam 150 a 200, tak něco mezi). Je fakt že to nepeče rovnoměrně, první je hotový horní plech, pak na jeho místo přehodním spodní, jako poslední bývá ten prostřední.
 Jiřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6140
8.12.10 13:18

prosím ještě sem jelito,ale jaký název má 100%tuk? mě napadá jen omaga ale asi sem upe mimo.a prý je nejlepší jinak péct z másla a né hery,já myslela že ta je na pečení právě nejlepší :( tak jsem si udělala zásobu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
8.12.10 13:24

100%tuk jsem ještě nekupovala=) ale taky mě napadá ta Omega.
No, já dávám do pečení tu Heru, je to náhražka, ale my nejsme takoví gurmáni, aby nám to vadilo. Máslo dávám do nepečených druhů, krémů a tak. Navíc třeba letos peču skoro 10kilo cukroví, to bych se za máslo nedoplatila :roll:
Jinak z másla mi přijde upečené cukroví takové křehounké, ale např. vykrajované druhy z másla jsem zkoušela jednou a nikdy více, hrozně blbě se mi to přenášelo na plech, to těsto bylo jakoby mazlavější, měkčí, nedrželo tak hezky jako z té Hery. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
8.12.10 13:51

Ano, pro mě též

máslo, tuk = Hera,
100% tuk = Omega.

Jednou mi došla Hera, tak jsem použila normální máslo, a taky s tím byl problém.

Omegu dávám tam, kde píšou 100% tuk, většinou do čokoládových polev apod. Pokud je v receptu tuk nebo máslo, dávám Heru.

J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
8.12.10 15:36
werunka89 píše:
prosím ještě sem jelito,ale jaký název má 100%tuk? mě napadá jen omaga ale asi sem upe mimo.a prý je nejlepší jinak péct z másla a né hery,já myslela že ta je na pečení právě nejlepší :( tak jsem si udělala zásobu :D

100% tuk je opravdu omega nebo ceres soft a pod. já teda peču také z hery, sehnala sjem jí v akci v tescu za super cenu. pekla sjem před 2 lety z másla a rozdíl v chuti jsme nenašla. jen do nepečeného a krémů dávam máslo 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
9.12.10 15:22

Holky, nebyl by prosím nějaký dobrý, vyzkoušený recepis na vosí hnízda? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
9.12.10 18:42

Ahoj holky,tady se to krasne rozepisuje to je dobre :lol: ,mam pro vas kdo nezna vyborny recept na vlacne kokosove pusinky z tvarohu,rozplyvaji se na jazycku,fakt super budu rada kdyz vyzkousite

4bilky+spetka soli
150g kr.cukr
80g mek.tvarohu ve vanicce tucny!
200g strouhaneho kokosu
postup:Bilky vyslehame se spetkou soli,na pevny snih,pridame cukr vyslehame,pak pridame tvaroh a nakonec kokos.klademe lzickou bobky :mrgreen: na pecici papir,vlozime do predem vyhrate trouby na 150st. peceme 15min. :jazyk:
jsou fakt bombasticke uvidite mekouke vyborne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
10.12.10 21:48

Holky, nevíte nějaký stříkaný (strojkový) cukroví? našla jsem tu jednu diskuzi z loňska, ale jsou tam jen 2 recepty a u jednoho neni postup a vim, že jich je víc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
11.12.10 21:14

Petule, v téhle diskusi str č. 2, 3 recepty dávala Pipet, zhruba uprostřed stránky. Právě jsem dodělala, vše výborné :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
12.12.10 08:41

Hele, jdu ještě s těma vosíma hnízdama…
Var.1 - 25dkg mletých ořechů, 25 dkg cukr moučka, 1 celé vejce.
Smíchat, nacpat do formiček, vyklepat, nechat zaschnout a třeba až další den nebo i později (těsně před vánoci) plnit… Je tam syrové vajíčko, tak uchovávat v chladu. Děláme je co pamatuju a nikdy nikomu z toho vajca nic nebylo…

Var.2 - 200g namletých piškotů, 160g cukr moučka, 2 lžíce vody, 3 lžíce kakaa, 4 lžíce rumu a máslo (hm, chybí mi tu, kolik toho másla, asi to v původním receptu bylo nepřesné a ještě nemám dovážené, kolik teda, takže pomalu přidávat, až to bude takové tužší těsto, no…) dále postup jako výše.
Já teda plním normálním máslovo-pudinkovým krémem s troškou rumu a lepím na piškot.

Do strojku je ještě kokosové
1/2kg hladké mouky, 40dkg strouhaného kokosu, 35dkg cukru, 3 celá vejce, 1 celá Hera, vanilkový cukr.
(doporučuju přepočítat na jedno nebo dvě vajíčka, je toho docela dost)
Udělat přes strojek střapaté tyčinky, podkovičky, věnečky, péct no kolem těch 190 až budou ty špičky hnědnout. Možno namáčet v čokoládě, nebo naskládat na peč. papír a pocákat tou čokoládou jen tak halabala.

To stříkané cukroví ze sáčku jsem právě taky zkoušela, ale úplně se rozpláclo. Na té str. 2 jsou ty rumové věnečky, to by sáčkem asi šlo, i ty pudinkové možná, nechat těsto povolit z ledničky. Tohle kokosové je docela tuhé, to bych se sáčkem nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
12.12.10 19:15
Marjanka píše:
Petule, v téhle diskusi str č. 2, 3 recepty dávala Pipet, zhruba uprostřed stránky. Právě jsem dodělala, vše výborné :palec:
ááá já je nějak přehlídla, přitom jsem tady pročítala všechny recepty, ach jo, no podařilo se mi najít tohle pudikový: http://www.mimibazar.cz/recept.php?… akorát jsem teda dala 1 banánovej pudink a jsou mňam, pak jsem dělala tohle: http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí