Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Rebecca Tea, dělám tyto:
Kakaové úlky
16 dkg moučkového cukru
6 dkg másla
16 dkg mletých piškotů
2 polévkové lžíce kakaa
4 polévkové lžíce rumu (možno dle potřeby přidat)
Vše smíchat. Vytvořit úlky. Nechat zaschnout a plnit krémem. Uzavřít piškotem.
Dobré jsou i ořechové (vyzkoušeno, domácí recept, ale já raději kakaové):
15 dkg mletých vlašských ořechů
1 bílek
Moučkový cukr - dle potřeby. Tolik, aby bylo těsto tvárné.
Vytvořit malé kuličky, obalit v moučkovém cukru.. Vtlačit do formičky, vyklepnout a nechat zaschnout. Plnit kávovým krémem. Uzavřít piškotem.
Zdravicko, nemate nekdo nejaky ozkouseny dobrouckyn recept na kakaovy krem, kterym bych chtela slepovat cukrovi???
![]()
@Brittana já letos zkusím tohle:125g Nutelly
125g čokol. na vaření a 100g másla
a nebo jen nutellou, v lídlu mají pom. čokoladovou s oříškama výbornou tak asi tím
@Brittana Já vyšlehávám nutelu s máslem (dle potřeby) - je to výborný, jemný…
Strouhané mandle 150 g
rybízová marmeláda 5 lžic
cukr moučka 50 g
rum 3 lžíce
máslo 150 g
kakao 50 g
Ahoj holky, potřebuji poradit. starší mládě chce péct perníčky. tak jsem si dnes udělala těsto a mám ho pořád hodně lepivé. má se nechat 24hodit uležet. bude pak lepší, nebo mám něco přidat?
recept: 500 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 3 lžíce medu, 50 g másla, 1 lžíce kakaa, 2 lžíce jedlé sody, 1 prášek do perníku, 4 celá vejce
Mně když se to lepí, přidám mouku. Na perníčky mívám těsto hodně měkké, ale nelepivé
@admenL Na 4 vejce je 500g mouky docela málo… Přidala bych mouku.
Já právě přidala mouky dost, a pořád lepí…zkusím to odležet a zítra kdyžtak dodám ještě mouku.
Mám taky recept se 4 vajcama, ale bez tuku a víc medu (300g myslím, ale nevím jistě) a mouky tam je skoro kilo.
Já už tam nasypala skoro to kilo mouky. Ještě mám dotaz, jelikož jsem pečením cukroví nepolíbená potřebuji ještě vědět:
Moc děkuji za odpověď. ![]()