Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Pettulle píše:
jo a ještě, kde se dá sehnat perník na strouhání? Já ho nikde neviděla! a že jsem prolezla obchodů!!
já ho koupila v kauflandu,v polici kde mají normální perníky ale ten na strouhání mají buď pěkně u země a nebo uplně nahoře.
no, tak pokud je něco úplně nahoře, tak mam vážný problém, ale pokud je něco u země, tak je to OK. Jsem mrňavá! Jen ten Kaufland máme celkem z ruky
no budu se na něj muset někde podívat, nebo nejde upíct jako klasický perníčky?
nevím sice na co ho chcete ale možná by se dal použít i perník s náplní ale asi by se hůř strouhal,jedině ho nechat v lednici ztuhnout.Ten na strouhání také není nijak zvlášť tvrdý.
Tak holky uz mam napecene pudinkove cukrovi
svetle a tmave uz mam promazane,ted du macet do cokolady
.Potrebuji radu,Holky poradte kam mam dat cukrovi,nemame balkon.Muzu to uchovavat v lednici?
a když už budete radit s tím uchováváním - v čem ho máte na balkóně?
já uchovávám ve spíži (je přivětrávaná z venku, takže je tam chladno cca 15°C) v plastových / kovových nebo papírových krabicích
to co nechci aby vyschlo tak v plastové/kovové, ale těch mám stejně nejvíc, takže v papíru mám jen mimimun
No a pak třeba fíkový salám mám v alobalu v lednici
Ahoj, neděláte ěnkdo kakové plněné ořechy? letos bych je chtěla zkusit ale nemám recept na těsto a ani na nápln
. jinak já už mam upečené perníčky, dneska sjme pekla linecké a kakové linecké a v lednici mam těsto na tatrankové pracny a vanil rohlíčky
. Ale etda letos jsem dělala nový recept na linecké a byla to katastrofa
. Naštěstí jsme dělala jen poloviční dávku ale strašně se trhalo
a i se mě povedlo 1 plech spálit
. Straší syn pořád chodí ujídat tak sjem zvědavá ejstli vůbec zbyde něco na slepování ![]()
Markéta80 píše:
Ahoj, neděláte ěnkdo kakové plněné ořechy? letos bych je chtěla zkusit ale nemám recept na těsto a ani na nápln. jinak já už mam upečené perníčky, dneska sjme pekla linecké a kakové linecké a v lednici mam těsto na tatrankové pracny a vanil rohlíčky
. Straší syn pořád chodí ujídat tak sjem zvědavá ejstli vůbec zbyde něco na slepování
Ořechy:15dkg másla nebo hery,15dkg mouč.cukru,15dkg mletých ořechů,5dkg kakaa,15dkg hladké mouky,1celé vejce.Krém:20dkg másla,20 dkg mouč,cukru,14dkg mletých ořechů,podle chuti rum.Já osodně moc neholduji kakaovému těstu tak dělám ořechy z těsta na tatrankové pracny a zabíjím tak jak se říká dvě moouchy jednou ranou. ![]()
veras píše:
Tak holky uz mam napecene pudinkove cukrovisvetle a tmave uz mam promazane,ted du macet do cokolady
.Potrebuji radu,Holky poradte kam mam dat cukrovi,nemame balkon.Muzu to uchovavat v lednici?
Když jsem nemela balkon tak za oknem, v papírový krabici a igelitkách a přivázaný k oknu
jestli máš dvojitý okna tak mezi ně.v ledničce to zabírá hodně místa, a nevešly se tam jiný dobroty ![]()
mamina44 píše:Markéta80 píše:Ořechy:15dkg másla nebo hery,15dkg mouč.cukru,15dkg mletých ořechů,5dkg kakaa,15dkg hladké mouky,1celé vejce.Krém:20dkg másla,20 dkg mouč,cukru,14dkg mletých ořechů,podle chuti rum.Já osodně moc neholduji kakaovému těstu tak dělám ořechy z těsta na tatrankové pracny a zabíjím tak jak se říká dvě moouchy jednou ranou.
Ahoj, neděláte ěnkdo kakové plněné ořechy? letos bych je chtěla zkusit ale nemám recept na těsto a ani na nápln. jinak já už mam upečené perníčky, dneska sjme pekla linecké a kakové linecké a v lednici mam těsto na tatrankové pracny a vanil rohlíčky
. Straší syn pořád chodí ujídat tak sjem zvědavá ejstli vůbec zbyde něco na slepování
Já taky kakaové ětsto moc nemusim ale ty ořechy jak se pak obalují v moučkovém cukru s kakaem jsou nejlepší. nebo udělam světlé ětsto a jen to pak obalim v kakau
. Na pracny už těsto odpočívá v lednici a vše dělam jen z poloviční dávky tak to by bylo málo na pracny a na ořechy ![]()
Tak jsem si to dneska sesumírovala, abych věděla, co vše nakoupit a vychází mi to na 15druhů (díky vám
) a celkově je to třeba 3,5kg mouky, 2,5kg cukru, 1,6kg másla ![]()
werunka89 píše:
holky a prosím recepis na ty tatrankový pracny,díky..
Já používám tento:3 tatranky nastrouhat,1 100% tuk,30 dkg hladké mouky,10dkg mouč.cukru,5 lžic kokosu nebo mletých ořechů,1 vejce.