Recept: Rychlý houbový guláš

Přidat recept
 
Hodnotilo 0 lidí

Bezmasá varianta klasického „hospodského“ guláše, velmi snadná na přípravu.

Postup

Na sádle či oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Až zesklovatí a trochu zhnědne (ne moc!), přidáme na kostičky nakrájené houby a orestujeme. Pak je poprášíme drceným kmínem a paprikou, promícháme a zalijeme vývarem. Povaříme, dokud houby nejsou měkké. Následně je dochutíme zbytkem koření kromě majoránky, prolisovaným česnekem a přisolíme podle chuti. Guláš můžeme zahustit jíškou. Na závěr vmícháme majoránku.

Guláš nejlépe chutná s (domácím) houskovým nebo bramborovým knedlíkem. Komu se chce, jako přílohu usmaží nebo upeče drobné bramboráčky.

Autor: jineli

Ingredience

  • 1 větší cibule
  • 200 g hub (čerstvé lesní – hříbky, babky, kozáky, bedly... příp. i žampiony)
  • 1 l vývaru

Koření:

  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička majoránky
  • sůl, pepř podle chuti
  • špetka mletého nového koření
  • 2 lžíce mleté sladké paprika (kdo má rád pikantnější chuť, dá 1 lžíci sladké a 1 pálivé papriky)
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • olej nebo sádlo na smažení

Doporučená příloha

knedlík

Chutnalo vám? Okomentujte recept Rychlý houbový guláš

Váš příspěvek