Vánoční pečení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11502
29.10.10 19:52

jj jsou to krowky, je to trochu jiný karamel než tady u nás a je fakt dobrý, některý jsou i plněný, jsou polský

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
29.10.10 19:53

Ale chtěla jsem se zeptat na ten plech na vanilkové rohlíčky – máte ho některá ozkoušený? dají se z toho ty rohlíčky v pohodě vyklopit. mají ho ted všude v akci…

Já osobně mám plech teprve od loňska ale už bych si bez něj rohlíčky neuměla představit.Žádné vymazávání,vyklopit jdou perfektně a jeden jako druhý.Silikon nevím toho se trochu bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4257
29.10.10 19:57

Když jsem čekala Kubu (je 5. ledna) - tak jsem ani né měsíc před porodem pekla jak divá! Jsem se doma tak nudila!!! Ráno jsem si vybrala recept,zašla do obchodu pro chybějící ingredience a ráno umatlala těsto,pak uvařila oběd, po obědě chvíli válečka,pak jsem pekla a k večeru už jsem seděla u TV. Druhý den jsem to zdobila/lepila/obalovala a pak další druh a tak furt dokola…
Ten rok jsme měli druhů a druhů a během zapíjení a návštěv za novým miminkem se to všechno snědlo. :pankac:
Před Vánoci si kupuji MF Dnes - mají tam speciál ohledně receptu a fakt dobré!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
29.10.10 20:00
Terrad píše:
Tak já vám posílám odkaz na rychlé vánoční cukroví.
http://www.recepty.cz/…krovi-140551My milujeme slepované, takže určitě budeme dělat banánky, linecké a podobně. Na netu jsem našla 1 recept na perníčky a moc si ho chválili, ale nemám ho ještěozkoušený.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Škyt… Jo tááááááááák - proto se pravidelně potkáváme na záchytce (pečeš zřejmě dost často :think: ) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Samozřejmě tam pracuju při mateřské jako … jako … :think: …jako vrátná :mrgreen: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
29.10.10 20:49

holky, recept na „vyskočky“ (dbrý když vám zbývají bílky a nechce se vám patlat přeslazené pusinky)

na 3 bílky špetka soli, 15 dkg cukru krystal - vyšleháme tuhý sníh
přidáme - 15 dkg nasekaných ořechů; 1 houska nebo 1 1/2 rohlíku - nakrájet na kostičky; 2 lžíce vloček; na kousky čokoládu

lžící děláme malé kopečky na pečící papír

pečeme asi 30-40 minut na 150° - sušíme — po loňské zkušenosti s horkovzdušnou troubou, na míň stupňů (100°- 120°)a kratší dobu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
29.10.10 20:59

ibbu to rozhodně vyzkouším, protože pardon ale s těma pusinkama jsem se doslova srala! Navíc mi pak po sušení znovu změkly!!! Takže další sušení a tentokrát jsem je dala do pixly - dřív mi to nikdo neřekl, že je tam mam dát. A to jsem je ještě dělala malý!! Takže jsem jich měla 3 velký plechy! A řekla jsem, že pusinky už nikdy víc, jedině kokosky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
29.10.10 21:32
soldi píše:
chuanitka, martinka, skuste ten recept na pernicky, co som dala.su makke po par dnoch aj bez jablcka :-D

Soldi díky, ale ona je to spíš výhoda, člověk už má perníčky hotové a může před Štědrým dnem dělat cukroví :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
29.10.10 22:37

Petull vyzkoušej :wink: … podle mojí zkušenosti když jsem dělala poprvé, když se ti bude zdát že je to třeba řidší=málo ingrediencí - čokolády, housky, tak tam klidně přidej, ono se nic nestane, hodně záleží i na troubě (první plech byl zkrátka zkušební abych věděla co to udělá, a taky nebyly úplně tvré když jsem je vyndavala, jen narůžovělé, no „dotvrdly“ potom venku :palec:)
každopádně fakt sušit na málo :palec: je to hodně jedlý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
29.10.10 22:39
Pettulle píše:
jj jsou to krowky, je to trochu jiný karamel než tady u nás a je fakt dobrý, některý jsou i plněný, jsou polský

Ty bonbóny se u nás dají také někde sehnat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
30.10.10 12:23

Anteo nedají, jen v Polsku, nebo já je tady nikde neviděla, ale babička jezdí do Polska pravidelně, tak tam vždycky nakoupí plno sladkostí a rozdá po vnoučatech a nebo když jezdí na podzim, tak na Mikuláše a Vánoce na stromek, ale nebaví ji je věšet, tak jsou většinou pod stromkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
30.10.10 21:09

Pipet, mně teda nejvíc dostal PRDOPEČ :lol: Jak jsem unavená, tak mě to dalo práci rozkódovat :mrgreen:

Jinak, holky, super diskuse! Už jsem si taky poslintala klávesnici. Piště psím své oblíbené ozkoušené, ať není nuda na vánočním stole. Jak vyhrabu kuchařku, taky nějaké nahodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
30.10.10 21:12

Něco podobného krowkám jsem koupila v Tescu :wink:
Jinak do diskuze nemám co napsat, nepeču 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
30.10.10 22:43
laducha píše:
Jinak do diskuze nemám co napsat, nepeču 8-)

A jak se to jmenuje? Já totiž krowky v životě neviděla, takže ani netuším čím bych mohla nahradit něco, co jsem v životě neviděla :mrgreen: 8-o 8-o 8-o

Ale začíná mě to zajímat čím dál víc :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
30.10.10 22:56
Anteaa píše:
laducha píše:
Jinak do diskuze nemám co napsat, nepeču 8-)

A jak se to jmenuje? Já totiž krowky v životě neviděla, takže ani netuším čím bych mohla nahradit něco, co jsem v životě neviděla :mrgreen: 8-o 8-o 8-o

Ale začíná mě to zajímat čím dál víc :pankac:

Nevím, jak se to jmenuje, kobylky to sežraly a dokonce i obal vyhodily.

Krowky
http://static.zlacnene.sk/…0/349069.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
30.10.10 23:42

Na Vánoce nikdy nenechám dopustit na zázvorky, dělám je každým rokem, ale posledních pár let se přidala i širší rodina s požadavky na ochutnávku, takže musím dělat minimálně 5 dávek (množství 1,5-2× než je v receptu) :mrgreen:
Všichni tvrdí, že jsou tvrdý a není to klasické cukroví 8-o a hlavně jim to nechutná :twisted: ale všichni to sežerou jak kobylky, jen se to před ně předloží :pankac: :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí