Snídaně, oběd, večeře aneb jak do rodiny dostat luštěniny.
Postup
- V menším hrnci uvařte dobře propláchnutou čočku (cca 10 min).
- Na pánvi rozehřejte olej a přidejte nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte prolisovaný česnek, papriku, mletou papriku a kmín a chvíli restujte.
- Přidejte pokrájená rajčata, hrášek a uvařenou čočku. Snižte plamen a nechte probublávat cca 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Ochuťte solí, pepřem a kurkumou a jemně promíchejte.
- Do směsi udělejte 6 důlků a do každého rozklepněte vejce. Posolte, opepřete a zakryjte pokličkou na cca 5 minut. Žloutky by měly zůstat lehce tekuté.
- Servírujte teplé rovnou z pánve. Navrch posypejte petrželkou nebo pažitkou. Doplňte žitným kváskovým pečivem
Autor: Delamtoprosebe
Ingredience
- červená paprika
- celá loupaná rajčata z plechovky (nakrájená)
- cibule
- česnek
- červená čočka (cca 50 g)
- mražený hrášek
- 6 vajec
- olivový olej
- sůl, pepř, kurkuma, mletý kmín, mletá sladká paprika
- petrželka nebo pažitka
Doporučená příloha
Doplňte žitným kváskovým pečivem
Chutnalo vám? Okomentujte recept Šakšúka by Karolina
Váš příspěvekPřečtěte si recept na Šakšúka by Karolina
Závislačka 2504 příspěvků 14.9.19 19:51
Omlouvám se za nic moc hodnocení, vloudila se chybicka a už mi to nejde opravit. Jídlo jsem vařila a bylo vynikající.