Recept: ŠAKŠÚKA by Karolina

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 2 OSOBY
  • Čas 30
Hodnotilo 0 lidí

Snídaně, oběd, večeře aneb jak do rodiny dostat luštěniny :)

Postup

  1. V menším hrnci uvařte dobře propláchnutou čočku (cca 10 min)
  2. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte prolisovaný česnek, papriku, mletou papriku a kmín a chvíli restujte.
  3. Přidejte pokrájená rajčata, hrášek a uvařenou čočku. Snižte plamen a nechte probublávat cca 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Dochuťte solí, pepřem a kurkumou a jemně promíchejte.
  4. Do směsi udělejte 6 důlků a do každého rozklepněte vejce. Posolte, opepřete a zakryjte pokličkou na cca 5 minut. Žloutky by měly zůstat lehce tekuté.
  5. Servírujte teplé rovnou z pánve. Navrch posypejte petrželkou nebo pažitkou. Doplňte žitným kváskovým pečivem

Autor: Delamtoprosebe

Ingredience

  • - červenou papriku
  • - celá lupaná rajčata z plechovky ( nakrájená) - cibule
  • - česnek
  • - červenou čočku (cca 50g)
  • - mražený hrášek
  • - 6 vajec - olivový olej
  • - sůl, pepř, kurkuma, mletý kmín, mletá sladká paprika
  • - petrželku nebo pažitku

Doporučená příloha

Doplňte žitným kváskovým pečivem

Chutnalo vám? Okomentujte recept ŠAKŠÚKA by Karolina

Váš příspěvek