Recept: Šakšúka by Karolina

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 2 OSOBY
  • Čas 30
Hodnotilo 1 lidí

Snídaně, oběd, večeře aneb jak do rodiny dostat luštěniny.

Postup

  1. V menším hrnci uvařte dobře propláchnutou čočku (cca 10 min).
  1. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte prolisovaný česnek, papriku, mletou papriku a kmín a chvíli restujte.
  1. Přidejte pokrájená rajčata, hrášek a uvařenou čočku. Snižte plamen a nechte probublávat cca 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Ochuťte solí, pepřem a kurkumou a jemně promíchejte.
  1. Do směsi udělejte 6 důlků a do každého rozklepněte vejce. Posolte, opepřete a zakryjte pokličkou na cca 5 minut. Žloutky by měly zůstat lehce tekuté.
  1. Servírujte teplé rovnou z pánve. Navrch posypejte petrželkou nebo pažitkou. Doplňte žitným kváskovým pečivem

Autor: Delamtoprosebe

Ingredience

  • červená paprika
  • celá loupaná rajčata z plechovky (nakrájená)
  • cibule
  • česnek
  • červená čočka (cca 50 g)
  • mražený hrášek
  • 6 vajec
  • olivový olej
  • sůl, pepř, kurkuma, mletý kmín, mletá sladká paprika
  • petrželka nebo pažitka

Doporučená příloha

Doplňte žitným kváskovým pečivem

Chutnalo vám? Okomentujte recept Šakšúka by Karolina

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Šakšúka by Karolina

modravlocka
Ukecaná baba ;) 2307 příspěvků 14.9.19 19:51

Omlouvám se za nic moc hodnocení, vloudila se chybicka a už mi to nejde opravit. Jídlo jsem vařila a bylo vynikající.

Vložit nový komentář