Recept: Šakšúka by Karolina

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 2 OSOBY
  • Čas 30
Hodnotilo 1 lidí

Snídaně, oběd, večeře aneb jak do rodiny dostat luštěniny.

Postup

  1. V menším hrnci uvařte dobře propláchnutou čočku (cca 10 min).
  1. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte prolisovaný česnek, papriku, mletou papriku a kmín a chvíli restujte.
  1. Přidejte pokrájená rajčata, hrášek a uvařenou čočku. Snižte plamen a nechte probublávat cca 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Ochuťte solí, pepřem a kurkumou a jemně promíchejte.
  1. Do směsi udělejte 6 důlků a do každého rozklepněte vejce. Posolte, opepřete a zakryjte pokličkou na cca 5 minut. Žloutky by měly zůstat lehce tekuté.
  1. Servírujte teplé rovnou z pánve. Navrch posypejte petrželkou nebo pažitkou. Doplňte žitným kváskovým pečivem

Autor: Delamtoprosebe

Ingredience

  • červená paprika
  • celá loupaná rajčata z plechovky (nakrájená)
  • cibule
  • česnek
  • červená čočka (cca 50 g)
  • mražený hrášek
  • 6 vajec
  • olivový olej
  • sůl, pepř, kurkuma, mletý kmín, mletá sladká paprika
  • petrželka nebo pažitka

Doporučená příloha

Doplňte žitným kváskovým pečivem

Chutnalo vám? Okomentujte recept Šakšúka by Karolina

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Šakšúka by Karolina

modravlocka
Závislačka 2504 příspěvků 14.9.19 19:51

Omlouvám se za nic moc hodnocení, vloudila se chybicka a už mi to nejde opravit. Jídlo jsem vařila a bylo vynikající.

Vložit nový komentář