Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahojky maminy..potřebuju poradit..dneska jsem byla s malou na kyčlích a pan dr. mi řekl ať balím malou tak…že mám dávat plenu na jedno použití a přes to dvě další bavlněné..jak mám skládat ty dvě pleny aby to bylo správně..děkuju za rady ![]()
no to je chytrý..já když byla s malou na kyčlích, tak mi řek, ať dávám dvě jednorázovky..po dvou měsících kontrola normálně se to srovnalo..a pro mě žádná práce navíc..tohle teda nevím
![]()
Ahoj, já mimčo teprve čekám, ale moje kamarádka i moje ségra to dělali tak, že plínu složily na třetiny, pak ohnuly v půlce, no a tu uhnutou stranu dali pod zadeček(aby se to tam mimiskům nechrulo)a na to jen bodýčko nebo pokud chceš, můžeš koupit ještě látkové kalhotky ![]()
teda nám říkali ze když dáváš látkový tak 3 slozit kazdou na třetiny, a kdyz dávás jednorázovky tak pres ni na tretinu slozenou jednu latkovku.
No nám zase řekli, že přes jednorázovku dvě látkovky složené na třetiny..tak to tak nosíme a v pondělí jdeme na kontrolu, to jsem zvědavá, jak dopadneme ![]()
Ahoj kamaradka takhle zabaluje malou, da jednorazovou plenku a na to dve na tretiny slozene latkovky tak aby se male ty kycle opravdu roztahly a pak ma takove jakoby kalhotky se suchacem ktere ji drzi ty latkove pleny. Ja jsem si objednala ze zdravotnickych potreb tyhle kalhotky abdukční Marwell 52-1 od tehle firmy http://www.zpflorence.cz/
Zkusenosti ti zatim rict nemuzu ![]()
tak tak, my dostali po první kontrole ve dvou týdnech naordinováno jednu plenu na třetiny přes jednorázovku, po druhé kontrole v šesti týdnech nám to zvedli na dvě pleny. Za chvíli jdeme na další KO ve 12 týdnech, tak jsem zvědavá, jak to dopadne.
Skládám přesně jako v tom videu.
Měla jsem s dcerkou to samé. Ale mnohem lepší než klasické široké balení s bavlněnými plenami mi přišlo použití abdukčních kalhotek http://www.lekarna.cz/…ou-1ks-c-52/#…
Mě je tedy doporučil sám doktor, co malé kontroloval kyčle. Pokud máš předpis od doktora, jsou hrazené ZP a osobně mi to i pro malou přišlo pohodlnější.
My jsme měli taky problémy. Napřed nám doktor nařídil široké balení a cvičení. Bohužel mi nevysvětlil jak jí mám balit. Při další kontrole nám předepsal abdukční plenu Marwell
. Nemuseli jsme tedy nic doplácet. Jinak v zdr. potřebách stojí asi kolem 300,–. Opravdu doporučuji.Je to pohodlnější jak pro mimi tak i pro maminu.
ahoj, to je strasne jednoduchy na normalni jednorazovku das dve látkové pleny složené „na široko“ (na třetiny).take jsem delala do pul roku
Zdravím, mi jsme byly ve středu na kyčlích v 5.týdnu a nic nám neříkala pani doktorka že by měli být víc plenek nebo tak. Je možné že zapoměla nebo se to dává až pozdějí?
![]()
kdyz nic neríkala tak to máte asi v porádku, nám to taky ríkali jenom v porodnici, siroky baleni jsem nedavala vubec a jsme ok
a my máme frejkovu peřinku už od porodnice. Mohli by nám ji ve 3 měsícícu zrušit, ale to bych asi chtěla moc. Kdyby pan doktor řekl, ať preventivně pak ještě přidáváme plenu navíc, tak aspoň teď už vím jak ![]()
Maminky prosím poraďte, ortoped nakazal 3pliny kvůli kyclim a řekli BEZ pemprsky, tak nad tím brecim a říkám si za prvý co s těma vsema nakoupenyma plinama a hlavně co teď? Vrátit se do pravěku a vyvářet stovky plinek? Bojím se že bude dítě věcně zapařené. Prosím nemáte s tím někdo zkusenosti?? Dekuji moc.