Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Dcerka skoro 3 letá (červen O8) má na noc pořád plínky a vždy je v ní ráno načůrané a to kolikrát před spaním kdž ji jdu dávat plínku křičí že ji nechce, le netroufám si ji nechat bez pleny jelikož to nevydrří. A to v létě bývala kolikrát za noc suchá a teď nic… jak ji mám odnaučit od pleny? Pít ji moc nedávam když už se blíží ke spaní. Mám jí budit na čůrání než jdu spát já? Nebo jak jste to dělali vy? Moc děkuji za radu ![]()
Budíme syna cca ve 23h, to uz vydrzi. Ale pocuraval se fakt az nad ranem, odplenili jsme na noc v cca 2,5letech a byla s timhle buzenim jen jedna jedina nehoda.
TAky jsem budila cca 3 hodiny po usnutí ,jak jsem šla spát já.Do rána potom vydržel.
Ale neboj malá se určitě uplně nevzbudí,po ulehnutí hned usne.
Ahojky, dítka máme stejně stará a malá má taky plínku na noc. Pokud se sama vzbudí a dojde se vyčůrat tak jí má do rána suchou. Ale v poslední době spí tvrději, tak ráno bývá plínka plná. Zatím jí nebudíme. Bohužel je naučená na pití i v noci a to dá od 19 do 7 tak 0,5 l vody.
Tak pokud plínku nechce, nedala bych. Když ji dáte, tak ji má jako jistotu ![]()
U nás to takhle měla nejstarší dcera a ta pila v noci hodně a ráno byla plínka totálně pročůraná. Jednou nechctěla, tak jsem zkusila nedat. Ráno byla suchá a od té doby byla bez plínek. Bylo to v březnu a v té době měla 2,5 roku.
My jsme měli to samé, malé jsou 3roky a plenku na noc dostávala, ráno byla počůrané fest, ale rozhodli jsme se, že to zkusíme bez plenky. Budili jsme jí každé 4 hodiny od usnutí. Měl to na starosti manžel a ten několikrát nevstal, takže se pomalu intervaly prodlužovaly a teď to krásně vydrží, nebo se probudí sama a vyčůrá se.
Stalo se jen jednou, ze začátku, že se počůrala a to manžel zapomněl vstát a dát jí čůrat. Takže bych se toho nebála. ![]()
pokud plínku neche, tak ji nedávejte. kup si chránič matrace (nejlépe 2 na výměnu), abys neměla zničené matrace při nehodě a riskněte to. já osobně nejsem ani příznivce nočního buzení. probírala jsem to i s dětskou doktorkou a ta říkala, že se tím pěstuje návyk na buzení a noční spánek není tak kvalitní. klárku jsme nebudili a jen jsme si večer řekli, že nemá plínku, tak musí vydržet a nebo se vzbudit na záchod. ona se v noci nikdy nevzbudila, občas byla nehoda k ránu, ale spíš, když byla nastydlá. taky je dobré mít připravenou povlečenou druhou peřinu, protože u nás to vždycky s matrací odnesla i peřina, občas polštář…
tak u nás měl syn plenku až do 3,5 let
ale on ji chtěl a já neměla srdce ho budit, pak jsem si řekla a dost
a plenky jsem nekupovala a šel spát bez, první týden jsme budily, pak už né, stejně vyčural jen málo a teď už se probudí občas sám, ale většinou vydrží do té půl 7 do rána. Zkusila bych nedát a uvidíš.
tezi píše:
Tak pokud plínku nechce, nedala bych. Když ji dáte, tak ji má jako jistotu
U nás to takhle měla nejstarší dcera a ta pila v noci hodně a ráno byla plínka totálně pročůraná. Jednou nechctěla, tak jsem zkusila nedat. Ráno byla suchá a od té doby byla bez plínek. Bylo to v březnu a v té době měla 2,5 roku.
s tou jistotou to tak někdy bude, vykládala mi mamka, že když sem byla malá já, taky jsem se furt počůrávala… a že mi pak říkala, že sem se zas počurala a ja ji na to odpověděla, že sem se nepočurala, ale vyčurala do plinečky, prostě jsem myslela, že na to tu plinku mam, abych zachod nemusela řešit ![]()
nečetla jsem odpovědi …
Jára byl přes den bez plen ca od 18měs (využila jsem léto) postupně jsme odbourali i plenu na odpol spaní. Na noc měl plínu ještě ve 3 letech taky.
Já ho v noci budila, chodíme spát kol půlnoci, někdy i dýl, takže nebyl problém. Do kalendáře jsme malovali sluníčka a mráčky, a měl i slíbenou odměnu za celý týden sluníček a suchou postel (tenkrát chtěl tuším cinkací žel. přejezd na dřevěné koleje) ![]()
Chce to vydžet, dát nepromokavou podložku do postele, prací deku …
Syn byl ve dvou letech komplet bez plen, jenže zrovna onemocněl a k plíně v noci jsme se vrátili. Teď je mu skoro 27 měsíců a pořád mu ji dávám, i když se budí většinou suchej. Jenže spí ve velké posteli a já zatím nevím, jak ji ochránit, na ty nepropustné podložky nemáme peníze, igelit šustí a je neprodyšnej, tak leda koupit velké přebalovací podložky. Pak to zkusíme bez plen.
Raduš.ka44 píše:
Syn byl ve dvou letech komplet bez plen, jenže zrovna onemocněl a k plíně v noci jsme se vrátili. Teď je mu skoro 27 měsíců a pořád mu ji dávám, i když se budí většinou suchej. Jenže spí ve velké posteli a já zatím nevím, jak ji ochránit, na ty nepropustné podložky nemáme peníze, igelit šustí a je neprodyšnej, tak leda koupit velké přebalovací podložky. Pak to zkusíme bez plen.
Za tu podložku jsem dala tuším 150,–Kč.
Brunifid píše:Raduš.ka44 píše:Za tu podložku jsem dala tuším 150,–Kč.
Vážně? Za velkou 90×200, z jedné strany bavlna a z druhé PUR zátěr?
Raduš.ka44 píše:Brunifid píše:Vážně? Za velkou 90×200, z jedné strany bavlna a z druhé PUR zátěr?Raduš.ka44 píše:Za tu podložku jsem dala tuším 150,–Kč.
To ne, kupovala jsem to do dětské postýlky. K čemu dva metry? Z jedné strany je PUL nebo co to je, z druhé látka, musela bych se kouknout. Ona v postýlce stejně nespí ![]()