Plínky na noc

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7182
17.2.11 14:45
Brunifid píše:
Raduš.ka44 píše:
Brunifid píše:
Raduš.ka44 píše:
Syn byl ve dvou letech komplet bez plen, jenže zrovna onemocněl a k plíně v noci jsme se vrátili. Teď je mu skoro 27 měsíců a pořád mu ji dávám, i když se budí většinou suchej. Jenže spí ve velké posteli a já zatím nevím, jak ji ochránit, na ty nepropustné podložky nemáme peníze, igelit šustí a je neprodyšnej, tak leda koupit velké přebalovací podložky. Pak to zkusíme bez plen.
Za tu podložku jsem dala tuším 150,–Kč.
Vážně? Za velkou 90×200, z jedné strany bavlna a z druhé PUR zátěr?
To ne, kupovala jsem to do dětské postýlky. K čemu dva metry? Z jedné strany je PUL nebo co to je, z druhé látka, musela bych se kouknout. Ona v postýlce stejně nespí :mrgreen:

Robíno už spí ve velké posteli, proto dva metry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nevěřící_svým_očím
21.5.12 18:58

Ve 3 letech plíny?!!!

Tak to je teda úlet, ve 3 letech plínky?! Naše děti byly bez plen v jednom roce přes den a do roku a půl i přes noc. Když si dítě umí říci o jídlo a pití, jistě taky pocítí, že se mu chce čůrat a může to dát najevo. Ale neměli jsme jednorázové plínky, které, ač zdánlivě dítě urdží „v suchu“, stejně je od nich zapařené (zvláště v létě). No chápu, že dnešní maminy nemají čas na bavlněné plínky (ono to praní, susšení, žehlení, skládání dá trochu práce), neměly by čas na internet, kamarádky, kavárny a další nezbytné aktivity moderní matky… Stejně tak strava, ač pro děti, plná chemie (bez chemie by se zkazila - nevěřte tomu, co na etiketách píšou) a spoustu dalších nezbytností co „šetří“ čas. Matky, používejte zdravý rozum a „kvalitní“ rady z internetu a „odborných“ publikací neberte až tak vážně.

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
21.5.12 19:03
@nevěřící_svým_očím píše:
Tak to je teda úlet, ve 3 letech plínky?! Naše děti byly bez plen v jednom roce přes den a do roku a půl i přes noc. Když si dítě umí říci o jídlo a pití, jistě taky pocítí, že se mu chce čůrat a může to dát najevo. Ale neměli jsme jednorázové plínky, které, ač zdánlivě dítě urdží „v suchu“, stejně je od nich zapařené (zvláště v létě). No chápu, že dnešní maminy nemají čas na bavlněné plínky (ono to praní, susšení, žehlení, skládání dá trochu práce), neměly by čas na internet, kamarádky, kavárny a další nezbytné aktivity moderní matky… Stejně tak strava, ač pro děti, plná chemie (bez chemie by se zkazila - nevěřte tomu, co na etiketách píšou) a spoustu dalších nezbytností co „šetří“ čas. Matky, používejte zdravý rozum a „kvalitní“ rady z internetu a „odborných“ publikací neberte až tak vážně.

No,moje dítě nosí látkovky a na nočník chodit nechce.Nechápe co po něm chci.Doktor říkal ať to neřeším.A já jsem byla bez plen až v 2,5 letech a byla jsem odplenkovaná během týdne - na noc i den.
A dneska se látkovky už nežehlí. :*

• Citovat
  • Upravit
2064
21.5.12 19:07
Tak to je teda úlet, ve 3 letech plínky?! Naše děti byly bez plen v jednom roce přes den a do roku a půl i přes noc. Když si dítě umí říci o jídlo a pití, jistě taky pocítí, že se mu chce čůrat a může to dát najevo. Ale neměli jsme jednorázové plínky, které, ač zdánlivě dítě urdží „v suchu“, stejně je od nich zapařené (zvláště v létě). No chápu, že dnešní maminy nemají čas na bavlněné plínky (ono to praní, susšení, žehlení, skládání dá trochu práce), neměly by čas na internet, kamarádky, kavárny a další nezbytné aktivity moderní matky… Stejně tak strava, ač pro děti, plná chemie (bez chemie by se zkazila - nevěřte tomu, co na etiketách píšou) a spoustu dalších nezbytností co „šetří“ čas. Matky, používejte zdravý rozum a „kvalitní“ rady z internetu a „odborných“ publikací neberte až tak vážně.

Tak asi Tě překvapím, ale konkrétně zakladatelka této diskuze látkové plíny používá…A konkrétně i já je používám - jednorázovky má malá jen výjimečně, jinak jede v látce od narození..No a mám problém dokonce ten, že malá má dva roky pryč a ne že na noc, ale přes den není možné dostat ji na nočník či záchod a čurá a kadí do plín a je jí to fuk…navíc mi dělá scény při přebalování?? V čem je chyba? V mojí výchově, nebo co poradíš? Nehodlám ji bít za počuranou plínu - to předem upozorňuji a nemyslím si, že by to bylo správné. Malá je hodně vnímavá a myslím že i inteligentní :lol: , ale nočník a záchod prostě ne, ne, ne a ikdyž se snažím ji vysazovat a ikdyž jí občas už i vyhrožuju že dostane na prcku či jí slibuju odměnu za vyčurání, tak to prostě k ničemu není :twisted: .

Neodsuzuj proto maminy jen proto, že používají jednorázovky - bohužel po mých zkušenostech a i zkušenostech mých látkujících kamarádek to opravdu není vždy o tom, zda mamina látkuje či ne - moje kamarádka nelátkuje a dítě bylo bez plín ve dvou letech i v noci…je to prostě o konkrétním děcku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101660
21.5.12 19:21

Milá nevěřící, přestaň oživovat rok staré diskuze tvými nesmyslnými výlevy… nikdo na ně není zvědavý, a ještě anonymně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
21.5.12 19:26

dnešní matky používají rozum a proto se nesnaží za každou cenu odplenkovat v roce, naštěstí v době internetu už nejsou odkázány jen na publikaci „Naše dítě“ 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
21.5.12 19:45

tak bud rada, ze si skvela, uzasna matka, ktera pouziva ctvercovky, je tak sikovna, ze zvladne prat, zehlit, skladat a na to jak to delaji ostatni se vykasli. Uvidis, ze kdyz seprestanes starat o vychovu cizich deti, ze bude tvuj krasny zivot jeste nadhernejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2051
21.5.12 20:26

My jí máme z Jysku. Cenu už si, bohužel, nepamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
17.9.12 20:20

Zajímalo by mě, vy které jste děti v noci na čurání budily nebo budíte, jestli jste je dávali čurat v polospánku nebo je probudili a dovedli je na záchod. Já totiž malého na čurání budím 1× za noc a vyčurá se, ale má zavřené oči, takže v podstatě neví, že čurá, i když s ním mluvím. Bylo mi porazeno budit úplně, aby si to pamatoval, tak chci vědět vaši zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
17.9.12 20:33

@Ewule0712 Já to dělám tak, že malou budím tak dlouho, dokud si v postýlce sama nesedne. Pak ji odvedu na záchod, ale tam většinou zase usne, což bývají opravdu komické situace. :mrgreen:
Zase se ji bojím vzbudit dočista, protože by se mohla oklepat a začít řádit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
17.9.12 20:37
@Bersaba píše:
@Ewule0712 Já to dělám tak, že malou budím tak dlouho, dokud si v postýlce sama nesedne. Pak ji odvedu na záchod, ale tam většinou zase usne, což bývají opravdu komické situace. :mrgreen:
Zase se ji bojím vzbudit dočista, protože by se mohla oklepat a začít řádit.

No o to mi jde, nechci mu narušit spánek, ale zas nechci, aby se počural :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
17.9.12 20:53

Syn ma taky plinu na noc mnohdy je sucha nekdy se pocura a co je to snad problem rodicu ne? To ze ty mas genialni deti neznamena, ze nekterym to muze trvat dele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
17.9.12 20:55

Malý nemá plínku na noc typuju minimálně 4měs..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
17.9.12 21:30

No, my jsme te%d odplenkovaly malou přes den. V noci jsem vypozorovala, že se počurá kolem 10 hodiny, takže ji budu budit v 9.30 a to tak, že ji vytáhnu z postýlky, dám na nočník v polospánku a potom hned uložím. Protože jak se mi probere, bude vřeštět do půlnoci s pocitem, že je vyspaná.
Známí takto budili dcerku v polospánku dali vyčurat a ona po krátké chvilce v tu dobu ze spaní plakala, ale nebyla schopna se vzbudit, dali ji vyčurat a jak asi dozrával ten měchýř, tak buď vydržela do rána bez počurání nebo se vzbudila sama a volala.

• Citovat
  • Upravit
3627
17.9.12 21:41

Já to tak dělám celou dobu, c je na noc bez plínky, což je ty 4měs cca a stále si sám neřekne, třeba až k ránu, ale takhle v noci ne :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí