Jak bojovat proti pomluvám?

Anonymní
8.8.21 22:48

Jak bojovat proti pomluvam

Zdravim vsechny, jdu si k vam pro radu. S exmanzeken jsne rozvedeni 3 roky, blaznive se zamiloval do moji znane a dnes je s dotycnou jiz ženatý. Na deti si vzpomnel az po 2 letech, az trochu vyprchaly hormony a deti jsou v puberte, citi se urazene a podvedene, tak s otcem nechteji ani mluvit. Jsme z maleho mesta a dozvidala a dozvidam se o sobe strasne veci. Ex byl vzdy velmi presvedcivy a vetsina lidi mu věří. Jen nejbližší, kteri u vseho byli od zacatku, vedi, jak se veci maji. Prosila jsem exe, at uz prestane s temi pomluvami, ze tim shazuje hlavne sebe a at si uvědomí, ze se to dostava i k detem. Tvrdi, ze nic nerika, ale, jednak byl vzdy velmi presvedcivy a druhak, mi znana preposlala sns, co ji o me psal a nespala jsem kvuli tomu pekne dlouho. Par lidi, me uz prestalo zdravit, coz vypada dost divne, kdyz k nam treba chodili a ani pred detmi me neodpovi na pozdrav a deti se pak ptají, proc. A deti obcas prisly domu, ze jim nekdo ze spolužáků rikal neco o mne a ja pak vysvetluji, ze to neni pravda. Exe nijak nekontaktuji, neobtezuji jeho, ani jeho novou zenu, krone alimentu, po nich nic nechci, takze nechapu, jde se v nich ta zlost bere. Posledni, co se mi doneslo a co me fakt boli, jsou sliva jeho zeny a to, ze, nase deti jsou proto tak chladné a bez citu, kdyz otce odmitaji, protoze jsou po ivf. Ona je silne katolicky zalozena a katolíci maji svuj nazor na ivf. Myslím, ze jsem dost silna a byt ve velkem meste nebo nemit deti, tak to neřeším, ale takto, me to dost trápí. Prosim, poraďte, jak proti tomu jednat, chovat se. Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14723
8.8.21 23:01

Asi budeš muset nějak zaútočit. A možná se jít poradit s právníkem ohledně té SMS, jestli by nešlo zakročit právně.
Až potkáš jeho novou ženu, tak jí říct, že se těšíš, až budou mít spolu dítě, že by pak mohli mít více vlastního života a přestat žít ten tvůj. Pokud to dítě nemají, tak bych jim do toho zaryla. Je to jejich téma, přes které oni jdou a u nich žádné dítě není???

Ale jinak to musel být dost špatný chlap, je dobře, že je v tahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
132
8.8.21 23:01

Ač to bolí, naučila bych se to ignorovat. Děti ví sami jak to je, a vedla bych je taky k tomu, ať to ignorují. Ono je to přestane bavit. A hlavně, těm nejbližším nic vysvětlovat nemusíš. Ti, co dávají na drby, nezeptají se jak to je a přestanou zdravit, o takový bych ve svém okolí ani nestála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
8.8.21 23:08

Pokud se děje často, že spolužáci ve škole ryjou do tvých dětí s nějakými pomluvami, tak bych šla na rodičák, až bude nebo on-line, to je jedno, a požádala rodiče, aby si řeči o Vaší rodině nechali na čas, kdy to nebudou poslouchat jejich děti. Že ty jejich životy se svými dětmi také neprobíráš, že je jim do toho howwno a že je poprvé a naposled žádáš o slušnost a soudnost, jinak bys to musela řešit asi i dál, protože je to trošinánek šikana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
8.8.21 23:18

Tak na to, ze je silne verici katolicka, bych ji do oci rekla, ze se dostane do pekla (nechala se obalamutit zenatym muzem, vlastne jej svym zpusobem odlakala od rodiny)…hlavne, ze deti jsou uz vetsi a maji svuj rozum. Jinak pomluvy vzdycky byly a budou dal, nekteri lidi to maji misto konicku a sportu, tak jim to leze na mozek a do speku. Pokud to vylozene neohrozuje vychovu deti nebo Vasi praci, asi nema smysl to resit. Pouze pokud by Vas treba potkali ve meste a pred lidmi vyrvavali nejake veci, volat policii a resit, ale toto se asi dle popisu nedeje.Vasi kamaradi, kteri znaji celou historii, maji taky svuj rozum a asi vedi, kde je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
8.8.21 23:21

Jestli ty děti zatím nemají, tak by šlo říct, že zase jí naopak Bůh potrestal tak, že nemá dítě, protože odtáhla muže od rodiny. A že čekám, že až to dítě hříchu bude na světě, tak bude prokletý. :cert:
Musíš využít její slabou stránku, oni hledají tu tvou. Třeba to je tahle věc, nebo jiná. My je neznáme, ale ty ano. Tak hledej.
Protože kdo mlčí, souhlasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
8.8.21 23:26

Jeste k tem vasim detem, jsou v puberte, ale asi teda vedi jak to mezi vami bylo, tak nejake spoluzaky ze zakladky nemusi resit, poku je vylozene neterorizuji, pak je to o sikane.Ale holt kdyz nekdo o Vas rekne…A jeho/jeji mama je takova a makova(a je to neuveritelne),tak se holt ten spoluzak zepta…s tim asi nejde nic delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
8.8.21 23:31

„Slyšel jsem o vás tolik pomluv, že nepochybuji o tom, že musíte být skvělým člověkem.“
Myslím, že to řekl Oscar Wilde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
8.8.21 23:33

Moje známá přes dítě měla také problém po rozchodu. Její ex osšukával učitelku ze školy. K dětem se to doneslo, takže do jejího dítěte ryli, skončilo to bitkou tak velkou, že to řešil i ředitel. Samozřejmě se to dozvěděli od rodičů.
Takže je jasný, že děti můžou kvůli rodičům docela trpět. Záleží, jak to je u vás - jestli pošklebky, nebo nějaké rozumné otázky od těch spolužáků. Pošklebování bych řešila i s učitelkou = psycho šikana. A zjebala rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
8.8.21 23:44
@Anonymní píše:
Zdravim vsechny, jdu si k vam pro radu. S exmanzeken jsne rozvedeni 3 roky, blaznive se zamiloval do moji znane a dnes je s dotycnou jiz ženatý. Na deti si vzpomnel az po 2 letech, az trochu vyprchaly hormony a deti jsou v puberte, citi se urazene a podvedene, tak s otcem nechteji ani mluvit. Jsme z maleho mesta a dozvidala a dozvidam se o sobe strasne veci. Ex byl vzdy velmi presvedcivy a vetsina lidi mu věří. Jen nejbližší, kteri u vseho byli od zacatku, vedi, jak se veci maji. Prosila jsem exe, at uz prestane s temi pomluvami, ze tim shazuje hlavne sebe a at si uvědomí, ze se to dostava i k detem. Tvrdi, ze nic nerika, ale, jednak byl vzdy velmi presvedcivy a druhak, mi znana preposlala sns, co ji o me psal a nespala jsem kvuli tomu pekne dlouho. Par lidi, me uz prestalo zdravit, coz vypada dost divne, kdyz k nam treba chodili a ani pred detmi me neodpovi na pozdrav a deti se pak ptají, proc. A deti obcas prisly domu, ze jim nekdo ze spolužáků rikal neco o mne a ja pak vysvetluji, ze to neni pravda. Exe nijak nekontaktuji, neobtezuji jeho, ani jeho novou zenu, krone alimentu, po nich nic nechci, takze nechapu, jde se v nich ta zlost bere. Posledni, co se mi doneslo a co me fakt boli, jsou sliva jeho zeny a to, ze, nase deti jsou proto tak chladné a bez citu, kdyz otce odmitaji, protoze jsou po ivf. Ona je silne katolicky zalozena a katolíci maji svuj nazor na ivf. Myslím, ze jsem dost silna a byt ve velkem meste nebo nemit deti, tak to neřeším, ale takto, me to dost trápí. Prosim, poraďte, jak proti tomu jednat, chovat se. Dekuji

S takovými lidmi bych si hlavu nelámala. Kamarádi se poznají, když jde do tuhého. Pokud je slova exe tak lehce přesvědčí, nestojí ti za to s nimi dál komunikovat. A zdravila bych je dál. Na just.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3913
9.8.21 06:50

Všeobecně jsou reakce dvojí: útok a nebo ignorace.
Na to zaútočit ale člověk musí mít povahu, není to pěkné a často se to tím na nějakou dobu ještě mnohonásobně zhorší.
Mi osobně se osvědčila ignorace. Tak ať si povídají. Kdysi nás s kamarádkama rozhádala jedna kvočna hloupá a šířila pomluvy. No když mi někdo nějakou tu pomluvu řekl, od srdce jsem se zasmála, řekla že to přece musí být pravda, když to říká ta a ta, přihodila tam ještě něco horšího a mávla nad tím rukou.
Všeobecně to lidi přestane bavit, když ví, že ten člověk se tomu akorát tak zasměje a nechá to být. Naopak když jsi z toho špatná, vynervovaná a pořád někomu vysvětluješ, že to tak není a proč, tak mají radost, že ti komplikují život.
Mohla by sis zavolat s ex a říct mu, že tobě jsou jejich pomluvy úplně volné, ale že se to začíná dotýkat vašich dětí ve škole a pokud se to rozjede v šikanu a posmívání, může pogratulovat leda sám sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
9.8.21 07:15

Ja bych se pridala tez a zastavam nazor ignorace… ono je to totiz jak bojovat s vetrnymi mlyny, oni neco vymysli a ty budes stale dokola jen vysvetlovat/vyvracet/dokazovat ze to tak neni… a tim, ze se snizis na jejich uroven a budes je take pomlouvat, tak se to jen zhorsi a jak rikas, pokud okoli veri vice tomu tvemu skvelemu ex diky jeho presvedcivosti, tak to mas stejne marne… Myslim, ze je to casem prestane bavit, budou mit svuj zivot a na tebe zapomenou a deti v puberte dorostou a poradi si :palec: hodne sil :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8397
9.8.21 08:36

Tak já zase z mojí zkušenosti musím říct, že ignorace se nevyplatí. Na člověku prostě to bahno ulpí a nesleze. Jde to možná v případě, pokud vznikly pomluvy a dál už nikdo další nevymýšlí. V tomhle případě to tak nevypadá.

Já souhlasím s @LaPaloma . Ne tak radikálně jako z. jebat rodiče :lol:, ale určitě na schůzkách říct, že se k vám donáší čím dál víc pomluv, takže už je nemůžeš ignorovat
a pokud někdo z rodičů by o nich potřeboval mluvit, tak ať s tebou a ne s tvými jebo jejich dětmi. A že jak každý dobře ví, protí pomluvám se prostě nelze bránit, takže to je hnus.

Jo a ještě dodám, že ta silná katolička tvého ex, je dost divná katolička, pokud se kvůli ní s tebou rozvedl. Protože pro silné katolíky je manželství svatost, takže na ženáče se ani nepodíváš a rozvedeného nebereš, protože manželství je jedno a rozvod se nepočítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.21 08:41

Moc dekuji za rady a ruzne názory. O ignoraci se snazim dlouho, ale je to fakt tezke, kdyz se k vam pak dostane zase nejaky nesmysl. Jeho nova zena ma 3 deti a tahne ji na 50,takze, spolecne deti uz asi nestihnou. Pro ex bylo vzdy velmi dulezite, co si o nem okoli mydli i a je pro nej velmi neprijemne, pred okolim, ze ho jeho vlastni deti odmitaji, proto musi okoli vysvetlit, ze, jeho chyba, to rozhodne neni.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.8.21 08:51
@botl píše:
Tak já zase z mojí zkušenosti musím říct, že ignorace se nevyplatí. Na člověku prostě to bahno ulpí a nesleze. Jde to možná v případě, pokud vznikly pomluvy a dál už nikdo další nevymýšlí. V tomhle případě to tak nevypadá.

Já souhlasím s @LaPaloma . Ne tak radikálně jako z. jebat rodiče :lol:, ale určitě na schůzkách říct, že se k vám donáší čím dál víc pomluv, takže už je nemůžeš ignorovat
a pokud někdo z rodičů by o nich potřeboval mluvit, tak ať s tebou a ne s tvými jebo jejich dětmi. A že jak každý dobře ví, protí pomluvám se prostě nelze bránit, takže to je hnus.

Jo a ještě dodám, že ta silná katolička tvého ex, je dost divná katolička, pokud se kvůli ní s tebou rozvedl. Protože pro silné katolíky je manželství svatost, takže na ženáče se ani nepodíváš a rozvedeného nebereš, protože manželství je jedno a rozvod se nepočítá.

No, asi se, v dnesni dobe, to u katoliku, tak moc nebere. Ona chodi kazdou nedeli do kostela a ex, ktery v kostele byl tak 2×, zacal chodit pravidelne s ni. Ted se omlouvam a slusni katolici, at to neberou osobne, ale, co mam v okoli nebo v praci za zname, kteri jsou bud, neskutecne drbny nebo nejak skodi, tak jsou to lide, co chodi pravidelne do kostela. Ja nevim, jestli si tito lide mysli, ze se vyzpovidaji, pomodli se a je vse odpusteno. Nechapu to

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky