Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsem s přítelem 6 let a máme spolu 9 měsíční holčičku. On už jedno dítě ( 15 ) má z bývalou manželkou, se kterou se ještě nerozvedl. Už jsem to s ním řešila mockrát a mockrát se kvůli tomu pohádala, ale stejně se nic nestalo. Každopádně, od té doby co máme dceru, tak není tolik času abych vařila každý den, a když už něco uvařím, tak to partnerovi nechutná, protože jsem spíš na zdravé jídla než omáčky atd… a další věc co mu vadí je, že nemáme tolik sexu jako dřív. Už jsem z té situace unavená
Na jednu stranu chápu, že chlap když přijde z práce chce mít co jíst a taky má svoje potřeby, ale každý den hold není posvícení. Mám ho ráda moc i přes to, že si skoro v ničem nerozumíme a pořád se hádáme. Je to takový kolotoč, ze kterého nevím jak vystoupit ![]()
Proč jsi s ženatým chlapem, který se už X let nechce rozvést? Máš to opravdu zapotřebí? Stejně vám to neklape.
No co na to říct, věděla jsi do čeho jdeš tak moc nevím co se divíš. Nebo jsi si myslela, že ho dítě změní?
@Betani píše:
Jsem s přítelem 6 let a máme spolu 9 měsíční holčičku. On už jedno dítě ( 15 ) má z bývalou manželkou, se kterou se ještě nerozvedl. Už jsem to s ním řešila mockrát a mockrát se kvůli tomu pohádala, ale stejně se nic nestalo. Každopádně, od té doby co máme dceru, tak není tolik času abych vařila každý den, a když už něco uvařím, tak to partnerovi nechutná, protože jsem spíš na zdravé jídla než omáčky atd… a další věc co mu vadí je, že nemáme tolik sexu jako dřív. Už jsem z té situace unavenáNa jednu stranu chápu, že chlap když přijde z práce chce mít co jíst a taky má svoje potřeby, ale každý den hold není posvícení. Mám ho ráda moc i přes to, že si skoro v ničem nerozumíme a pořád se hádáme. Je to takový kolotoč, ze kterého nevím jak vystoupit
Nebudu řešit, že je ženatý s jinou.
Ale najíst bych mu dala to, co mu chutná. Neumím si představit vařit něco o čem vím, že manžel nemá rád. Nebo lépe řečeno umím, ale v tom případě bych něco dobrého přichystala i pro něj.
Tak pořídit si dítě se ženatým, který se nehodlá rozvést, to chce velkou odvahu. Myslim, že nějaká omáčka fakt není tvůj největší problém ![]()
Já myslím, že to je takový standart dopřát chlapovi dobré jídlo a sex. V podstatě je super, že jim ke spokojenosti stačí tak málo
Nechápu proč mu neuvaris co má rád? Mě dělá radost vařit rodině jídlo na kterém si pochutnaji. No a ten sex snad není potěšteni jen pro něj, ale i pro tebe..
@Lucie008 píše:
Poslala bych ho k manželce, jestli má s něčím problém
Já taky.
Slečna si bohužel nevybrala dobrého partnera k sobě, ale jenom obyčejného vobšourníka, neotesaného a neslušného. Když už udělá děcko jiné, měl by mít aspoň v sobě kus slušnosti a rozvést se.
@JancaS84 píše:
No co na to říct, věděla jsi do čeho jdeš tak moc nevím co se divíš. Nebo jsi si myslela, že ho dítě změní?
Nevěděla do čeho jde, protože za všechno mohla bývalá neschopná manželka a ona mu taaak rozuměla. Exka se musí smíchy za břicho popadat ![]()
@Bubla Bůčková píše:
Nevěděla do čeho jde, protože za všechno mohla bývalá neschopná manželka a ona mu taaak rozuměla. Exka se musí smíchy za břicho popadat
Zas bych nebyla tak zlá. Pisatelka je mladá, byla naivní, nezkušená, stává se to.
@Betani píše:
Jsem s přítelem 6 let a máme spolu 9 měsíční holčičku. On už jedno dítě ( 15 ) má z bývalou manželkou, se kterou se ještě nerozvedl. Už jsem to s ním řešila mockrát a mockrát se kvůli tomu pohádala, ale stejně se nic nestalo. Každopádně, od té doby co máme dceru, tak není tolik času abych vařila každý den, a když už něco uvařím, tak to partnerovi nechutná, protože jsem spíš na zdravé jídla než omáčky atd… a další věc co mu vadí je, že nemáme tolik sexu jako dřív. Už jsem z té situace unavenáNa jednu stranu chápu, že chlap když přijde z práce chce mít co jíst a taky má svoje potřeby, ale každý den hold není posvícení. Mám ho ráda moc i přes to, že si skoro v ničem nerozumíme a pořád se hádáme. Je to takový kolotoč, ze kterého nevím jak vystoupit
Já bych mu vařila to, co má rád. A někdy prostě to, co mám zas ráda já. Ale to hlavní, že je ženatý s jinou, bych mu neodpustila a se ženatým bych ani dítě nedělala. Přijď, až se rozvedeš, fešáku.
Příspěvek upraven 09.08.21 v 00:05
Ale ona není bývalá manželka, ona je stávající manželka a ty jsi milenka, se kterou má dítě.
Manželka je ze zákona pořád číslo jedna. Já jen kdyby se s ním něco stalo…
@Cimada píše:
Zas bych nebyla tak zlá. Pisatelka je mladá, byla naivní, nezkušená, stává se to.
Mohla být mladá a nezkušená. Ale teď už tak mladá a nezkušená není. A on je kre. tén, když mu nedochází, že tady je něco špatně. Šest let je šest let.
No co - teď má dvě manželky co mu nerozumí a už mu s nima moc nestojí, nejspíše bude do té konstalace přidávat další milenku. Tak se modli, aby ji taky rovnou nezbouchl.
ty teda taháš za krátký konec provazu, protože nemáte společné jmění manželů a většina práv pořád jde za jeho ženou. Je alespoň napsaný v rodném listě tvého dítěte?
Jak to fianančně zvládneš pokud nazná že se vrací k manželce a nebo si podle svého zvyku najde další ženskou?
Ale jinak prostě máte klasickou partnerkou krizi, která přichází když se dvojici úplně nedaří přehoupnout se z páru do rodiny, kdy najednou je více povinností a méně přijemných prožitků.
Nejjednodušší cesta k tomu, abyste se znovu potkali je začít spolu mluvit bez výčitek, obviňování a s upřímnou snahou se vzájemně pochopit a pak hledat jak fungovat jinak, lépe, aby všichni byli spokojenější než v tom, jak ne-fungujet teď.
Zkus někde pro inspiraci pořídit tuhle knihu a ideálně to projděte společně