Jak brát Ribomunyl

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Tea
116
8.11.12 21:22

Jak brát Ribomunyl

Ahoj,
dcera dostala Ribomunyl a já moc dobře nepochopila, jak přesně to brát. Doktor řekl 4 dny v týdnu po dobu 3 po sobě následujícíh týdnů, pak týden pauza, pak zase ty 4 dny v týdnu a pak každý další měsíc zase jenom 4 dny v týdnu. Brali jsme to 3 týdny, týden pauza, další týden zase ty 4 dny a teď bychom to měli vzít až další měsíc. Ale to je právě to, co nechápu, za jak dlouho? Vždy začínala v tom týdnu v úterý, teď naposledy to začala brát tedy 30.10. v úterý (brala to do pátku 2.11.). Mám jí to dát zase 30.11., pak další měsí tj. 30.12. atd? Nebo teď vynechat 3 týdny a ten 4 týden zase začít v úterý, další 3 týdny pauza a zase 4 týden v úterý? Ani s doktorem jsme se nějak nepochopili a tak nevím, jak to teď brát. Poradí někdo? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
8.11.12 21:32
@Tea píše:
Ahoj,
dcera dostala Ribomunyl a já moc dobře nepochopila, jak přesně to brát. Doktor řekl 4 dny v týdnu po dobu 3 po sobě následujícíh týdnů, pak týden pauza, pak zase ty 4 dny v týdnu a pak každý další měsíc zase jenom 4 dny v týdnu. Brali jsme to 3 týdny, týden pauza, další týden zase ty 4 dny a teď bychom to měli vzít až další měsíc. Ale to je právě to, co nechápu, za jak dlouho? Vždy začínala v tom týdnu v úterý, teď naposledy to začala brát tedy 30.10. v úterý (brala to do pátku 2.11.). Mám jí to dát zase 30.11., pak další měsí tj. 30.12. atd? Nebo teď vynechat 3 týdny a ten 4 týden zase začít v úterý, další 3 týdny pauza a zase 4 týden v úterý? Ani s doktorem jsme se nějak nepochopili a tak nevím, jak to teď brát. Poradí někdo? Díky

Nedostala jsi k tomu ten dávnkovací kalendář? Syn ribomunyl bere, začal teda první ponděli v měsíci, bral to první měsíc ty 4 dny po sobě po dobu třech týdnů, pak týden pauza a pak týden v měsící. Bohužel jsme to pak museli posunout, takže já místo prvního týdne v měsící dávám až druhý týden v měsící, začínám vždy v pondělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
8.11.12 21:51

No ono to bývá různé. Záleží, jak napíše doktor.My ho měli vícekrát a pokaždé mu ho stejná Dr. napsala jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
11.11.12 10:23

To je přesné schéma z příbalového letáku. oni to dr. píšou, jak se jim zlíbí, už jsem slyšela nejrůznější dávkování, stejně tak bronchovaxom.. ale tyhle dny/týdny josu v tom letáku. (stejně jako má bronchovaxom 10dní lék/20 dní pauza)

já jsem ho dávkovala za měsíc, tj. když by začal 2.11., tak pak znovu 2.12., 2:1 atd. ale já jsem i u té první kůry dávala 3 týdny po sobě a pak další dávku ve stejný den, jako jsem začala úplně první dávku, akorát o měsíc později.
jakože 2.10. jsme začli, dávali 3 týdny po sobě ty 4 dny a pak další dávka 2.11. atd.
pokud to dáš dřív, tj. vynecháš 3 týdny, tak se taky nic nestane..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí