Vše o laryngitidě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
660
8.11.12 08:58

Vse o laryngitide

Maminky prosim mohli by jste mi napsat jak u vas probihala a jestli se opakovala? dekuji a krasny den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2230
8.11.12 09:08

Ahoj, holky ji mají docela často-a buď jako první nastoupí vysoký horečky „z ničeho nic“ a děsně rychle, pak vím že v noci mužu čekat záchvat kdy se holyk dusí, nebo maj jen zvýšenku a čekám co z toho vyleze-někdy v noci jen typicky kašlou a občas to sklouzne k záchvatu takže musim dát kortikoidy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
8.11.12 09:11
@věrka6 píše:
Maminky prosim mohli by jste mi napsat jak u vas probihala a jestli se opakovala? dekuji a krasny den

Ahoj od roku dcery do dvou let jsme jich měli asi 10. No bohužel je to recidiv. onem. První byla nejsilnější, pak jsem si už docela věděla rady a snažila se předcházet.
Opatření jako navlíct dítko a stoupnout si s ním před otevřený okno / v létě mrazák / a nechat jej dýchat studený vzduch, vlhčení vzduchu - mokré pleny na postel a vedle, nepřetápět, doma mít Rectodelt supp pro případ. Moc toho nemůžeš… a pak samo medikace od dr. většinou „štěkavé“ záchvaty se opakují ty cca první tři noci.Ve stejnou dobu.
Zažila jsem ji i po odpoledním spánku - v leže se hrdlo překrví, oteče a dítko začne štěkat. Samo je tam i faktor infekce.

Dcera vždy měla odpol. lehkou rýmu, večer už byla „jiná“ - prostě poznala jsem, že se něco děje a v noci začala.
Na pohotovosti jsme byli v noci dvakrát. Jinak jsme zvládali doma… a letos v létě jsem přešla na alternativu a ta nám pomohla nejvíc. Od té doby je OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65284
8.11.12 09:16

Poprvé ve 3 měsících a opakuje se a vrací…
je to měsíc, co jsme byli v nemocnici
My vždy jezdíme na pohotovost---doma to nezvládáme…i když se snažíme, inhalace na poh.je jistota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
8.11.12 09:20

Muj syn se prave probudil v noci se stekavym kaslem na pohotovosti nam dali cipek a byl klid zadne kaslani, teploty nic.tak nevim jestli je to tedy ono

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
8.11.12 09:21

Jak já, tak i dcera na laryngitidu trpíme. U mne je to už lepší, páč to na sobě poznám a snažím se tomu úplnému otoku předejít. U dcery to samozřejmě přijde náhle. Ale vzhledem k tomu, že jde vlastně o otok tak máme opravdu vyzkoušené že pomáhá dýchat studený vzduch. Takže nabalíme svetry, čepici i rukavice a otevřeme na spaní okno dokořán. Stejně tak pomáhá pomalu jíst zmrzlinu. A nebo když už se k tomu přidá i vysychání v krku (takže dráždění až na zvracení) tak jí dávám pomalu lízat lžičku medu. Hlavně nepít vodu nebo teplý čaj.

A abych odpověděla na tvoji otázku - trvá to tak tři dny a máme to každou zimu (někdy i vícekrát za zimu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
8.11.12 09:22
@věrka6 píše:
Muj syn se prave probudil v noci se stekavym kaslem na pohotovosti nam dali cipek a byl klid zadne kaslani, teploty nic.tak nevim jestli je to tedy ono

a co to bylo za čípek? rectodelt? jinak bys měla dostat zprávu z nemocnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
8.11.12 09:24

Tak my ji zatím měli jednou ve 4 měsících, taky mám v lednici rectodelt, ale dle dr. když přijde záchvat hned volat sanitku a nesnažit se to zvládnout doma…jinak větráme, mokré pleny (mám v plánu koupit zvlhčovač), hlavičku má podloženou klínem…ale my absolutně bez teploty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
8.11.12 09:43

Ano dostali jsme ten rectodelt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21502
8.11.12 09:44

Viktor na to dost trpí. naposled ji měl před týdnem - teď je na doléčení u babičky. začne mu to vždy nenadále v noci štěkavým a dusivým kašlem. naštěstí to zvládáme v pohodě doma jen s otevřeným oknem a pak mi spí v náručí, aby byl výš. dávám i sinecod na utlumení kašle, v zásobě mám pleumolysin (kodeinové kapky) a jako nejhorší variantu rectodelt, kdyby nic jiného nezabíralo. naštěstí jsem ho musela zatím použít jen jednou (nechci do něj zbytečně cpát kortikoidy). doléčení většinou trvá tak 14 dní. suchý kašel se změní na vlhký vykašlávací (dáváme momentálně ambrobene) a po nějaké době se mu spustí hustá rýma. teploty většinou nemívá, měl je jen na dovolené (ač je to neuvěřitelné, tak měl laryngitidu i u moře…). je to viroza a pokud k ní má dítě sklony, bude se mu vracet. většina dětí by z toho měla do cca 7 let vyrůst. tak v to doufám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
8.11.12 09:45

Catherine a kolik je male ted?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
8.11.12 09:50

Zakladatelko, laryng. může být ojedinělý záchvat - jednu noc a OK, ráno na dítku nic nepoznáš - to byla moje dcera. Ráno se probudila a řádila jak ďas. Nikde nic a v noci znova.
Laryng. se může takhle 2-3 dny opakovat - a dítě je pak OK a nebo taky může přejít do zánětu průdušek. Dítko začne vlhce pokašlávat - začne to v něm hrcat, spustí se rýma. Tím pádem je jasný, že další štěkání není, ale je potřeba změnit léčbu a odhlenit jej.

Samozřejmě při prvním záchvatu nedoporučuji zůstávat doma, jet na pohotovost a nechat si i domů prev. předepsat Rectodelt. Pak se dávají natihistaminika - dle dr. Fenistil, Dithiaden a kortikoidy na zabránění otoku, zánětu… většinou Prednison. Prednison je v reálu lepší / pro tělo / brát kontinuálně během dne než dávat dávky Rectodeltu - vzhledem ke gramáži. Ale to vše by ti měl vysvětlit lékař.
Takže pokud jste byli v noci na pohotovosti, tak bych teďka ráno šla k vaši dr. a domluvila se na dalším postupu + nechala vyšetřit krk pohledem a poslechnout.

Já jsem jela opravdu jen při první a pak ještě asi po půl roce a to se dcera opravdu dávila - zbytek jsme zvládli doma, ale nebyly tak silné a věděla jsem co dělat. Při té první jsem už skoro volala RZP - jak to bylo náročný.
Hlavně manžel to neznal a já jsem děkovala Bohu, že jsem se o tom kdysi učila ve škola a rámcově věděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
8.11.12 09:51

Měli jsme zatím jednou.
Tříletá dcera letos v květu se asi po hodině spánku večer vzbudila. Plakala, sípala, nemohla popadnout dech. Snažili jsme se to zahnat studeným vzduchem, ale nic nepomáhalo. Navíc víc plakala a sípala.

Jak byla v pyžamku, tak jsme jeli na pohotovost. Manžel v autě zapnul klimu, tam jí to trošku přešlo. Na pohotovosti se to ale rozjelo znovu. Dostala inhalaci, injekci a nechali si nás tam do večera druhého dne.

Pak už měla jen štěkavý, zahleněný kašel. Dostali jsme na to klasický stoptussin, dithiaden. Kdyby byl další záchvat rectodel.

Od té doby se to neopakovalo, čekám co bude teď v zimě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
8.11.12 09:53

Jinak teda ano - většinou po prodělané štěkavé noci / když nejedeš na pohotovost ihned / bys měla ráno k vlastní dr., aby se vše odlišilo od zánětu hrtan. příklopky - což může být život ohrožující.

A nesouhlasila bych s tím, že je to virosa - může mít bakteriální původ, virový a i spouštěčem může být psychika u dítka. Při opakování je potřeba vysledovat co bylo podobné při spuštění - cca tři dny předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
8.11.12 10:07

Tak naše malá měla jen jednou, a to někdy na přelomu leden/únor, takže už je to delší dobu a od té doby nic, tak snad to nebude mívat pravidelně… jinak u nás to začlo teplotama, pak sípala a nemohla moc dobře dýchat, problémy v noci… netušili jsme, o co de ani jak to léčit, tak jsme skončili na pohotovosti, dostala nějaké kortikoidy a přes noc sme zůstaly v nemocnici… pak už dobrý. dostali jsme rady, že příště studený vzduch a hned dát čípky, který nám napsali a že už to nebude tak zlý, když se to chytne včas, tak to prý může za pár hodin úplně odeznít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí