Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky naše malá ji měla, když jí byl asi rok, měla takový hnusný štěkavý kašel, pan doktor nám dal speciální prášečky / už si bohužel nepamatuju název/ mucosolvan na odhlenění a stoptusin na ten kašel, museli jsme v zimě spát s otevřeným oknem
to byl teda mazec - potřebovala mít vlhký studený vzduch. a měla jsem pod ní raději monitor dechu, když zapoměla dýchat tak jsem jí musela probudit
to se mi teda stalo jednou a pak už jsem nespala dokud nebyla zdravá
ale od tý doby ťukťukťuknadřevo už to neměla
My jsme takhle byli smalym.je to asi měsic.4 dny v nemocnici, inhaloval a trochu se to zlepšilo. primař nam řikal, že nejlepši je jit ven. naštěsti byla venku pěkna zima a asi ještě pak 4 noci jsme běhali ven. koupili inhalator, přestali topit v krbu. v ložnici netopime, to jsme stejně netopili.
dali nam pouze prednizon, žadné čipky.
už jsme o nich taky slyšela tak si je necham napsat. dr.nam říkal, at počítame s tim, že se to bude opakovat. a předchazela tomu taky nějaka viroza ![]()
Prosím o radu Vás, které máte zkušenosti. V pátek jsem byla s 3letým synem u lékařky… má pouze v noci a po probuzení takový ten suchý řezavý kašel.. nevím zda je rozdíl mezi řezavým či štěkavým… dávala jsem tussin a nic… musela jsem větrat a dát dithiaden… lékařka řekla že je poslechově dobrý a do krku se podívala letmo bez baterky a klacíku… napsala kapky Levopront… kapky na rýmu Pamycon a nic víc.. malej má dále lék na alergii a dejchátko protože trpí bronchitidami… nezmínila se vůbec o laryngitidě ale mě dle vašich příspěvků napadlo zda to nemůže ona být… začalo to horečkami do 39 dva dny.. dnes má teda i průjem… ale noční kašel dnes i včera ve stejnou dobu spánku mezi 21 a 22h.. hodně jsem vyvětrala, dala napít a spinká ale stále zakašle.. nevím co víc dělat a zda s tím jít na pohotovost. přes den je spokojený…
Ahoj, tak laryngitidu jsme měli jen jednou před 14 dny a věřím, že pokud by jí syn měl, tak bys to poznala. Moje malá před tím záchvatem neměla žádné problémy, jen se ji začínala trošku spouštět rýma a v noci se začala najednou dusit nemohla se nadechnout jen chrčela
.Možná tvůj malý má na něco alergii, když kašle hlavně v noci můj prvorozaný(4 roky) taky tak pokašlával a přišlo se, že má alergii na stromy a venkovní plísně
.Jinak přeji brzké uzdravení.
Ja si taky myslím, že by jsi to poznala. malej nemuže při zachvatu dychat, daví se. někdy se nadechne ještě v ložnici a někdy musime jit ven. naštěstí nam to ted trvalo asi 5 dní. ted dvě noci spal už v klidu. jinak ma vždy jen rymu.nic ,vic.
ale šla bych k dr. a řekla bych ji tvé podezření, ona nejlíp poradí ![]()
Určitě by si to poznala, nejmlad. syn jí měl poprvé v říjnu a nemohl vůbec polykat ani sliny, vytékali mu volně z pusy, tak jsem ho čapla a jeli jsme na pohotovost ihned nás hospitalizovali, začlo to tím, že v noci se vzbudil a začal opravdu štěkat, žádný řezavý kašel, ale štěkot a brečel, usnul mi jen ve stoje na mě, byl ve svislé poloze, šla jsem s ním ráno k dr. a ona, že to vypadá na laryngitidu a dala mi čípky rectodelt, kterej jsem mu v noci dala, protože se opakovalo to samé co předchozí noc, ráno nekašlal, ale nemohl nic jíst ani pít, prostě vůbec polykat ani svoje sliny, tak jsme jeli a dva dny jsme pobyli v nemocnici, hned mu píchli adrenalin a dali inhalaci, on pak usnul a v noci se vzbudil jednou, druhou noc už prospal celou ![]()
Obnovuji diskuzi už jsem úplně zoufalá za poslední měsíc už máme po čtvrté laryngitidu zatím jen jednou s pobytem v nemocnici je to normální tak často za sebou? Nesnáším to je to hnuuuuuus!!!
@Miluzi my jí od té doby máme také pravidelně, letos za říjen jsme ji měli 3×(vždy se z toho dostane a jde do školky a stačí, aby chytil kašel a on z toho má hned laryngitidu, někdo je na to hold náchylný, takže je to možné)
naštěstí to zvládáme doma, koupila jsem synovi domů inhalátor a ten nám hodně pomáhá, investice rozhodně nelituju, pomohl i mě a i ostatním synům
dneska jsou šílený kašle, trápí to skoro všechny lidi co znám, někdo má laryngitidu, někdo průdušky, těch kašlů se není možno zbavit ![]()