Jak byste se rozhodli - byt?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
5.6.13 10:42

jak byste se rozhodli - byt?

Ahoj všem,
potřebuji Váš objektivní názor - vlastním komplet zrekonstruovaný byt 2+kk, bez jakéhokoliv dluhu o velikosti 42m +velká lodžie na pěkném místě.
S manželem jsme plánovali miminko, že nějakou dobu bychom tady s ním byli a pak by se vidělo…Jenže se nám povedli hned jednovaječná dvě.
Zkoušíme prodat byt, ale nedaří se za částku kterou bychom potřebovali ke koupi vybydleného většího (manžel si vzít hypo nemůže, mateřská na dvojčata je jako na jedno atd,,, takže ponížit cenu bytu abychom si pomohli je zcela zbytečné..) Ted moje otázka:

1. zůstali by jste tady - do obýváku koupili gauč na každodenní spaní a dětem nechali ložničku?
  2. byt pronajímali a sami šli do podnájmu? (riziko - zničení bytu, neplacení nájmu atd?

Předem moc děkuji, je toho na mě nějak moc - jsem ted v 18 týdnu těhotenství :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
5.6.13 10:44

Asi bych radši zůstala bydlet ve svém a šetřila - ono ten první rok dítka zase tolik prostoru nepotřebují.. Třeba se časem povede ten byt prodat a pořídit větší :think: Pronájmu bych se bála ze stejného důvodu - zničení, problémy s vystěhováním a pod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
897
5.6.13 10:46

Také jsme ve vlastním 2+kk. A zatím jsme se rozhodli zůstat. S prodejem to je v dnešní době na dlouho, kupující smlouvají a byty se prodávají pod cenou. A vlastně by mi bylo líto ho opustit. Rozdíl je, že čekáme jedno a bude s námi nějakou dobu v ložnici. Ale já bych zůstala, nenechala bych si vlastní byt zničit podnájemníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
976
5.6.13 10:46

Taky bych asi zůstala… Však v realitce může být pořád vystavený a prodáte ho časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7499
5.6.13 10:48

Já bych asi taky zůstala a raději se pokusila něco našetřit, případně si pak vzít nějakou hypo až se po mateřské vrátíš do práce. Pokud se vám vejdou dvě postýlky do ložnice, tak s vámi tam ty děti vydrží relativně dlouho, naše dvojčata šla do velkých postelí až ve 2,5 letech ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
5.6.13 10:49

Zůstala bych, do obýváku koupila ten gauč, kde budete s přítelem spát a dětem nechali ložnici. A časem by se vidělo, co bude. Byt třeba nechat v realitce a časem se někdo třeba ukáže, kdo by ho koupil za cenu, která vám vyhovuje :)

• Citovat
  • Upravit
5502
5.6.13 10:50

Ahoj, první roky se vejdete, tak bych zatím zůstala, ideálně by šlo asi mít i obývák a ložnici pro vás i s postýlkama pro děti, kdyby se vešly… jako miminka nepotřebují vlastní pokoj… my teda máme dceru jen jednu, první rok jsme byli v pronajatém bytě 2+kk, teď máme svůj 2+1, v budoucnu právě plán, že mi budeme spávat na gauči a malá bude mít pokojík…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
5.6.13 10:51

Já tak jak většina tu, zůstala bych ve svým a zkusila došetřit, i když to asi půjde těžko. Můžu se jenom zeptat, kolik by vám v případě snížení ceny tak, aby se prodalo (např. prodáváte za 1,5 a zájemce nabídl 1,3), chybělo k pořízení většího?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
5.6.13 10:54

Taky bych zustala ve stavajicim byte. Do dvou let nasi maly jsme bydleli v podobnym byte- jedna mistnost byl kuchynoobejvak a ve druhy byla loznice, kde jsme spali vsichni tri. Dalo se to. Obejvak s loznici dohromady je podle me daleko horsi varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
5.6.13 10:54

Zůstala bych ve svém, jeden pokoj bych nechala jako ložnici a druhý jako obývák s tím, že bych tam dala i postýlky. Třeba do té doby, než budou běhat, se byt prodá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
5.6.13 10:55

Máme 1+1 nebo 2+kk, záleží na úhlu pohledu :-) A vejdeme se, máme tu dost prostoru pro malýho a jeho hračky, tak to zatím jde. Kamarádka vyrůstala s mámou a bráchou ve stejném bytě až do dospělosti a nikdo tím netrpěl. Měli svůj vlastní pokoj, máma obývala ten kuchyňoobývák na rozkládacím gauči.
Já bych tedy zůstala, než bych našla vhodného kupce. Samozřejmě se může stát, že nemovitost budete prodávat i pět let, pak bude na čase zvážit, zda cena není příliš vysoká.

• Citovat
  • Upravit
11
5.6.13 10:55

Děkuji holky - jsem z toho fakt vypsychlá - - kolik lidí sem přišlo, někteří jako že jo, druhý den že né, dokonce jeden s odhadcem že to chce a zřejmě se to jeho mamince - poradnímu hlasu zdálo malý takže zase nic, my mezitím už objížděli byty, páč jsme si mysleli že to klapne, do toho asi i ty všechny hormony - místo toho abych byla v klidu se furt nervuju…Budeme to muset tady asi uspořádat, jeliož nevím kam další věci už dám, už teď je to tak že se furt musí všechno přerovnávat, vyrovnávat, jinak je hned bordel a chaos… Je hrozná doba pro rodiny s dětmi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
5.6.13 10:59

Ja jsem se naucila v malym byte vystacit s naprostym minimem veci a nic neshromazdovat. Dneska se mi skoro vse vejde do dvou velkych kufru a mam klid:-) Clovek zjisti, ze toho fakt moc nepotrebuje a prestane se nezdrave upinat na zbytecnosti. Vsechno zly pro neco dobry:-) Obracene je to tezsi- rozmazlit se ve velkym a pak se uskromnovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
5.6.13 11:01

Gratuluju ke dvojčátkům :srdce: :srdce: určitě bych zůstala ve svém. My už jsme doma stěhovali nábytek několikrát, uzpůsobujeme to potřebám dětí. Podle svých zkušeností vím, že si člověk něco myslí a skutečnost je úplně jiná :mrgreen:.Ze začátku maminečka malinkatý moc prostoru nepotřebují a pak uvidíte podle situace. Hlavě si všechno připravit dřív :D s dvojkama je těhotenství náročnější doporučuju ve 30týdnu mít nachystáno :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
5.6.13 11:01

Prodáváme za 1 400 000 Kč - sami i s realitkou (realitka si k tomu háže ještě cca + 50 000 Kč) Z toho když se odečte daň tak nám zbyde asi 1 345 000. Byty větší - vybydlené se občas objeví za 1 300 000 Kč. Jinak výběr je od těch 1.4 a výš. Prodali bychom ho asi okamžitě za 1 250 000 Kč - mínus opět ta debilní daň, ale jak říkám nemáme nic a nikoho kdo by nám půjčil :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí