Jak být rovnocennou partnerkou?

1575
4.3.13 14:56

Jak být rovnocennou partnerkou?

Ahojky všem. Potřebovala bych vědět, jak být rovnocennou partnerkou svému příteli. Je těžké si určité věci uvědomit a nakonec to vypadá, že bude úplný konec díky moji vlastní hlouposti. Proto bych chtěla požádat o radu. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
4.3.13 15:00

Pod pojmem rovnocenná partnerka si představím ženskou, která nejde 3 metry za chlapem, ale vedle něj. Můžeš to nějak upřesnit, v čem mu tou rovnocennou jako nejsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
4.3.13 15:00

To by asi chtělo napsat o co jde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2352
4.3.13 15:01

No to co jsi napsala nevypovídá vůbec o ničem. Je třeba malinko upřesnit o co jde. Každý má rovnoprávnost nastavenu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4029
4.3.13 15:02

Jestli jsi to, že „nejsi rovnocenná partnerka“ slyšela přímo od přítele, tak jdi od něj pryč. Takový za to nestojí. Jinak zkus napsat více, co tím myslíš. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3894
4.3.13 15:12

No záleží na tom co si pod tím pojmem tvůj přítel představuje!!! Jestli ti tohle řekl, tak musí umět taky říct co konkrétně to znamená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1575
4.3.13 15:13

Jde o to, že než jsme spolu začali žít, tak vše naprosto klapalo.Ale pak najednou jako bych všechno nechala na něm. O všechno se postaral sám, všechno zařizoval sám a docházelo k hádkám. Nevím, proč jsem se „postavila ne vedle něj, ale za něj“. Teď je to v tom stádiu, že mám nůž na krku a do 31.3. se mám rozhodnout, co bude dál. Pak buď budeme spolu a budeme fungovat jako partneři. Řekl mi, že klidně mám rozbít všechny talíře, mám něco dělat, hlavně ať ví, že tu jsem. Mám se sama sebe zeptat, co se stalo, kde je ta energická žena, která všechno zvládá.
Asi mám problém i v tom, že jsem byla po rozvodu dlouho sama jen se svým synem a teď už nevím, jak žít s mužem. A le vím, že to chci napravit. Záleží mi na něm. Miluju ho a hlavně cítím u něj neskutečnou oporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
4.3.13 15:20

@lenusek11111 Četla jsem tvé téma jak na unuděného muže, ale píšeš tam, že jste se rozešli. Zřejmě tedy ne a problém trvá. Jde o to, že ti asi řekl, že pro něj nejsi rovnocennou partnerkou. Nemáš práci, nemáš žádné implulsy zvenku, dítě už větší. Když on přijde z práce, tak na něj (asi ) navalíš problémy, které jsou pro tebe důležité, ale kdybys třeba chodila do práce a měla frmol, tak by to byly pitomosti. A jemu ta jako pitomosti připadá. Využij času k sebevzdělávání. Nevím, jak jste na tom finančně, ale choď do nějakých kurzů. Uč se nějaký jazyk. Mohla bys třeba dělat jeden den v týdnu dobrovolnici v domově důchodců, třeba jim číst. Napsala jsi toho málo, ale nezlob se, když jsi jen doma a on pracuje a pak se s tebou doma baví jen o blbostech, tak mu rovnocenně nepřipadáš. Ale je to i jeho věc. Když spolu žijete, měl by s tebou taky něco zažívat a pomáhat ti v tom, aby jsi pro něj rovnocenná byla a ne jen tě kritizovat. To umí každej a žádnou námahu to nevyžaduje.

• Citovat
  • Upravit
3894
4.3.13 15:22

@lenusek11111 No tak chápu, že nikomu se asi nechce ve vztahu dělat všechno za oba (a teď nemám na mysli domácí práce, ale rozhodování, plánování…). Co jsi před tím dělala jinak?
Když jsi byla sama se synem, tak jsi určitě musela všechno zvládat sama a možná to, že jsi najednou měla vedle sebe někoho, kdo alespoň část zařídí nebo s něčím pomůže byla pro tebe úleva, že jsi postupně na něm nechala všechno…

Možná by to od něj vyžadovalo i víc trpělivosti a podpory aby něco nechal na tobě a pak ale taky respektoval to jak jsi to zařídila!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1575
4.3.13 15:30
@Kobliha51 píše:
@lenusek11111 Četla jsem tvé téma jak na unuděného muže, ale píšeš tam, že jste se rozešli. Zřejmě tedy ne a problém trvá. Jde o to, že ti asi řekl, že pro něj nejsi rovnocennou partnerkou. Nemáš práci, nemáš žádné implulsy zvenku, dítě už větší. Když on přijde z práce, tak na něj (asi ) navalíš problémy, které jsou pro tebe důležité, ale kdybys třeba chodila do práce a měla frmol, tak by to byly pitomosti. A jemu ta jako pitomosti připadá. Využij času k sebevzdělávání. Nevím, jak jste na tom finančně, ale choď do nějakých kurzů. Uč se nějaký jazyk. Mohla bys třeba dělat jeden den v týdnu dobrovolnici v domově důchodců, třeba jim číst. Napsala jsi toho málo, ale nezlob se, když jsi jen doma a on pracuje a pak se s tebou doma baví jen o blbostech, tak mu rovnocenně nepřipadáš. Ale je to i jeho věc. Když spolu žijete, měl by s tebou taky něco zažívat a pomáhat ti v tom, aby jsi pro něj rovnocenná byla a ne jen tě kritizovat. To umí každej a žádnou námahu to nevyžaduje.

No po pravdě jako první přišel s tím, že je konec.Ale potom utekl a rozbrečel se.Pak v sobotu jsem odešla a nechala jsem ho celý den samotného. Ať má čas na přemýšlení. I já ho potřebuji. A pak jsme spolu debatovali a já se snažila přijít na to, co dál. Jestli to vzdát a nebo nevzdát. A pak v neděli celé dopoledne zase. Došli jsme k tomu, že do 31.3. se mám rozhodnout co dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1575
4.3.13 15:33
@Dafné píše:
@lenusek11111 No tak chápu, že nikomu se asi nechce ve vztahu dělat všechno za oba (a teď nemám na mysli domácí práce, ale rozhodování, plánování…). Co jsi před tím dělala jinak?
Když jsi byla sama se synem, tak jsi určitě musela všechno zvládat sama a možná to, že jsi najednou měla vedle sebe někoho, kdo alespoň část zařídí nebo s něčím pomůže byla pro tebe úleva, že jsi postupně na něm nechala všechno…Možná by to od něj vyžadovalo i víc trpělivosti a podpory aby něco nechal na tobě a pak ale taky respektoval to jak jsi to zařídila!!

To je právě to. Včera mi řekl, že když jsem byla sama, musela jsem všechno stíhat sama, všechno si zařizovat sama. A pak když jsme se sestěhovali dohromady, najednou to pomalu a jistě padalo do toho, že jsem vše nechala na něm. Bydlíme v rodinném domku a já nevím, co teď mám dělat. Jsem z toho na nervy, protože mi na něm opravdu záleží.:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
4.3.13 15:40

A tohle ti přijde normální, takovýhle vztah?? Do konce měsíce se rozhodni co a jak dál? Přece se nejedná o nějakou dovolenou, ale o vztah dvou lidí.
Sedněte si spolu a o všem si promluvte a udělejte nějaké kompromisi nebo tak něco, vše mu řekni, vyslechni jeho atd.
Ale dávat si ultimátum ve vztahu, to nevidím jako řešení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
4.3.13 15:40
@lenusek11111 píše:
No po pravdě jako první přišel s tím, že je konec.Ale potom utekl a rozbrečel se.Pak v sobotu jsem odešla a nechala jsem ho celý den samotného. Ať má čas na přemýšlení. I já ho potřebuji. A pak jsme spolu debatovali a já se snažila přijít na to, co dál. Jestli to vzdát a nebo nevzdát. A pak v neděli celé dopoledne zase. Došli jsme k tomu, že do 31.3. se mám rozhodnout co dál.

Řekni mu, že s tím potřebuješ od něj pomoct. Já jsem celej život na všechno sama a kdyby najednou někdo za mě začal všechno řešit, tak bych do toho spadla zrovna tak jako ty, protože by se mi strašně ulevilo a ani bych si to možná neuvědomovala. Je vidět, že se máte rádi a to pak za to stojí bojovat. A´t řekne přesně, jak by si to představoval a podle toho se zařiď. Musíte o tom spolu mluvit. :hug:

• Citovat
  • Upravit
31010
4.3.13 15:46
@lenusek11111 píše:
Jde o to, že než jsme spolu začali žít, tak vše naprosto klapalo.Ale pak najednou jako bych všechno nechala na něm. O všechno se postaral sám, všechno zařizoval sám a docházelo k hádkám. Nevím, proč jsem se „postavila ne vedle něj, ale za něj“. Teď je to v tom stádiu, že mám nůž na krku a do 31.3. se mám rozhodnout, co bude dál. Pak buď budeme spolu a budeme fungovat jako partneři. Řekl mi, že klidně mám rozbít všechny talíře, mám něco dělat, hlavně ať ví, že tu jsem. Mám se sama sebe zeptat, co se stalo, kde je ta energická žena, která všechno zvládá.
Asi mám problém i v tom, že jsem byla po rozvodu dlouho sama jen se svým synem a teď už nevím, jak žít s mužem. A le vím, že to chci napravit. Záleží mi na něm. Miluju ho a hlavně cítím u něj neskutečnou oporu.

Nikdy to neni jen o jednom clovek. Ty jsi se postavila za nej a dela vse on, protoze ti to umoznil, mozna proto, ze on se pred tebe postavil. Chtel by vubec, aby jsi veci zarizovala ty? Je to trotl. Nemas ted praci, to posramoti sebevedomi kazdemu, mel by se snazit ti ho zdvihat a vratit te do pracovniho procesu a ne ti rikat, jak jsi nudna a davat ti terminy. Snazit se musite oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
4.3.13 16:00

Je to zvláštní, že bys předtím byla samostatná a aeneergická a došlo k takové změně.
A le vím, že to chci napravit. Záleží mi na něm. Miluju ho a hlavně cítím u něj neskutečnou oporu. Možná ho miluješ až příliš a ztratila jsi kvůli tomu sama sebe? Jen tipuji. Jak často chodíš třeba někam bez něj?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky