Jak časté vyšetření čípku?

629
26.6.11 19:40

jak časté vyšetření čípku???

Ahoj,zdravím všechny těhulky :mavam:
Chtěla bych se vás zeptat na vaše zkušenosti ohledně vyšetření čípku.
Nedávno jsem se přestěhovala a změnila gynekologa. Má doktorka mi dříve minimálně ob jednu poradnu kontrolovala vaginálně čípek.
Lékař ke kterému jsem přešla mě ještě ani jednou vaginálně nevyšetřil-pouze mi odebral poševní stěr.
Chtěla jsem se vás zeptat, jak často kontroluje váš doktor-ka čípek.
Příjde mi divné, že se do mě ani jednou nekoukl, přestoi, že si stěžuji stále na tvrdnoucí břicho-řekl mi pouze ležet a magnézko-to mi ani nepředepsal a nedoporučil jaké.
Poslední vaginální vyšetření čípku jsem měla 6.5. Y/1,5cm. nerada bych něco zanedbala. jsem nyní 35tt.

děkuji všem za odpovědi a přeji vám příjemné těhulkování :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6899
26.6.11 19:45

Ahoj
Mě čípek do 35tt kontrolovala na UTZ. Ukazovala mi kde je a že se nic neděje. Od 36tt jej kontrovala pohmatem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81532
26.6.11 19:56

„Moderní“ je čípek pohmatem nevyšetřovat. Stejně to nemá žádnou výpovědní hodnotu. V případě, že břicho tvrdne neobvykle často a je podezření na hrozící předčasný porod, má se zkontrolovat délka čípku ultrazvukem. V 35. týdnu už je to stejně jedno, porod by se stejně již nijak medikamentozně neoddaloval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1903
26.6.11 19:59

Mě čípek nekontroloval ani jednou :lol:
Poprvé mě vnitřně vyšetřovali až v porodnici :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629

On na ultrazvuku kontroluje pouze srdíčko malé…ani nezapisuje rozměr dělohy-nic. Na poslední prohlídce tam nebyla sestra, tak mi ani nezměřil tlak a neudělal rozbor moče. mě to příjde nějaké divné–ani se mě neptal, jestli mi nenatékají nohy-příjdemi dost laxní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544

Vyšetřovat čípek stejně není nijak důležité, páč to není směrodatné.
Mě vyšetřovala dr. pohmatem na každé KO :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
26.6.11 20:00
Katuskaa píše:
Poprvé mě vnitřně vyšetřovali až v porodnici :lol:

fakt?? ono asi opravdu co gynekolog, to jiný postup :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
26.6.11 20:00
naty01 píše:
On na ultrazvuku kontroluje pouze srdíčko malé…ani nezapisuje rozměr dělohy-nic. Na poslední prohlídce tam nebyla sestra, tak mi ani nezměřil tlak a neudělal rozbor moče. mě to příjde nějaké divné–ani se mě neptal, jestli mi nenatékají nohy-příjdemi dost laxní.

pokud nejsi spokojená, změň doktora :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
26.6.11 20:07
Monny89 píše:
naty01 píše:
On na ultrazvuku kontroluje pouze srdíčko malé…ani nezapisuje rozměr dělohy-nic. Na poslední prohlídce tam nebyla sestra, tak mi ani nezměřil tlak a neudělal rozbor moče. mě to příjde nějaké divné–ani se mě neptal, jestli mi nenatékají nohy-příjdemi dost laxní.
pokud nejsi spokojená, změň doktora :kytka:

právě si ho hledám na netu..jen to mám nejblíže 20km–tak zvažuji, jestli budu schopná jezdit autem na poradnu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
26.6.11 21:19
Katuskaa píše:
Poprvé mě vnitřně vyšetřovali až v porodnici :lol:

no mě zatím taky nekontroloval ani jednou, v pátek budu 37+0 takže počítám že mě prvně budou taky vyšetřovat až v porodnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
26.6.11 21:21

Já jsem za celé těhotenství byla vyšetřovaná vnitřně jen ve 30.tt na vlastní žádost, měla jsem podezření na zánět, jinak jsem odmítla.

Nicméně nezměřit tlak a nezkontrolovat moč mi přijde jako pochybení, protože to jsou hlavní ukazatele dost závažných stavů. Takže to nevypadá, že by pan doktor přemýšlel, spíš je línej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81532
26.6.11 21:29
Gladys píše:
Nicméně nezměřit tlak a nezkontrolovat moč mi přijde jako pochybení, protože to jsou hlavní ukazatele dost závažných stavů. Takže to nevypadá, že by pan doktor přemýšlel, spíš je línej…

souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
26.6.11 23:39

ahoj,

já jsem si postěžovala už něvím v kolikátem týdnu těhu že mi často tvrdne břicho a od té doby mi kontroluje čípek a měří děložní hrdlo při každé návštěvě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
27.6.11 06:36

Taky tak. Tvrdne mi břicho, magnézko nemůžu, tak mi každou kontrolu měří čípek UTZ. A není pravda, že by to nebylo důležité, páč to není směrodatné, protože zkracování předčasně směrodatné je :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
27.6.11 13:35

taky si myslím že je to důležité, jak jste přišl na to že není?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí