Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,zdravím všechny těhulky ![]()
Chtěla bych se vás zeptat na vaše zkušenosti ohledně vyšetření čípku.
Nedávno jsem se přestěhovala a změnila gynekologa. Má doktorka mi dříve minimálně ob jednu poradnu kontrolovala vaginálně čípek.
Lékař ke kterému jsem přešla mě ještě ani jednou vaginálně nevyšetřil-pouze mi odebral poševní stěr.
Chtěla jsem se vás zeptat, jak často kontroluje váš doktor-ka čípek.
Příjde mi divné, že se do mě ani jednou nekoukl, přestoi, že si stěžuji stále na tvrdnoucí břicho-řekl mi pouze ležet a magnézko-to mi ani nepředepsal a nedoporučil jaké.
Poslední vaginální vyšetření čípku jsem měla 6.5. Y/1,5cm. nerada bych něco zanedbala. jsem nyní 35tt.
děkuji všem za odpovědi a přeji vám příjemné těhulkování ![]()
Ahoj
Mě čípek do 35tt kontrolovala na UTZ. Ukazovala mi kde je a že se nic neděje. Od 36tt jej kontrovala pohmatem.
„Moderní“ je čípek pohmatem nevyšetřovat. Stejně to nemá žádnou výpovědní hodnotu. V případě, že břicho tvrdne neobvykle často a je podezření na hrozící předčasný porod, má se zkontrolovat délka čípku ultrazvukem. V 35. týdnu už je to stejně jedno, porod by se stejně již nijak medikamentozně neoddaloval.
Mě čípek nekontroloval ani jednou ![]()
Poprvé mě vnitřně vyšetřovali až v porodnici ![]()
On na ultrazvuku kontroluje pouze srdíčko malé…ani nezapisuje rozměr dělohy-nic. Na poslední prohlídce tam nebyla sestra, tak mi ani nezměřil tlak a neudělal rozbor moče. mě to příjde nějaké divné–ani se mě neptal, jestli mi nenatékají nohy-příjdemi dost laxní.
Vyšetřovat čípek stejně není nijak důležité, páč to není směrodatné.
Mě vyšetřovala dr. pohmatem na každé KO ![]()
Katuskaa píše:
Mě čípek nekontroloval ani jednou
Poprvé mě vnitřně vyšetřovali až v porodnici
fakt?? ono asi opravdu co gynekolog, to jiný postup ![]()
naty01 píše:
On na ultrazvuku kontroluje pouze srdíčko malé…ani nezapisuje rozměr dělohy-nic. Na poslední prohlídce tam nebyla sestra, tak mi ani nezměřil tlak a neudělal rozbor moče. mě to příjde nějaké divné–ani se mě neptal, jestli mi nenatékají nohy-příjdemi dost laxní.
pokud nejsi spokojená, změň doktora ![]()
Monny89 píše:naty01 píše:pokud nejsi spokojená, změň doktora
právě si ho hledám na netu..jen to mám nejblíže 20km–tak zvažuji, jestli budu schopná jezdit autem na poradnu ![]()
Katuskaa píše:
Mě čípek nekontroloval ani jednou
Poprvé mě vnitřně vyšetřovali až v porodnici
no mě zatím taky nekontroloval ani jednou, v pátek budu 37+0 takže počítám že mě prvně budou taky vyšetřovat až v porodnici
Já jsem za celé těhotenství byla vyšetřovaná vnitřně jen ve 30.tt na vlastní žádost, měla jsem podezření na zánět, jinak jsem odmítla.
Nicméně nezměřit tlak a nezkontrolovat moč mi přijde jako pochybení, protože to jsou hlavní ukazatele dost závažných stavů. Takže to nevypadá, že by pan doktor přemýšlel, spíš je línej…
Gladys píše:
Nicméně nezměřit tlak a nezkontrolovat moč mi přijde jako pochybení, protože to jsou hlavní ukazatele dost závažných stavů. Takže to nevypadá, že by pan doktor přemýšlel, spíš je línej…
souhlas
ahoj,
já jsem si postěžovala už něvím v kolikátem týdnu těhu že mi často tvrdne břicho a od té doby mi kontroluje čípek a měří děložní hrdlo při každé návštěvě
Taky tak. Tvrdne mi břicho, magnézko nemůžu, tak mi každou kontrolu měří čípek UTZ. A není pravda, že by to nebylo důležité, páč to není směrodatné, protože zkracování předčasně směrodatné je ![]()
taky si myslím že je to důležité, jak jste přišl na to že není?