Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ja teda si myslim, ze v tehu jsem byla fakt pekna, jako v obliceji (zato ted
) a maso jsem zrala furt (jist se neda rict) a byl to kluk…mela jsem i kulaty brisko, ale nezalezi ani na tom. ono je to totiz bud anebo … a vzdy se nekdo trefi a pak ti bude rikat Ja to rikal! ![]()
Tak u mě sedělo jen bříško do špičky a oba kluci jinak jsem byla samý bedar a jedla hlavně maso a sladké,na pověry fakt nevěřím
já byhc spíš než pověry řešial jak udělat to či ono pohlaví protože bychom rádi do třetice dceru
dva chlapáci nám stačí až až ![]()
Ahoj, já čekala holčičku a lidé kolem mi říkali že mi to strašně sluší, sladké jsem nejedla vůbec a nevolnosti jsem neměla. Takže za mě to vůbec nefunguje ![]()
Já to taky neřeším, spíš mě zajímá, co se kde říká… Protože občas mi dva tvrdí naprostý opak ![]()
tak za mě - mám holčičku a první polovina těhotenství děsná plet samej pupínek, sladký jsem celý těhu jedla na kila, takže tyhle dvě pověry na mě seděly.
Ještě kromě toho jak vypadáš a co jíš mě ještě štvou pověry s kočárkem, že nesmí být doma, že se něco stane a bla bla.. ![]()
na mě sedělo všechno, pupek do špičky, jedla jsem maso a kyselé, pleť jsem měla ukázkovou, vlasy a nehty se zpevnili, a mám taky doma chlapečka ![]()
hele hoplky a co budu mít teda já
na maso chuť nemám vůbec, pleť mám občas šílenou
chuť na sladký taky nemám, tak to nevím co to bude u nás za pohlaví ![]()
Ahoj,
já jsem v 36tt, čekám kluka a:
1. celý život jsem velmi trpěla na akné a hned po otěhotnění se to velmi zlepšilo až snad úplně vymizelo - toto sedí na kluka.
2. na maso za celé těhotenství nemám chuť vůbec - toto na kluka nesedí
3. břicho mám kulaté (tvar břicha v těhotenství je daný anatomií člověka a tvarem dělohy - na základě špičatosti nebo kulatosti nejde vůbec usuzovat pohlaví)
4. za celé těhu jsem neměla ani jednu závrať, žádné zvracení, žaludek na vodě, prostě nic - toto sedí na kluka
5. hned po otěhotnění mi začly růst tmavé chlupy okolo pupíku, později na celém břiše - toto sedí na kluka (díky vylučované zvýšené hladině testosteronu)
jo když čtu o těch chloupkách,mě v těhu rostly o hodně mín, to také sedělo na holčičku ![]()
Tak mě všichni tvrdí že budeme mít chlapečka protože mi to prý sluší(ikdyž já si to nemyslím) ale pleť v pořádku, vlasy super a nahoře jen 10kilo a jenom břicho. Vím že budeme mít na 110%holku podle plodovky takže mě to docela štve že mi to každý druhý říká:-)
A co se týče nějakých chutí? no každý měsíc se mi to měnilo, jeden jsme jedla jen sladké, pak jsme se mohla užrat kyselého a teď momentálně 10dní před termínem trpím nechutenstvím, kdybych nemusela nejím nic…
a s tím kočárkem jsme to slyšla taky…ale na pověry teda fakt nevěřím…Za to tchýně jo, a už dva měsíce co mám doma kočárek poslouchám že by se to nemělo že se určitě něco přihodí… ![]()
Pak je ještě ta věc s tou čárou, co se táhne břichem odzdola nahoru - že když je krátká - tak je to kluk, a když je dlouhá, tak je to holka.
Já ji mám velmi krátkou (trochu pod pupíkem) a skoro neviditelnou - takže to taky sedí na kluka.
Ale brát to vážně se fakt nedá.
oxalka píše:
Tak mě všichni tvrdí že budeme mít chlapečka protože mi to prý sluší(ikdyž já si to nemyslím) ale pleť v pořádku, vlasy super a nahoře jen 10kilo a jenom břicho. Vím že budeme mít na 110%holku podle plodovky takže mě to docela štve že mi to každý druhý říká:-)A co se týče nějakých chutí? no každý měsíc se mi to měnilo, jeden jsme jedla jen sladké, pak jsme se mohla užrat kyselého a teď momentálně 10dní před termínem trpím nechutenstvím, kdybych nemusela nejím nic…
a s tím kočárkem jsme to slyšla taky…ale na pověry teda fakt nevěřím…Za to tchýně jo, a už dva měsíce co mám doma kočárek poslouchám že by se to nemělo že se určitě něco přihodí…
My jsme kočárek měli a nic se nestalo,takže žádné strachy ![]()
Mišis píše:oxalka píše:My jsme kočárek měli a nic se nestalo,takže žádné strachy
Tak mě všichni tvrdí že budeme mít chlapečka protože mi to prý sluší(ikdyž já si to nemyslím) ale pleť v pořádku, vlasy super a nahoře jen 10kilo a jenom břicho. Vím že budeme mít na 110%holku podle plodovky takže mě to docela štve že mi to každý druhý říká:-)A co se týče nějakých chutí? no každý měsíc se mi to měnilo, jeden jsme jedla jen sladké, pak jsme se mohla užrat kyselého a teď momentálně 10dní před termínem trpím nechutenstvím, kdybych nemusela nejím nic…
a s tím kočárkem jsme to slyšla taky…ale na pověry teda fakt nevěřím…Za to tchýně jo, a už dva měsíce co mám doma kočárek poslouchám že by se to nemělo že se určitě něco přihodí…
My kočárek nemáme a dlouho mít nebudeme… Bohužel mám hodně pověrčivou maminku… Takže se zatím nekupuje nic…
Milé maminky, těhulky a snažilky, chtěla jsem se vás zeptat na vaše zkušenosti a názory s babskými pověrami o těhotenství. Hlavně těch, co se týkají pohlaví dítěte. Jaké znáte? Vyšlo vám to? Čekáme první miminko a neustále kolem sebe slyším: to bude holka, máš kulaté břicho. To bude kluk, moc Ti to sluší, holka bere krásu. To bude holka, nemáš chuť na maso…
Jaké jsou vaše zkušenosti?