Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím ráda bych se zeptala jak často mají Vaše děti antibiotika, Malá má 4 roky a od té doby co chodí do školy tj. od října je má podruhé , předtím do 3 let pouze jednou.
A Já jsem právě ráda že ji konečně byly antibiotika dány, protože se již dlouho trápíme s kašlem, teď k tomu přišly horečky a silný zánět spojivek, lékařka nám stále nedávala nic..já vím že je to v mnoha případech zbytečné ale včera jsem letěla na pohotovost protože už fakt byla na tom zle, stále 39, ůbec nemohla dýchat nosem a bolelo jí v krku. tak jsem vyfasovali augmentin a s tím, že má akutní zánět nosohltanu.
Jen by mě zajímalo jaká frekvence antibiotik podle Vás ještě ujde
no dle meho cim min tip lip a nejlepe po vyteru z krku nebo pripadne odjinud(u nas bylo odjinud kvuli strevni infekci
) zas u vas to az tak casto nebylo myslim ale kazda nemoc bez ATB dobra-po vyteru to je cilené a nestrili ani ta ATB od oka. ![]()
Můj názor je také čím méně tím lépe, ale občas se tomu nevyhneme. Paní doktroka bere při podezření krev z prstu a dělá CRP, což by mělo ukázat zánět v těle. Ale 3× za 4 roky je myslím v pohodě, znám v okolí mnoho horších případů.
Halka
Ahoj, syn právě bere antibiotika od pátku, má angínu. Měl je jen jednou. Jako novorozenec měl celkovou sepsi, tak je měl do 9.dne. Od té doby ne. Myslím, že jste na tom dobře. Naše doktorka s ATB dost šetří a nedává je jen tak, to jsem ráda ![]()
Ahoj, starší syn 4 roky, zatím atb neměl. Mladší syn 1 rok je měl jednou. Jsem ráda, že jsme zatím nemoci zvládli skoro bez atb. Čím míň jich je tím lépe. Naše mudr je naštěstí rozumná a hodně rozvažuje než je dítěti napíše. Ale někdy to bez opravdu skoro nejde. V našem okolí je děti berou dost často.