Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Taková diskuse tu ještě nikdy nebyla, máš opravdu zvláštní dotaz.
Mezi 20 a 30 jsem byla single, takže za mě čistá nula. Snad ti to pomůže ![]()
Žádná norma v oblasti četnosti sexu neexistuje a tudíž jí nejde stanovit, neexistují relevantní data. Je to z řady pochopitelných důvodů vysoce individuální, sexuální aktivitu ovlivňuje zdravotní a psychický stav, dostupnost vhodných partnerů a jejich vztah k sexu, délka vztahu a jeho uplatňovaný model, společenská atmosféra a spousta dalšího. Pokud oslovíš sto lidí, každý to bude mít jinak a pokud odpoví, odpověď nemusí mít mnoho společného s realitou
.
Frekvence sexu, resp. jeho potřeby je spektrum. Od 10× denně, po asexualitu=nulová potřeba. Nejde o to zjišťovat, jak to má většina a cítit se pak blbě, že to mám jinak. Jde o to se svou sexualitou skamarádit a ideálně najít partnera, se kterým jsem v tom kompatibilní ![]()
Ve 21 letech jsem se seznámila s manželem. Sex byl tak v průměru 2 - 3krát denně minimálně po dobu 2 let našeho vztahu. Výjimkou byla nemoc nebo silná menstruace.
Pak jsem otěhotněla. Frekvence byla nižší a museli jsme mít z důvodu rizikového těhotenství 4 měsíce půst. Já mu občas pomohla jinak, ale nijak mě do toho netlačil. Po porodu se to ustálilo na jednou za 2 - 3 dny, kdy byl čas a nálada. Párkrát se podařilo i jednou denně po celý týden třeba. Bylo to různé…
Teď jsem těhotná podruhé a poslední 3 týdny už sex nebyl a za necelý měsíc mám termín porodu. Tak uvidíme, jak to bude potom..
Ale většinou po 3 dnech už to fakt nemůžu vydržet a po manželovi se vrhnu…
Dokud nebyl syn, klidně i obden, nebo 2× denně. Teď chodíme oba do práce, vidíme se mezi dveřmi a když je syn vzhůru, nejde to. Pak záleží, zda je čas a síla, takže nic moc, co si budeme povídat ![]()
Ale co ti to pomůže, netuším ![]()
V normálním vztahu by lidi měli mít sex každý den, na frigidku není nikdo zvědavej.
Hh se sexem jsem začala v 15 a za chvíli mi bude 40 a můžu denně
a kdybych měla chlapa, co se neunaví, tak bych to brala ráno po probuzení, odpoledne se pomazlit a večer před spaním si to pořádně užít, ať se mi dobře spí
a jen chci dodat, že jsem ženská a mám dvě děti a malé děti, kdy v noci spíš nespím, než spím, ale chuť na sex mám pořád stejnou jako za „mlada“
já si myslím, že tu potřebu má člověk danou, dle mě to nejde asi ani změnit ![]()
Tuhle otázku ti opravdu nezodpovíme, protože norma není. Výzkumy říkají, že průměr je 2-3× týdně, ale průměr neznamená běžná frekvence. Ve tvém věku v čerstvém vztahu bývá frekvence častější, nezřídka denně, není to neobvyklé. Obecně radím, poznej sama sebe a najdi si někoho, kdo má podobné sexuální preference. Spokojený sexuální život se dost odráží v životní pohodě.
Zrovna jsme toto téma řešili v práci s chlapama. U nás je frekvence s manželem po 15 letech tak jednou za týden, deset dní ![]()
Kolega z práce s manželkou 16 let, dvě děti a spí spolu někdy dva dny po sobě, někdy třeba není nic i tři týdny. Druhý kolega tak jednou, dvakrát za měsíc. Jsou s manželkou 23 let a také dvě děti.
Je to různé ale shodli jsme se že prostě časem v tom vztahu ten sex už není to co kdysi. Ale také jsme se shodli že nám to tak vyhovuje
nikdo není frustrovaný a nikdo nestrádá.
Jelikož jsem single tak frekvence je tristní, na druhou stranu v listopadu jsem měla sex třikrát a když čtu tady někdy že někdo nemá chuť na sex a páry spolu spí jednou za měsíc, tak moje single frekvence je vlastně skvělá ![]()
Jinak taky nevím, prostě když chceš, v tomhle si lidi musí sednout nebo se domluvit, aby ani jeden nestrádal, pokud mají odlišný představy. Já bych nebyla s nikým, komu stačí sex jednou za měsíc, koho to nebaví, není iniciativní. Alespoň trochu. Pro mě je to zábava.
Ahojky všeci, prosim o anonym. Mám poněkud zvláštní dotaz, ale často nad tím přemýšlím, a tak se zeptám. O co jde? Jak často s přítelem spíte. Spíše, jak často je to v mezích. (vím, každý to má jinak, ale ráda bych viděla věci i z jiných stran
) 
Nejsem typ, který by vyžadoval každý den sex. Spíše se mi moc nechce, a proto se chci zeptat, jak je podle Vás normální v určitém věku s někým spát? Dejme tomu od 20-30? (Jak jste to měli ve 20 - 25 -…)
Je to poněkud choulostivá věc pro mne, tak doufám, že nevadí, že dávám annonym.
Předem děkuji za odpovědi