Jak často jí vaše 10m mimi?

138
3.6.11 12:48

Jak často jí vaše 10m mimi?

Ahoj,mám 10m šikulu, celkem jí cca 5× za den a 2 v noci.Jídelníček: ráno-mléko(UM),potom svačinka(ovocná přesnídávka,jogurt),oběd,svačina(ovoc.přesnídávka,jogurt),večer pokud to stihnem tak kaše nebo jen mléko před spaním-záleží na tom jak odpoledne spí a zda by večeři neměl třeba za 2 h protože to by kaši nesnědl.spát chodí na 20.h.neuroložka se divila,že se i přes to budí v noci na jídlo,ale že není tlustej a tak to nevadí.jd mi o to,že jogurt sní celej,velkýho hamánka umí tak půlku nebo 3/4 ale obědu tolik nikdy nesní :-( třeba dneska jsem ho nechala 4 h od posledního jídla(mléko) byli jsme i venku a stejně oběd nechtěl,ale nakonec trochu snědl.jak jí vaše děti,dělám něco špatně? Jinak malýmu teď dorůstají zoubky,ještě neumí kousat,takže stále mixujem,občas mu dám kus jablka,nebo mu utrhnu ždibíček housky a sní to,ale jak má v obědu víc větších kousků,tak se zakucká a pa už nechce,ale i když to má hladký tak toho moc nesní :-( přitom to není špatný i mě to kolikrát chutná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5545
3.6.11 13:05

To co popisujes mi silne pripomina jak to vypada u nas. Skoro jak pres kopirak.
Jidelnicek je vicemene stejny jen na svacu ma obcas rano chleba s zerve a odpoledne treba banan.
Kdyz jsem s prikrmy zacla snedla celou sklenicku, ted s bidou tak pulku a to jeste u toho sedime treba hodinu. Dcera uz ma zubu plnou pusu, takze kousani by nemel byt problem ale i tak ji obcas kousek zaskoci. Po jogurtu se muze utlouct je schopna dat i 2× 150ml. Rikam si, jestli si jen nevymysli a neni vybirava.
Vecer davam kasi, spat jde kolem 20h a stejne se vzbudi kolem pulnoci a ma hlad, tak bud nakojim nebo dam UM. Tlusta taky rozhodne neni.
Jestli delas neco spatne tak jsme dve :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3440
3.6.11 13:08

Ahoj moje mala 10m rano o pul 7 pije um mezi 9-10 ma presnidavku nebo jogurt pak jde spinkat mezi 12-14h ma obidek bud prikrm nebo toco uvarim bramborky s mrkvi taky stale mixujem mame jen 1 zoubek hodinu po obidku pije opet um pak jdeme ven a na svacinu ma chlebik nebo rohlik a nebo toco je nekdy si da 2 ostravacky a zatim treba i um..na veceri ma kasi ted momentalne nedavame prestala ji chutnat tak vypije 240um a mezi 19-20h jde spinkat a spinka az do pul 7 nekdy se kolem 1h budi a to davame opet um.......tak to mame mi a ted kvam nemyslim si ze delas neco spatne kazde dite je jine a ma jine potreby pro srovnani muj syn kdyz byl tak maly byl do 10m jen kojeny a dostaval caj prikrmy kase jogurty nevzal do pusy......pokud ti maly prospiva tak to vubec neres :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
3.6.11 13:09

Ahoj, tak naše malá jí taky 5× denně. V noci se teda nebudí - ťuk, ťuk :mrgreen: Obědům teda taky moc nedá, většinou to do ní dostanu, ale ovoce nebo kaši jí líp. Myslím, že pokud přibírá a je spokojený tak neděláš špatně nic. Možná zkus dávat v noci jen čaj, třeba nemá hlad, ale žízeň :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
3.6.11 13:26

My teda taky pořádně jíme. Ráno UM, kolem 9hod. přesnídávku nebo čerstvé ovoce, ve 12 oběd, kolem 15 hod jogurt bílý, ovocný nebo Lipánek, kolem 18.30 kaše a v noci se budí tak 1× na UM, někdy ve 12, někdy až třeba ve 3 ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
3.6.11 13:54

Ráno kojení, pak sváča - bílej jogrut (buď celá hollandie nebo půlka + ovoce), mezitím občas kojení, oběd - tak 150 - 200g, zase někdy kojení, svačina - ovoce,někdy kojení, večeře - kaše a pak opět kojení :mrgreen: + během dne křupky, rýžový chlebíček.

A kousky - zubů má šest, kousat umí (ode mě si ukusuje jablko, křupky kouše ) ,ale jakmile má kousky k obědu,tak to nechce :nevim: ..ale zase, zkusila jsem mu dát do ruky kousek uvařený brambory a vesele si ukusoval..

Jo a rozjedl se až teď, on teda sní více méně každé jídlo,ale jedl docela malé porce..zato kojil by se furt…Teď tak poslední týden jí víc:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
3.6.11 13:56

Jo a večer se budí jak kdy…spíš až k ránu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
3.6.11 14:57

Tak u nás je to podobně, jen bez toho nočního buzení :dance: . Naty jí taky 5× denně, z toho 2× teď už UM nebo kaši s mlíčkem a jednou většinou jogurt, jak to vyjde.
A add kousky - v deseti měsících nemá ani jeden zub a kouše jak divá :mrgreen: . Zvládá prakticky všechny skleničky, ve kterých jsou i kostičky brambor, maso už jí do příkrmu taky jen nakrájím na malé kousky a když jí dám rohlík nebo něco do ruky, tak to spucne celý. Takže o množství zubů to není :wink:
Spíš bych pomaličku měnila konzistenci, třeba pro začátek do mixovaného jen rozmačkat rozvařenou brokolici a podobně měkkou zeleninu.
Zase ale zápasíme s pitím :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
3.6.11 15:24
luciaasek píše:
Ahoj, tak naše malá jí taky 5× denně. V noci se teda nebudí - ťuk, ťuk :mrgreen: Obědům teda taky moc nedá, většinou to do ní dostanu, ale ovoce nebo kaši jí líp. Myslím, že pokud přibírá a je spokojený tak neděláš špatně nic. Možná zkus dávat v noci jen čaj, třeba nemá hlad, ale žízeň :nevim:

Ahoj,no on právě čajík pije,ale zas tolik ne,jsem ráda,že mi vypije aspoˇtřeba 100 ml za den a to mu ho pořád nabízím.v noci jsem to taky zkusila,když se mi vzbudil po 2 h po jídle a neúspěch,dostal mlíko a bylo to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
3.6.11 15:26

Děkuju všem za příspěvky,tak jsem ráda,že to nekazím :) mě je právě divný,že jiných věcí(hl.ovocný přesnídávky,jogurty,pribináčky)sní větší množství. jinak k těm zubům,dávám mu kukuřičný křupky,už jsem zkusila i cukrářský piškoty,ale ty křupky jsou lepší,rozpustí se :) jo a taky kornout co se do něj dává zmrzlina a taky dobrý :)ještě dáváme kus mrkve na žužlání,salátové okurky…jahodu,ku jablka,hrušky,banán malej nechce(ani naškrábanej lžičkou) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
3.6.11 15:48

ahoj Míša má už 11 měsícu ale zhruba od těch 8 měsíců ji stejně… ji ráno v 7 240ml UM, v 10:30 baští 150 g přesnídaávky, do dalšího jiídla má pár křupek, sunarek, nebo kousek rohlíku, 13:30 100masozeleniny, 16:30 mlíko 200ml, nebo jogusr s nákým ovocem 150g, pak někdy nákou křupku,ale spíš už nechce a večer po pul 8 220ml kaše, tý sní teda hodně ,ale v noci už se na papání nebudí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16783
3.6.11 20:40

tak nám je teprv 7 měsíců ale v pů 6 má 200nebo 240 UM v 9 100g 100% ovoce ve 12 má 200g zeleniny když to sní v 15 jogurt a v 18:15 240 nočního mlíka a v 7 jde spá a spí do těch půl 6 poslední dobou bojujem s jídlem asi 4 dny tak zkouším prodloužit interval mezi jídli aspon na 4 hodky i když pak bude mít o jídlo mín

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
3.6.11 20:45
koralina11 píše:
tak nám je teprv 7 měsíců ale v pů 6 má 200nebo 240 UM v 9 100g 100% ovoce ve 12 má 200g zeleniny když to sní v 15 jogurt a v 18:15 240 nočního mlíka a v 7 jde spá a spí do těch půl 6 poslední dobou bojujem s jídlem asi 4 dny tak zkouším prodloužit interval mezi jídli aspon na 4 hodky i když pak bude mít o jídlo mín

Proč prodlužovat? Vždyť toho nesní zas tak moc? Mě jedl malej v semi měsících taky takhle stejně. A to mě ještě teď v noci pije UM. Někdy i 2×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
4.6.11 20:17

Mně se zdá, že jíme pořád :-) Ráno 240ml Sunaru a poté kousek chleba se žervé, když vydrží do oběda, tak už nic, jinak trošku ovoce nebo jogurtu. Dnes jsem mu dala kolem jedné cca 200g masozeleniny a měl ještě hlad, takže se dojedl chlebem. Kolem čtvrté ovoce s jogurtem a 2 cukrářské piškoty, v šest kaši 180ml a před chvilkou 180ml Sunaru. Ale spíme zase až do rána :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
6.6.11 11:44

Ahoj,tak mi někdy přijde,že čím víc se malej před spaním nají,tím dřív má hlad :-( v osobotu jsme byli venku,bylo to moc fajn,po příchodu domů jsem mu dala kolem 18.30 malýho bobika,potom před 20.h si dal puding co jsem uvařila (klasika z 250 ml mléka,snědl určitě půlku,možná o trošku víc) a to zapil 160 UM a ve 22.15 řev,dostal opět UM a pak jedl v noci už jen jednou a pak ráno.Napadlo mě,jestli ho bolelo bříško z toho množství,ale to by se přeci znovu nenajedl a pak spokojeně nespal…tak nevim,asi máme „nočního otesánka“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí