Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pěkné ráno, jdu se trošku tady vypovídat. Malý celou noc řádil, spal až od půl 5 do 6 a teď už zas nic. A to jsem ho dávala spát už v 19 hod. Pořád se mu vrací mlíko, doktorka mi předepsala kapky Gastrotuss baby, ale po tom je to ještě horší, to vyvádí jak šílený, tak nemám odvahu mu to už dávat. Už nemůžu, sotva lezu. Přesně jak začaly jeho tři měsíce, tak dva dny tak řádil a nespal, že to bylo šílené a po týdnu se to opakuje znovu. Už nevím, jak dál, jsem jak chodící mrtvola. Třeba mi někdo poradíte nebo jsem se aspoň vypovídala
Ach jo.
Ahoj,tak to mě mrzí,chápu že pak se nedá fungovat.my tohle měli ze začátku s prvním dítětem.Nám teda aspoň pomohlo ho unosit a aspoň na chvíli zabral.Ani to u vás neplatí?Stím mlíkem bych to ještě diskutovala s doktorkou.Přeju ať se to brzy zlepší ![]()
s tím mlíkem neporadím, ale na nespavost nám pomáhalo malého pofénovat. Jednu dobu byl na fénu závislý, dokud jsme ho nepofoukali, tak prostě nespal ![]()
S vracením mlíčka nevím, a co se týká spaní, tak to musí být hrozné. Mě spal dýl a stejně jsem byla vyřízená, a po pravde jsem pořád. Začala jsem být trochu sobec a myslet na sebe, a kdykoliv spal malej, šla jsem hned taky. Ale opravdu, hned, jak jsem chtěla ještě něco dodělat, brala jsem si vzácné minutky možnosti spát. Vypla jsem mobil i zvonek a šla. To mi pomáhalo, i když spal málo a krátce, alespon něco. Ono se to postupně pomalu bude zlepšovat, vydrž.
Já vím, že ted´to bude znít divně a určitě ti to nijak nepomůže, protože u vás to bude asi vážnější…Ale mně malej taky zkusil takhle v noci vyvádět (někdy na 4 měsících). Jenže já mám ještě další děti, tak musím přes den fungovat. Vzhledem k tomu, že byl najedenej, přebalenej, pochovanej, tak jsem si dala polštář na hlavu a spala, at´se třeba po… No a on pak usnul a další noc to zkoušel ještě jednou a zase zbytečně, tak asi pochopil, že se v noci spí a dal pokoj.
Samozřejmě že jsem ho normálně nakrmila, když se vzbudil. Ale prostě když se najedl, tak zase spát a hotovo.
ahoj úplně tě chápu, našemu malýmu 5 měsíců trvalo až do minulého týdne aby se naučil spát dýl jak 2 hodiny v kuse, večer mi usnul kolem 19 hod a ve 21 už byl zase vyspanej a vydržel řádit třeba do 2 do rána, pak zase na hodinu usnula znova, taky sem padala na hubu až mi kamarádka poradila ať mu dám postýlku na druhou stranu pokoje, nebo prostě jí otočím jinak než sme spali no nekecam udělala jsem to a první noc se zbudil jen jednou na mliko a dnes spal dokonce 7 hodin v kuse…
Přesně tohle dělala moje první dcera, bylo to zoufalé. Pomohlo nastěhovat si jí k nám do postele.
Přesně tohle dělala moje první dcera, bylo to zoufalé. Pomohlo nastěhovat si jí k nám do postele.
peggy.sl píše:
to pomohlo u mého prvního syna, toho druhého sem naopak z postele musela nastěhovat do postýlky ![]()
ivuss píše:peggy.sl píše:to pomohlo u mého prvního syna, toho druhého sem naopak z postele musela nastěhovat do postýlky
Já vím ono je to u každého dítěte jiné. Ostatní tři dcery to naopak ve velké posteli nesnášely… ![]()
ivuss píše:peggy.sl píše:to pomohlo u mého prvního syna, toho druhého sem naopak z postele musela nastěhovat do postýlky
Já vím ono je to u každého dítěte jiné. Ostatní tři dcery to naopak ve velké posteli nesnášely… ![]()
U nás je to podobné. Párkrát malý zkusil v noci vytrapovat a nespat. Spal jen v náručí. Ale mám i starší dítě a nehodlala jsem celou noc chovat, takže jsem ho nakrmila, dala do postýlky, on si pořval a usnul. Někdy řval 15 minut, jednou vydržel s přestávkama i 50 minut. Pak to ale pochopil a je to
![]()
Je fakt, že pořád kojím 3-4× za noc a ráno vstáváme po 5hodině, takže jsem taky docela K.O.
![]()
eva valoi píše:
Já vím, že ted´to bude znít divně a určitě ti to nijak nepomůže, protože u vás to bude asi vážnější…Ale mně malej taky zkusil takhle v noci vyvádět (někdy na 4 měsících). Jenže já mám ještě další děti, tak musím přes den fungovat. Vzhledem k tomu, že byl najedenej, přebalenej, pochovanej, tak jsem si dala polštář na hlavu a spala, at´se třeba po… No a on pak usnul a další noc to zkoušel ještě jednou a zase zbytečně, tak asi pochopil, že se v noci spí a dal pokoj.
Samozřejmě že jsem ho normálně nakrmila, když se vzbudil. Ale prostě když se najedl, tak zase spát a hotovo.
Přes den docela spí, ale jak kdy prostě někdy má dny jako dnes že nespí ani v noci ani přes den furt kňourá. Už zase řve, takže dnes v noci spal dvě hod. Paráda
A fénem jako jak na bříško nebo kam??? Spí s námi v posteli, nikde jinde spát nemíní a i tak řve.
Lucinka.K píše:
U nás je to podobné. Párkrát malý zkusil v noci vytrapovat a nespat. Spal jen v náručí. Ale mám i starší dítě a nehodlala jsem celou noc chovat, takže jsem ho nakrmila, dala do postýlky, on si pořval a usnul. Někdy řval 15 minut, jednou vydržel s přestávkama i 50 minut. Pak to ale pochopil a je to![]()
![]()
Je fakt, že pořád kojím 3-4× za noc a ráno vstáváme po 5hodině, takže jsem taky docela K.O.![]()
![]()
eva valoi píše:
Já mám docela štěstí, že mi už asi dva měsíce spí celou noc, dávám ho tam kolem 19. večer a chrupe tak do půl šestý, někdy dýl. Ale zase přes den oka nezamhouří, maximálně na 10 někdy 15 minut a je vyspalej, takže jsem hotová večer.