Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj, prosím, poraďte někdo. Jsme doma již zoufalí a nikdo nám nedokázal poradit.
Máme 4 měs. chlapečka. Často nám pláče, hodně trpěl na prdíky - to jsme vyřešili BioGaiou a teď už si s tím dobře poradí i bez kapiček.
Bohužel jsme museli začít krmit UM ale nemůžeme najít to správné. Prosím, poraďte, jak často lze mléka měnit?
Je to naše poslední šance. Přes den je všechno v pořádku, navečer to začíná. Když je čas jídla, má hlad, začne pít, vypije cca 20ml a začne plakat, pláče jako by měl nějaké bolení. Musíme ho ukonejšit cca půl hodinky, pak usne na pár minut, někdy až hodinu, a pak teprve se hezky napapá. Takhle probíhá každé večerní. Kolem desáté večer pak už pláče skoro pořád, no to je spíš řev než pláč, neusne dřív jak o půlnoci, běžně chodíme spát kolem druhé ráno zcela vyčerpaní. Začali jsme na Nutrilonu, pak Sunar nutra defence a teď jsme na Bebě sensitive - zatím bez větších výsledků. Na Bebě se přidala ještě tmavě zelená stolice. Masíruju mu prdelku a pak se vykaká nakonec, ale stejně potom i pláče a dřív jak v půlnoci se spát nejde. Už nevím co mám dělat, nevím zda je možné vyzkoušet i HA mléko. Prosím, pokud někdo má podobné zkušenosti, poraďte.
Určitě ti tu poradí i někdo kdo s tím má zkušenosti, ale já bych ve 4 měsících ROZHODNĚ začínala s HA mlékem. Navíc podle toho co popisuješ, tak to může být alergie na BKM (bílkovinu kravského mléka), která je v HA mlécích podstatně více naštěpená a tudíž nepůsobí takový problémy.
Doufám, že to vyřešíte a prcek i vy se konečně pořádně vyspíte. Musí to být vysilující pro všechny
To vypadá, že si ještě neumí poradit s mléčnou bílkovinou nebo má alergii, určitě zkuste HA!! My jeden čas taky dávali nutrilon HA, měl bolení bříška, taky hodně zvracel, tak jsme to prostě zkusili a pomohlo to. Dávali jsme HA asi 2 měsíce a pak pomalu zase přešli na normální Nutrilon, teď už je to v pořádku.
Jinak pokud by to nepomohlo, poradila bych se s pediatrem, aby tě poslal na nějaká vyšetření.
Držíme palečky ať to pomůže!!
ahoj, my jsme také měnili dost často mlíčko, nakonec jsme zůstali u 5. vyzkoušeného. Dr. mi na to že mi malá pláče u a po jídle řekla, že s tím stejně nic nenadělám, že jí pravděpodobně bolí jak se jí pohybují střeva a dělají se ve vnitř bubliny
a že to samo přejde. Krátce potom jsem jí začala dávat pít čajík, nevím jestli to pomohlo, ale po chvilce jsme se toho vážně zbavili, ale jestli na to měl vliv čaj, nebo čas, nevím ![]()
jj, Beba Senzitive je HA proto ta zelená stolice
Nám řekla mudra, abychom neměnili mléko dřív jak po týdnu, že to dráždí žaludek, malá teď taky měla problémy s Nutrilonem, šíleně jí kručelo v bříšku a nechtěla jíst, tak jsme přešli na Bebu a zatím to vypadá, že je to dobré, taky máme tmavě zelenou stolici, jestli hůř kadí, zkusila bych trochu čaje. Nevím jestli Beba sensitive už není HA? My máme obyč a zatím dobrý. Alergie na bílkovinu kravského mléka se projevuje taky hlenama ve stolici..
majkule píše:
Ahoj, prosím, poraďte někdo. Jsme doma již zoufalí a nikdo nám nedokázal poradit.Máme 4 měs. chlapečka. Často nám pláče, hodně trpěl na prdíky - to jsme vyřešili BioGaiou a teď už si s tím dobře poradí i bez kapiček.
Bohužel jsme museli začít krmit UM ale nemůžeme najít to správné. Prosím, poraďte, jak často lze mléka měnit?
Je to naše poslední šance. Přes den je všechno v pořádku, navečer to začíná. Když je čas jídla, má hlad, začne pít, vypije cca 20ml a začne plakat, pláče jako by měl nějaké bolení. Musíme ho ukonejšit cca půl hodinky, pak usne na pár minut, někdy až hodinu, a pak teprve se hezky napapá. Takhle probíhá každé večerní. Kolem desáté večer pak už pláče skoro pořád, no to je spíš řev než pláč, neusne dřív jak o půlnoci, běžně chodíme spát kolem druhé ráno zcela vyčerpaní. Začali jsme na Nutrilonu, pak Sunar nutra defence a teď jsme na Bebě sensitive - zatím bez větších výsledků. Na Bebě se přidala ještě tmavě zelená stolice. Masíruju mu prdelku a pak se vykaká nakonec, ale stejně potom i pláče a dřív jak v půlnoci se spát nejde. Už nevím co mám dělat, nevím zda je možné vyzkoušet i HA mléko. Prosím, pokud někdo má podobné zkušenosti, poraďte.
Ahoj my mame stejnej problem, vyskouseli jsme spoustu mlik a nejlib nam sedi Hami,taky vyzkouseli jsme kapky snad vsechny co jsou a zabrali nam kapslicky ktere sypeme do mlicka doporucil nam nas doktor je to Enterol stoji 80kc, da se koupit i bez predpisu, tim jak popisujes tak ho boli brisko aproto odmita pit u nas to je stejni tak drzim palecky snad jsem ti trochu poradila, este chci rict ze trva to 4 dny nez prasky zaberou a zmizi aj zelena stolice. ![]()
Malá měla taky potíže s bříškem a celkem u nás pomohl Nutrilon Comfort. Ale příliš často se opravdu nedoporučuje přecházet a doktor nám poradil přejít pomalu, přidávat nové UM do starého, až ho úplně nahradí během několika dnů.
Ale myslím, že nemusí večer plakat jen kvůli bříšku, ale je prostě unavený a přetažený a nemůže usnout. Zkusila bych zavinutí do zavinovačky, tmu a bílý šum, třeba fén.
Doktoři jen krčí rameny, některé děti prostě pláčou. Náš pediatr to vůbec neřeší, moc mi k tomu neřekl, stolice zelená být může to prej není problém a zácpou děti trpí často prý.
Tu Bebu sensitive máme teprv třetí den, nevím jestli bych mu měla koupit tu HA nebo ještě vydržet, myslím, že sensitive není HA, alespoň to tam není jednoznačně uvedeno, je s laktobacilama. Čajíček mu trošku dávám cucnout,od Hippu - ten mu chutná, ale často ho ublinkává.
Nemá žádné příznaky alergie, žádný krvavý či jiný hlen ve stolici, žádné ekzémy apod., „jen“ to večerní bolení. Teď zrovna se krásně napapal a spokojeně si hraje, přes den je to dobrý.
Zatím moc děkuju za vaše příspěvky, hezký den, majka
zeleny bobek je ze zeleza jenz obsahuje UM
mimochodem bych rekla, ze mate 3 mesicni koliku
Když ho dám spát večer třeba v devět, stejně ho to bolení vzbudí. Je to nošený miminko, ale na tohle to dlouho nezabírá. Nepomůže žádný zvuk, žádná poloha, míč atak. On by spinkal, na chvilku třeba i zabere, ale za chvíli je zase vzhůru. Většinou to začíná kolem osmé večer nebo díl, jak kdy Řekla bych že je to ta kolika, ale co na to?
majkule píše:
Když ho dám spát večer třeba v devět, stejně ho to bolení vzbudí. Je to nošený miminko, ale na tohle to dlouho nezabírá. Nepomůže žádný zvuk, žádná poloha, míč atak. On by spinkal, na chvilku třeba i zabere, ale za chvíli je zase vzhůru. Většinou to začíná kolem osmé večer nebo díl, jak kdy Řekla bych že je to ta kolika, ale co na to?
nebudes mit radost, ale zmeni se to vekem, davali jsme sab simplex a to pri kazdem jidle, trochu se to zlepsilo, ale ne moc, Bertik mel koliku 2 mesice, pak to preslo
Zkuste ukládat k spánku ještě dřív, v 7 vykoupat v teplé vodě a uspat.
jizvíková píše:
zeleny bobek je ze zeleza jenz obsahuje UMmimochodem bych rekla, ze mate 3 mesicni koliku
Nebo z čaje. Naše dr. nám zase řekla , že pokud nemá dítě alergie, nebo předpoklady pro ně, tak ať mléka HA nedávám.
Dobrý den všem, mám dotaz. Mám měsíční miminko, od začátku nemám mléko, takže je na UM. Nutrilon nás totálně zabetonovával - trpěla koliky a nebyla třeba dny na velký, takže jsme tuto sobotu přešli na Babylove. To ji co se týče střívek vyhovuje, ale přijde mi po tom hladová. v noci krmíme i 5×, což na Nutrilonu bylo tak 2×. Přemýšlím o změně na Hipp - doporučení od kamarádky. ale doktor nám řekl, ať tak často neměním. co si o tom myslíte vy? díky moc za reakce…