Jak často za sebou Nurofen?

10142
26.10.11 20:11

Jak často za sebou Nurofen?

ahoj,

jak často za sebou mohu dát Nurofen? Malé je rok, ted má zase období růstu zoubku a večer pláče. Když vím na stopro, že pláče bolestí, kolik dní za sebou mohu dát Nurofen? Když už pláče hodně a opravdu vím, že nic jiného nezabere, musím dát Nurofen. Pak je do rána klid. Stačí jednou a je to OK. Ale když to má i druhý, třetí, čtvrtý večer? Mohu takhle večer vždy jednou třeba za sebou dát? Když je v tom „zubovým“ záchvatu, tak nám prostě nic jiného nezabere. Jenže zase jí tím nechci uškodit.
děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
26.10.11 20:17

ahoj, tuším, že v letáku je, že se nemá dávat víc jak 7 dní, ale u nás taky nic jiného nezabíralo a dávala jsem ho jen večer, takže jsem pravidlo 7 dní několikrát porušila. Zeptala bych se doktora, ale uškodit by to nemělo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
26.10.11 20:19

no u nás to bylo vždy max. 4 dny po sobě, vždy takto jednou večer, ale raději se ptám, dnes už je to třetí den, co pláče…dávám 2 ml, tak snad se už nějakej prořeže..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
26.10.11 20:35

Já si teda myslím holky že v letáčku pisou pouze tri dny :nevim: Minulý týden jsem řešila to same…po třech dnech sem taky nevedela, jestli jeste muzu nebo ne…tak sem pro jistotu zasla k dr…myslela jsem,ze mi doporuci neco jineho…prohlidla ho a rikala, ze v pohode muzu pokracovat v tom nurofenu dal, ze jeho zdravotni stav je ok,tak proc ne…jen jeste rikala ze ho mam davat po sesti hodinach(coz pisou i v letaku) a kdyby malej mel fakt velikou teplotu ci bolesti,tak stidat po trech hodinach s paralenem :) A samozrejme mazat dasnicky gelikem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
26.10.11 20:46

V letáku je když nezabere do 3 dnů,že by se měl vyhledat lékař.Ale já taky dávala třeba 4 nebo 5 dní.Jak bylo potřeba.Jen na noc teda.Zkusila bych se domluvit s doktorkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
26.10.11 21:00

Taky jsem jen na noc dávala déle než 3 dny, jinak by dítko kvůli zubům zbořilo dům :zed: S MUDr. jsem to neřešila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
26.10.11 21:07

no já to pochopila, že max. tři dny po těch 6ti hodinách, ale když se to dá takhle jen 1× večer po 24 hodinách :think:
no samozřejmě bych jí to nejraději nedávala vůbec, ale když má záchvat a drží se za pusinku, tak co zbývá, když nic jiného prostě nepomůže :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
26.10.11 21:21

Když to vezmu, že budu dávat 3 dny po 6 hod, tak je to 12 dávek. podle mě je pak celkem v pohodě, když dám jednu dávku 1× denně třeba týden :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí