Natrhlý konečník u miminka

1618
26.10.11 19:33

Natrhlý konečník u miminka

Ahoj holky,
malá 6 m má prasklinku v konečníku. Stalo se vám to u vašich dětí? Asi jí to moc bolí. Byla jsem s tím u doktorky a předepsala infadolan. Máte s tím zkušenost za jak dlouho se to zahojí? A co jste na to dávali? Děkuji moc, moc mě to trápí a ji také. :zed: :-? :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
595
26.10.11 19:37

Bohuzel neporadim, jen nechapu z ceho to tak male mimco ma?? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
26.10.11 19:41

to taky nevím, jenom kojím, takže stolice je řídká. Ale byla minulý týden opruzená, takže kůže mohla být narzušená a třeba více zatlačila a …bum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
26.10.11 19:56

Malej to taky chvilku měl…doktorka nam teda napsala Imazol a obklady z řepíku…ten pomáhá dost, ten sme měli i naordinovanej z nemocnice po operaci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
26.10.11 19:59

Klovasa: A jak to měl dlouho? Já bych totiž teď měla začít přikrmovat, ale asi to nechám, až se jí to zahojí, aby jí tužší hovínko třeba z mrkve ještě více neuškodilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
595
26.10.11 20:01

Jeeeziiiis :-( , chudatka deticky, tak at jste brzy v poradku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2858
26.10.11 20:13

Než to uplne zmizelo asi necelej týden… s tím příkrmem raději počkej nebo se domluv s dr :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
26.10.11 20:14

Jenom týden, tak to je docela dobré. Snad se jí to zahojí také tak rychle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kik
1801
26.10.11 20:35

Nám na to doktor poradil gel z dubové kůry. Ale to bylo okolo dvou let. Nevim, jestli takhle malému miminku by se mohl taky dát. Ale pomohl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
26.10.11 20:45

Kik: A jak dlouho jste to léčili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
29.10.11 15:32

Ahoj, tak už to máme skoro 14 dní a trhlinka je stále stejná. Po každé stlici oplachuju vodou, nepoužívám vlh.ubrousky. Mám už všechno možné Bepanthen, Imazol, řepík, Welledu měsíček, Pytiol, Calcium panthoten., zkouším vždycky máznout trochu na konečník, ale trhlinka je pořád stejná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
31.10.11 19:28

Ahoj, docetla jsem se, ze pomaha mast faktu. Ale v letaku je, ze neni pro deti. Mate s ni nekdo zkusenost? Bojim se, aby se ji to zahojilo a nemusela na nejakou operaci:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
31.10.11 19:34

Ahojky,

s faktu mastí zkušenost nemám. Malá měla trhlinku asi ve 3 měsících a dostali jsme framykoin, během týdne byla trhlinka pryč. Zkusila bych to. Ony trhlinky se oběcně dost špatně hojí díky tomu, že konečník je neustále namáhán, manžel ji měl a hojilo se mu to 2 měsíce.
dr. ti neřekla nic bližšího? Nám říkali, že je to u mimísků běžné a žádný stres, mazat, mazat a dbát na to, aby nebyla tuhá stolice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
31.10.11 19:40

Aha, framykoin je na predpis? Doktorka mi dala imazol, ale ten je asi slaby. Tak je bezne? Ja jsem totiz na netu cetla same hruzy, napr.perianalni abces, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
963
31.10.11 19:47
OlinkaB píše:
Aha, framykoin je na predpis? Doktorka mi dala imazol, ale ten je asi slaby. Tak je bezne? Ja jsem totiz na netu cetla same hruzy, napr.perianalni abces, atd.

Nám říkala, že se tím nemáme děsit, že je to běžné. Hlídat stolici, aby nebyla tužší, protože čím víc dítko tlačí, tím víc se konečník namáhá a trhlina dráždí. Framykoin je na předpis, je to lokální antibiotikum. Malou to dost bolelo, krvácela z konečníku pár dní, ale po framykoinu se jí ulevilo. Mazalo se 2 - 3 x denně, zbylá přebalování bylo nutné konečník promazávat. A opravdu do týdne to bylo v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí