Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer. Chtěla jsem se zeptat. Manžel a další členové rodiny včetně synka 8let jedou v neděli do Maďarska na F1. Hlásí tam 35 stupňů ve stínu. Mám o malého trošku strach. Nesnáší tyhle vedra na sluníčku moc dobře. Chtěla jsem se zeptat. Když mu bude manžel namáčet tričko a kšiltovku, uchráníme ho před přehřátím? Popřípadě za jiné typy moc děkuju. Pitný režim je samozřejmý.
Ahoj. Napadlo mě, aby byl ve stínu, případně nějaký slunečník (deštník), aby na něj nepražilo sluníčko.
Prubezne mazat, namoceni oblecka urco pomuze, hoodne pit chladne, nikoliv ledove a stavbate ovoce a slunecnik/destnik
@Lidym tam právě možnost stínu asi moc nebude a s deštníkem si myslíme, že je tam nepustí. Nad tím jsme taky premýšleli. ![]()
@kuklisek děkuju, krém budou mít určo sebou. S deštníkem je tam asi nepustí. Každopádně jim ho dám sebou, když tak ho tam někde nechají. To už je jedno. Ovoce mě nenapadlo. Děkuju. ![]()
@lucenka oni budou na stupňovité tribuně, takže by asi ostatní viděli, ale myslím, že kvůli bezpečnosti to pořadatelé nedovolí.
@hanisv Taky záleží jak snáší sluníčko a horka. Zrovna já to slunce nedávám, dělá se mi špatně i když mám čepici.
Tak asi bych tam zkusila vzít ten deštník, kdyby je nepustili, tak ho někde nechá. A na místě by byla možnost, kdyby mu bylo zle odejít?
Jinak mě víc nenapadá. Kuklisek má víc tipů.
@lucenka po těch sprejích se zeptám. Mají je v lékárně, nebo v drogerce?
@Lidym Jj, možnost odejít určitě bude a manžel je rozumný, takže by ho určitě nenechal trápit, jen sonduju možnosti, jak ho chladit, aby to bez potíží zvladnul a užil si to. Přímé sluníčko právě moc nedává. V bazénu vydrží cely den, ale bez vody, to moc nedává. ![]()
@hanisv ty spreje mají určitě v lékárnách, ale budou je mít asi i v drogerce.
@hanisv není za co… já s tím takhle přežila sportovní den. Ptej se po termálních vodách ve spreje. Dělají i malá balení, která by měla projít kontrolou.