Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den,
právě se mi stala nehoda, pustila jsem se do mytí kuchyně a chtěla jsem vydrhnout filtr z digestoře, který byl plný mastnot. Vyndala jsem ho a drhla v keramickem umyvadle, filtr jsem odmastila, vypustila vodu a zjistila jsem, že mi to nadělalo na tom keramickém umyvadle šedé šmouhy od toho kovu. Nejde to ničím smýt, není to odřené, jen obarvené. Mohli byste mi poradit co s tím? Jestli třeba zkusit technický benzin nebo ředidlo nebo něco. Děkuji za pomoc.
juji píše:
Dobrý den,
právě se mi stala nehoda, pustila jsem se do mytí kuchyně a chtěla jsem vydrhnout filtr z digestoře, který byl plný mastnot. Vyndala jsem ho a drhla v keramickem umyvadle, filtr jsem odmastila, vypustila vodu a zjistila jsem, že mi to nadělalo na tom keramickém umyvadle šedé šmouhy od toho kovu. Nejde to ničím smýt, není to odřené, jen obarvené. Mohli byste mi poradit co s tím? Jestli třeba zkusit technický benzin nebo ředidlo nebo něco. Děkuji za pomoc.
Zkus nejdřív jen savo.Ale mám vyzkoušený čistič brzd.Po nastěhování do našeho nového bytu byla kuchyň děsná a jen tento čistič mi pomohl,přítel ho měl doma a perfektně odmašťuje
Dobrý den ještě jednou,
děkuji moc za rady, ale právě jsem přišla na dobrou věc, vygumovala jsem to gumou. Mám tu takovou tu dvoubarevnou, z jedné strany je obyčejná bílá, z druhé strany je to taková ta tvrdá modrá a tou to šlo dolů jedna báseň, ale trvalo to trochu déle no… ![]()
Ještě jednou moc děkuji za rady, pomohla mi ta podpora ![]()
Někde jsem četla, že se má umyvadlo potřít octem a solí, nechat přes noc působit a ráno vykartáčovat a opláchnout. Prý se umyvadlo vyčistí, vydesinfikuje a pěkně se potom leskne
ale sama jsem to ještě nezkoušela takže nevím, jestli to má opravdu takový účinek.
@juji píše:
Dobrý den,
@juji píše:
Dobrý den ještě jednou,
děkuji moc za rady, ale právě jsem přišla na dobrou věc, vygumovala jsem to gumou. Mám tu takovou tu dvoubarevnou, z jedné strany je obyčejná bílá, z druhé strany je to taková ta tvrdá modrá a tou to šlo dolů jedna báseň, ale trvalo to trochu déle no…
Ještě jednou moc děkuji za rady, pomohla mi ta podpora
Dobrý den,
guma je dobrý nápad, ale ještě lepší je podle mě nano houbička. Dostala jsem na to tip od kamarádky a funguje to výborně. Vlastně podobně jako guma, akorát je to dělané přímo na úklid. Tady na to mají i návod: ***
Edit adminem: smazán odkaz