Jak čistit umyvadlo?

27
6.4.11 11:47

Jak čistit umyvadlo

Dobrý den,
právě se mi stala nehoda, pustila jsem se do mytí kuchyně a chtěla jsem vydrhnout filtr z digestoře, který byl plný mastnot. Vyndala jsem ho a drhla v keramickem umyvadle, filtr jsem odmastila, vypustila vodu a zjistila jsem, že mi to nadělalo na tom keramickém umyvadle šedé šmouhy od toho kovu. Nejde to ničím smýt, není to odřené, jen obarvené. Mohli byste mi poradit co s tím? Jestli třeba zkusit technický benzin nebo ředidlo nebo něco. Děkuji za pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9299
6.4.11 11:59
juji píše:
Dobrý den,
právě se mi stala nehoda, pustila jsem se do mytí kuchyně a chtěla jsem vydrhnout filtr z digestoře, který byl plný mastnot. Vyndala jsem ho a drhla v keramickem umyvadle, filtr jsem odmastila, vypustila vodu a zjistila jsem, že mi to nadělalo na tom keramickém umyvadle šedé šmouhy od toho kovu. Nejde to ničím smýt, není to odřené, jen obarvené. Mohli byste mi poradit co s tím? Jestli třeba zkusit technický benzin nebo ředidlo nebo něco. Děkuji za pomoc.

Zkus nejdřív jen savo.Ale mám vyzkoušený čistič brzd.Po nastěhování do našeho nového bytu byla kuchyň děsná a jen tento čistič mi pomohl,přítel ho měl doma a perfektně odmašťuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
6.4.11 12:09

:palec: Cif odstraní všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
6.4.11 12:13

Dobrý den ještě jednou,
děkuji moc za rady, ale právě jsem přišla na dobrou věc, vygumovala jsem to gumou. Mám tu takovou tu dvoubarevnou, z jedné strany je obyčejná bílá, z druhé strany je to taková ta tvrdá modrá a tou to šlo dolů jedna báseň, ale trvalo to trochu déle no… :-)
Ještě jednou moc děkuji za rady, pomohla mi ta podpora :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
6.4.11 13:34

já čistím umyvadlo i vanu vždycky cifem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
14.8.11 23:10

Někde jsem četla, že se má umyvadlo potřít octem a solí, nechat přes noc působit a ráno vykartáčovat a opláchnout. Prý se umyvadlo vyčistí, vydesinfikuje a pěkně se potom leskne :wink: ale sama jsem to ještě nezkoušela takže nevím, jestli to má opravdu takový účinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JarkaMik
10.11.21 21:09
@juji píše:
Dobrý den,
právě se mi stala nehoda, pustila jsem se do mytí kuchyně a chtěla jsem vydrhnout filtr z digestoře, který byl plný mastnot. Vyndala jsem ho a drhla v keramickem umyvadle, filtr jsem odmastila, vypustila vodu a zjistila jsem, že mi to nadělalo na tom keramickém umyvadle šedé šmouhy od toho kovu. Nejde to ničím smýt, není to odřené, jen obarvené. Mohli byste mi poradit co s tím? Jestli třeba zkusit technický benzin nebo ředidlo nebo něco. Děkuji za pomoc.
@juji píše:
Dobrý den ještě jednou,
děkuji moc za rady, ale právě jsem přišla na dobrou věc, vygumovala jsem to gumou. Mám tu takovou tu dvoubarevnou, z jedné strany je obyčejná bílá, z druhé strany je to taková ta tvrdá modrá a tou to šlo dolů jedna báseň, ale trvalo to trochu déle no… :-)
Ještě jednou moc děkuji za rady, pomohla mi ta podpora :-)

Dobrý den,
guma je dobrý nápad, ale ještě lepší je podle mě nano houbička. Dostala jsem na to tip od kamarádky a funguje to výborně. Vlastně podobně jako guma, akorát je to dělané přímo na úklid. Tady na to mají i návod: ***

Edit adminem: smazán odkaz

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný