Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
ahojky, ty potvory jsou z vlhkosti - my je nemíváme v koupelně, ale tuhle jsem měla dvě pod psí miskou s vodou - byla pod ní vysrážená voda a fakt vlhko, pomůže jedině důkladné vysušování - takže nezavírat koupelnu po sprchování koupání, prostě se snažit co nejvíce udržovat v suchu. sucho je jediné řešení, žádné prostředky nefungujou.....
Sou to rybenky a my je máme občas na záchodě, já myslim, že to k nám leze přes stupačky
(bydlíme v paneláku)… Ale teda já ju u nás potkám tak jednou za dva měsíce no, takže se z toho nehroutim…Nevim, co na to zabírá, asi prostě zašlápnout
Z gymplu si pamatuju, že se to živí vlasama, chlupama a podobným hnusem ![]()
já bych řekla že to má doma skoro každý, jednou o tom byl nějaký pořad v telce, prý jsou všude tam kde je vlhko a trubky a takové prostory, my je máme taky, savo, bref a jiné čističe u nás tečou proudem protože máme malý dítě a kocoura ale stejně se ty rybilky občas v noci když jdu na záchod a rozsvítím začnou utíkat po zemi. tady jsem našla nějaký rady
http://www.poradte.cz/…oupelne.html
Jo, říká se tomu rybenky a pověry tvrdí, že se jim daří tam, kde je čisto, ale podle mě se spíš opravdu drží tam, kde je vlhko. V jednom podnájmu, kde jsem bydlela, byly hrozně přemnožené, to bylo peklo. Neporadím ti, jak se jich zbavit, nám se to za tři roky nepodařilo, bydlely s námi stále. Nejlíp asi fakt kus po kuse zabíjet, au.
děvčata drží se ve vlhkosti a ikdyž je moc nevídáte, ta tam stejně jsou… jen nemají rády světlo, tak se rychle schovávají, ale někdy e bohužel i spatříme nu…
Taky ty potvory mame na wc a obcas v koupelne
myslim,ze jsou tam kvuli vlhkosti,snazim se sice nechavat dvere otevrene a vetrat,ale stejne se jich nezbavim.
Nedavno jsem na ne koupila nejaky modry prasek a pak jsem je nejaky cas nevidela,ale ze prilezli.
Taky se to může držet v těch spárách společně s vlhkostí - tak zkus zalepit ty díry kudy lezou, a třeba tam pochcípou ![]()
já už jsem si myslela že jsem snad jediná
třeba pavouci mi tolik nevadí jako tahle havět
jestli mají rády vlhko a teplo tak je to jasný, na záchodě teda moc nevím odkud by tam bylo vlhko ale v koupelně mám ajkoby za rohem dvě dlouhé trubky které vedou celým barákem, a ty roznáší vodu do topení, a nedají se vypnout a dokud se topí máme v koupelně 30 st., v zime je to příjemné že nemusíte ani topit topením a tohle vám vytopí celý byt ale ta koupelna je teda jasná
![]()
Vím, že se něco konkrétně na rybenky prodává, ale co to je přesně neřeknu. My jsme je měli také, ale jen do té doby, než si k nám našla cestu Eliška (kotě). Dnes je jí přes rok a po rybenkách ani stopy. Vlastně jsme prostí jakéhokoliv hmyzu. Vedle u souseda jsou šváby - viděla jsem je na vlastní oči. U nás nemají šanci.
není to nic hrozného. Nemusíš kvůli nim bourat koupelny…
Ale je fakt, že se drží tam kde je vlhko. Taky jsme je měli. Koupila jsem tehdy v drogerii takový ten lepící pásek přímo na ně. Myslím, že od Raid. A dost rychle se tam pochytali. Pak už jsem je neviděla.
Můžeš taky vystříkat nějakým sprejem proti lezoucímu hmyzu atp.
Ahoj,
já je v bytě taky měla..na záchodě a v koupelně,nijak mi teda nevadily,dokonce jsme si na záchodě pěstovali pavoučka Pepu a ten je žral, tak aspoň neměl hlad, nicméně jednou jsme koupili jakýsi echt hnusný neekologický postřik…snad Biokill ..nebo tak nějak podobně a vystříkali..no a 5 let už se tam neukázali a když tak ve stavu na umření…(Pepu jsme před likvidací šetrně odstranili ven
)
Hele, já se kvůli tomu už jednou stěhovala. A to smrtelně vážně. Nejsou jen z vlhka, přestěhovali jsme se do paneláku a byly v obýváku, v nejsušší místnosti v bytě a lezly kolem kamen (akumulačky). Používám minulej čas, protože jsme vyměnili podlahu, dali nový kamna a je klid, alespoň jsem od té doby nic neviděla (ťukám třikrát na zuby). Prý se živí i zbytky lepidla třeba právě ze starýho lina a podobně. ![]()
ahoj, my je trošku měli taky a jak jsem přidávala do vytírání Domestos tak zmizely
Ahoj, anonym snad pochopíte
Před několika měsící se u nás v koupelně a na záchodě začala objevovat taková malá stvoření já nevím jak se to jmenuje, snad nějak rybičky, od někoho jsem to tak slyšela, jsou černý pár milimetrů velcí a já nevím co s nima, jsem z toho fakt nešťastná, nejsem přece žádná špína abych měla doma tohle, záchod čistím brefem každý den, ve spreji mám savo a podlahu včetně koutů a pod záchodem důkladne vystříkám a nechám aspon půl hodiny působit, to samé podlaha v koupelně, cifem drhnu koupelnu obden, někdy když jdu v noci na záchod vidím že jsou vylezlý ve vaně, asi z odpadu nebo co, tak hnedka použiju krtka ale nezabírá nic, už nevim co, když je vidím takje nemilosrdně zabíjím ale když mi „ujede“ vidím jak zaleze přímo do dlaždičky do spáry!!!!!!! už jsem z toho tak vydeptaná že chybí jen kousek, a manžel kvůli mě oboje zbourá a udělá nové
máte s tím někdo zkušenosti, budu vděčná za každou radu