Jak na fotoknihu?

17310
5.4.11 13:13

Jak na fotoknihu?

Ahojky

Potřeboval bych poradit.Chtěla bych udělat tchýni k 50tinám fotoknihu.Myslíte že je to fajn nápad?Chtěla bych tam dát fotky z jejího dětství,její svatby,narození jejích synů,naší svatbu,švárovo maturák,narození Adama atd…Ale teď jak to udělat s těma starýma fotkama?Půjde to nějak naskenovat nebo jak se to dělá? :think: Jo a nemám skener :mrgreen: Musela bych to jít někam naskenovat.Kam?

Díky :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
5.4.11 13:14

Určitě jsem vybrala blbou kategorii :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
5.4.11 13:18

Ahojky, fotokniha je skvělý nápad. Zvlášť starší ročníky nemají o této vymoženosti ani ponětí :lol: než ji vidí na vlastní oči. Program se dá volně stáhnout např. zde http://www.fotolab.cz/…tokniha.html .

A doporučuji stáhnout aktualizace, které ti umožní dělat s fotkami větší kouzla. Program je dost blbuvzdorný a naučíš se s ním během pár minut.

Staré fotky nascanuj do formátu jpg. Určitě je ve tvém okolí někdo se scanerem nebo jsou kopírovací služby, kde to dělají také, ale je škoda za tuto celkem dostupnou věc platit.

Už nedělám fotoalba jen fotoknihy - skladnější a hezčí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
5.4.11 13:21

Ahoj
fotokniha je skvely napad,delam to takhle stale.
Pred rokem jsem vytahla stare fotky matce ze supliku,naskenovala je a udelala knihu.
Se skenerem neporadim,ja ho mam na tiskarne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65348
5.4.11 13:26

Tak super nápad…
Já dělala fotoknihy k Vánocům…
naskenovat budeš muset někde…nikdo známý nemá ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
5.4.11 13:35

Nu a další problém je tu.Manža má třeba fotky nalepný v albumu na pevno.Jak to udělat?Půjde to naskenovat z toho alba nebo musí být ta fotka samotná :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
5.4.11 13:37

je holky zrovna jsem premyslela vcera, ze tu tuhle diskusi zalozim. strejdovi bude v kvetnu 60 a chci mu ji taky udelat. ale to asi nedam. premyslela jsem, ze ji nekde dam udelat a taky budu muset ty fotky naskenovat , ze jo? aby mi je tam dali. a nevite nahodou kolik tak stoji ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
5.4.11 14:28

Ahoj,
já dělala k vánocům fotoknihu babičkám a dělala jsem ji přes www.bontia.cz
Je tam ceník, stáhneš si ten jejich program, a pak už si s tím jen pohraješ. Dá se to i ukládat a pokračovat v práci později. Pod fotky se dají napsat různé texty. Bylo s tím šíleně práce, ale stálo to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
5.4.11 18:51

Já se právě do fotoknihy z naší svatby dala. Dělám už pár dní a mám asi 4stránky. Jde to šnečím tempem, ale chci to mít propracovaný.
Vybrala jsem si CEWE paradise foto na stránkách DMka(taky, že na to mám kuponek :-D ) a že byla několikrát oceněná, jako nejlepší, stahneš si od nich soft zadarmo.
Vybereš si jaký chceš formát a vazbu.
Můžeš si prohlédnout i fotoknihy jiných uživatelů pro inspiraci.
Jde s tím dělat spoustu věcí - pozadí měnit barvy vzory nebo fotku jako pozadí, nastrkat fotkám ozdobné rámečky. Přidat mezi fotky různé kliparty…
Taky jsem si tam všimla možnosti telefonické instruktáže pro ty, kdo tápou.

Zkus se u vás mrknout po nějakém xerox centru nebo copy centru, tam by ti mohli fotky naskenovat :wink:

Jo a pro tchýni k narozkám jsme s mužským koukali, že by byl pěkný dárek udělat z fotek pexeso, viděla jsem to v nabídce foto služeb od Rossmanna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
5.4.11 21:59

jak jste ziskali slevu na tu knihu v Dm? ted v tech jejich slevovych knizkach nic neni. diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
6.4.11 08:22

je to ve slevový knížce od 13měsíců, kupon č.25 na 150,–při objednávce nad 500, což u té knihy není problém přesáhnout :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
9.6.11 16:37

Ahojky,
já jsem už taky trošičku propadla fotoknihám :) a mám už zkušenosti jak s CEWE z Dm, tak i s Pikliem. Musím říct, že mně osobně se víc líbí Piklio, i ten program, ve kterém se fotky upravují i samotná fotokniha – má takový hezčí design a barvy. Skvělé taky bylo, že když jsem chtěla udělat výtisk fotoknihy pro druhou babičku, tak jsem ty fotky měla všechny uložené na svém účtu na stránkách piklia a změnila jsem jen některé. Je pravda, že to zabere trochu času, když člověk přemýšlí, které fotky tam dát a které ne, ale nakonec, když si to sečte, tak to stojí míň i zabere míň času než „zběsilý“ tisk všech fotek a jejich nalepování do alba.
Pokud jde o skenování, zkus několik fotek naskenovat nalepených a uvidíš, zda je to naskenuje hezky, nebo se tam hodí nejaký stín. Možná je opravdu budeš muset všechny odlepit:(
Přeji hodně štěstí a napiš, co na to tchýně říkala:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.6.11 22:28

Já jsem si vytvořila fotoknihu u bontia a spokojenost maximální. Mají inteligentní program, se kterým to zvládne každý. Neplatila jsem plnou cenu. Ve Slevomatu byla akce.

Příspěvek upraven 22.02.18 v 15:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
16.6.11 11:30

SandraM, ahojki, přesně vím co myslíš:D ono tě to tam upozorňuje, že fotka není dostatečně kvalitní, já jsem to i přes upozornění v jedné fotoknize riskla, protože jsem měla fotky od babičky, které se mi moc líbily, ale ta kvalita je pak fakt dost špatná. Ale byla to moje chyba, že jsem je tam i přes upozornění nechala :( Zkus ty fotky ještě jednou přeskenovat v lepším rozlišení, pokud ti to tam jde nastavit. Jinak se asi budeš muset obrátit na nějakého IT-áka, aby ti s tým pomohl :)
A ty rybičky jsem už taky hrála, je to vtipný:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SandraM
16.6.11 12:34

Tak právě toho se bojím, radši to upozornění nebudu ignorovat a nechám tam jen fotky, co „projdou“ :) Tak jsem zvědavá, jak to dopadne. A hlavně nevím, jaký vzhled si vybrat, líbí se mi ty klasický, ale možná zkusím i nějaký s motivama. Škoda, že není na výběr víc barev, ale volala jsem na tu zákaznickou linku a prý budou v létě novinky, jenomže to už nebudu mít tu slevu :)) Tak teď váhám, jestli čekat nebo ne, ale co když tu rybičku podruhé nechytím že jo :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný