Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám takový přiblblý dotaz: jak čistíte plyšové hračky s hracím strojkem??? Nějaký vychytávky??? Díky ![]()
Ja peru, ale asi uz to dlouho nevydrzi. Po druhem prani uz strojek stavkoval, nastesti se rozbehl. Tak jsem zvedava, jak cisti ostatni ![]()
Já jsem vyprala jednou, housenku od lamaze a už nehraje.
. Tak by mě aj zajímalo, jak to rozbíháte, když to vyčistíte tak, že už nehraje ![]()
Necistim, kdyztak jen otru hadrikem.....na mimi jsem mela teda strojek vyndavaci, ted co je vetsi mame cmelaka Cmeldu a toho jsem uz ani neotirala, zatim neni spinavej. Strojek bych asi neprala, bala bych se ze to nerozchodi.
Já občas nějakou vyperu a pak mi hraje na sušáku. A to je pak šok, když najednou začne kvákat žába, nebo bečet beran. ![]()
Otírám hadříkem a na chvilku šoupnu do sušičky profoukat horkým vzduchem
Vydrhnu vlhčenýma ubrouskama a z dálky přestříknu Sanytolem( netoxický, bez chloru, přímo na něm píšou, že je vhodný i na hračky) proti bakteriím, zatím to vždy fungovalo ![]()
Nedávno jsem tady taky pátrala, protože jsme měli deku od Taf Toys a tam je takový ptáček, stroječek byl v takovém gumovém obalu, tak se dala i prát, ale došly baterky, tak jsme rozpáraly deku a museli rozstříhnout, jenže znáte prcky, za chvilku už byla deka poblinděná nebo počůraná, tak šla zase do pračky a pták pořád fungoval, prala jsem několikrát a ten pták byl prostě k nezabití ![]()
Se složitějšíma strojkama bych to řešila kartáčkem a vodou nebo vypárat a vyprat.
Prala jsem akorát hrací deku - už byla fakt ve stavu buď anebo a hraje dál ![]()
Raději neperu, jen čistím houbičkou na nádobí, namočenou do vody s pracím prostředkem. Pak buď zlehka opláchnu vodou nebo otřu hadříkem.
Pejska od fisher price sem čistila houbičkou na nádobí a roztokem vanishe a vody, nakonec sem přebytečnou vodu vysála ručníkem a dala uschnout ven. Je plně funkční
@mammy píše:
Pejska od fisher price sem čistila houbičkou na nádobí a roztokem vanishe a vody, nakonec sem přebytečnou vodu vysála ručníkem a dala uschnout ven. Je plně funkční
Na toho pejska se hrozně chytá prach a chloupky, tak jsem to vyřešila, že ho odchlupuju těma samolepícíma válečkama z Ikea