Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu. Moje devítiletá dcera je po operaci achillovky a má sádru na celé noze, končí jí pár centimetrů pod třísly, což jí velmi stěžuje chození na záchod. Nohu má nataženou a při usazení na WC by jí musela mít ve výšce, ale to nezvládne, protože sádra je velmi těžká a noha navíc ještě dost bolí. Všechny pokusy o čůrání zatím dopadly tak, že je načůráno všude jinde než v záchodě. Koupili jsme i nějaký nástavec na čůrání ve stoje, ale to vyžaduje poměrně dost soustředění a asi i praxe, dcera musí stát na zdravé noze, nezatěžovat nohu v sádře, zároveň se aspoň jednou rukou držet a i s mou pomocí se nám to moc nedaří. Navíc se bojím, aby moč nezatekla pod sádru…Má někdo zkušenost???
Nemáte sprchový kout, že by se vyčůrala ve stoje?
Nebo sednout na okraj vany a nohu si natáhnout jak potřebuje do prostoru před vanou ![]()
Co třeba tohle? Nebo koupit obyčejný větší trychtýř?
http://www.komasport.cz/…y-na-curani/
Edit: Četla jsem jen začátek, nástavec už jste zkoušeli. Omlouvám se.
Příspěvek upraven 20.01.17 v 14:26
Já bych jí na záchod dala nějakou židli/stoličku, aby na ní mohla nohu se sádrou,,odhodit" a v klidu a sedě se vyčůrat. Pokud to teda velikost místnosti dovolí.
Nebo to řešit nočníkem na nějaké stoličce. Ono totiž brzo půjde nejen o moč.
![]()
Co čurat ve stoje nebo podřepu ve vaně nebo sprchovém koutě, sádru na tu dobu oblit do igelitu.
Já bych doporučila větší nočník. když si sedne na zem(vkoupelně), tak se rukama krásně nadzvedne nad nočník, jestli bude větší tak si i sedne, a noha bude krásně natažena a na zemi.
co myslíte ![]()
Můj chlap říkal, že to kdysi řešil normálně židlí na záchodě, na kterou si tu nohu pokládal
Měla jsem takové schudky z ikea a na ne nohu pokládala. Jen se nedaly zavřít dveře od wc tedy, ale dcerka je ještě mala
Sestřenka měla v koupelně na nižší stoličce velký nočník. Nesedala si tak nízko a nohu měla pohodlně na zemi. Ovšem sádra jí tenkrát končila v půlce stehna (nebyla na achillovce, měla jiný problém) ![]()
Nástavec jste zkoušely… Nebo pak ještě ta vana/sprcha ![]()
Já to řešila židlí na záchodě, na kterou jsem tu zasádrovanou nohu položila.
Měla jsem (i) tento typ sádry mockrát.
Buď nižší židličku pod nohu/sádru, nebo třeba i menší obrácený kbelík. To samé (s kbelíkem) bylo ve vaně při sprchování, ten se - na rozdíl od dřeva, může namočit.