Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě napadlo, zkoumám kde porodit, je tu skvělá porodnice, ale cca 80km daleko, tak hodinku jízdy.
Jak daleko je rozumné jet rodit? Nebo si to raději neplánovat a ono se uvidí? Mám jednu porodnici za barákem, další asi 20 km a pak tuhle nej v kraji, ale dost lidí mi říká, že budu ráda, když dojedu do té první. Chápu, že můžu porodit za hodinu od prasknutí vody, nebo za dva dny..
Já bych jela max. třicet kilometrů, nikdo neví, jak rychlý může porod být a jestli někde nebude kolona nebo uzavírka..
Jela jsem asi 80km a rozhodně nelituju. (nakonec mě vyvolávali, tak to bylo fuk)
Já mám teda naplánovanou porodnici taky hodinu jízdy od domova, protože je prostě dobrá. Myslím, že se to dá dojet úplně v pohodě.
Poprvé bych dojela i do Prahy (od Ostravy… - a zpátky taky
), podruhé těch 20 min. do Ov bylo krutě dlouhých… ![]()
Ja jela do porodnice 25 km, sice jednu mam kilometr od baraku, ale vybrala jsem si tu s lepsimi ohlasy ![]()
Mě stačilo těch 18 km v úžasné sněhové vánici. Hlavně jsem byla ráda, že jsem v nemocnici stihla doběhnout na záchod. Kluk se narodil hodinu po příjmu.
Ja to mam do porodnice nejakych 50km, a to mam za barakem dve ![]()
Já bych se nikam daleko nevydávala, protože po prvním (sice vyvolaném) porodu jsem porodila do hodiny a půl od první kontrakce, šíleně rychle jsem se otevírala a fakt bych se bála, že podruhé to stihnout nemusím (ještě kdyby se dítě rozhodlo přijít na svět v ranní nebo odpolední špičce).
Jasně, můžu mít porod pravý opak, ale třeba taky ne, takže pro mě je co nejkratší vzdálenost důležitá. Mám tady čtyři porodnice do 20km, v jedné z nich jsem byla moc spokojená, takže se tam vydám i podruhé.
Já mám právě v tamté daleké porodnici tak trošku jistotu, že umí aspoň anglicky, tady u nás moc néé, ale ještě jsem se tam nebyla podívat..
No ja bych klidne jela i do sousedniho statu, pokud by nebyly u toho bolesti
predstav si, ze sedis hodinu v aute
vzdycky mas sanci,,zajet" do blizsi porodky, ale predstava, ze bys byla upoutana s bolestmi v jedne poloze
hodne stesti ![]()
Já byla teď při druhém ráda, že mám porodnici 15min, dojeli jsme na poslední chvíli ![]()
Ale klidně si naplánuj tu vzdálenou a dobrou. Při něčem akutním to můžeš v té bližší zapíchnout vždycky ![]()
Chtěla jsem jet 140km (cca 2h), ale tenkrát manžel mi řekl, že si to mám vymlátit z hlavy velkým kladivem
Nakonec jsem jela s prasklou vodou a v klidu bych to stihla i se zácpou na D1, i když se malá narodila už za 5h od příjezdu do porodnice. Podruhé už jsem tak blbé nápady neměla
A dobře že tak, prasknout mi voda sama, tak porodním na křižovatce.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.