Jak daleko do ZŠ?

19
7.2.13 18:43

Jak daleko do ZŠ?

Ahoj,
prosím o zkušenost maminek, jejichž děti (prvňáci)dojízdějí do ZŠ, busem nebo MHD. Pro kluka jsme nakonec zvolili ZŠ ve městě (cca 8 km, busem 10-15min.)místo spádové školy - 1km, kam by se ale stejně musel taky dopravit autobusem.
Spousta lidí mě přesvědčuje, že to bude náročné a stejně ho budeme muset vozit autem, což ze začátku určitě, ale pak, doufám, si zvykne a naučí se:)
Jaké jsou Vaše zkušenosti?? Díky :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2331
7.2.13 18:45

:zed: jak ráda bych ho dala kamkoli do školy - dnes jsme se dozvěděli, že dík kapacitě školy nám kluka nevemou - zítra nás čeká další kolo zápisu s téměř nulovou šancí aby mi ho vzali někam

Ale k tématu - pokud máš cestu ke škole tak proč ne - já od 3.třídy dojížděla 10km denně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11296
7.2.13 18:53

Tak tuhle diskuzi budu ráda sledova :) t, děti sice ještě nemám, ale přestěhovali jsme se do vsi a děti jednou budou muset také jezdit do školy 7 km do města, takže taky tak 15 minut busem. Do školky je taky budu muset vozit…Ale co, aspoň se spíš otrkaj a naučí samostatnosti a zodpovědnosti… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
7.2.13 18:54

Já jsem dala kluka taky od 1.třídy do školy 8 km daleko (místo do spádové) a dojížděl od 2.dne sám autobusem a chodil do družiny a naprosto bez problémů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7570
7.2.13 19:40
@LN13 píše: :zed: jak ráda bych ho dala kamkoli do školy - dnes jsme se dozvěděli, že dík kapacitě školy nám kluka nevemou - zítra nás čeká další kolo zápisu s téměř nulovou šancí aby mi ho vzali někamAle k tématu - pokud máš cestu ke škole tak proč ne - já od 3.třídy dojížděla 10km denně :nevim:

To se může stát, že ho vůbec nikam nevemou??? 8o
Nebo ho musí přijout alespoň spádová škola?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
7.2.13 19:43

@Lenka512 jenže my pod žádnou nespadáme, musíme čekat která bude mít volno - dneska se u mě střídají dík tomu nálady z breku až po ten že se mi chce z tohohle systému zvracet :zed: máme tu cca 10×ZŠ zítra jdem na další 2 zápisy a uvidíme.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.2.13 19:46
@Kačerda mám kluka v městečku vzdáleném 10 km, busem jsou to 2 přestupy, cca 30 minut. Zatím ho vozím, kdy bude jezdit sám, to netuším, je prvňák.. volila jsem podle školy, né podle dojíždění… :think:
@Lenka512 píše:
To se může stát, že ho vůbec nikam nevemou??? 8o
Nebo ho musí přijout alespoň spádová škola?

nějak nechápu, musí ho přijmout spádová dle trvalého bydliště… :think: prostě musí, přes to vlak nejede. Pak je ovšem možnost, dát ho jinam, dle vlastního uvážení. Např já mám spádovou cca 1 minutu chůze od domu, nikdy bych tam kluka nedala, je tu na druhé straně sídliště ghetto… radši dojíždíme, mi to nevadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
7.2.13 19:48

@martina.se jenže my pod nic nespadáme bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.2.13 19:50

@LN13 musíte spadat pod nějakou dle bydliště. Tyhle info najdeš buď na úřadě nebo přímo ve škole.. jakož spádoví máte přednost… :think: to, co píšeš, je hloupost. Prostě neexistuje, že by dítko někam nespadalo. Bere se to dle bydliště, pokud bydlíte na vsi, tak se bere nejbližší město, pod které patříte - např kde vyřizuješ na úřadech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
7.2.13 19:52

@martina.se jsme samostatná obec, ale naše starostka žádnou smlouvu s žádnou školou nemá dle informací :nevim: prostě musíme čekat co na nás zbyde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.2.13 19:55

@LN13 jenže tohle není věcí starostky. Děcka jsou ofiko někde přidělený, nemůže se tam stát, že by Ti ho nevzali, protože nemaj kapacitu.. proto je to tak vymyšlené. aby mělo každé děcko zajištěno místo v zš. Pokud máš rozhodnutí o nepřijetí, podej odvolání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
7.2.13 19:56

@martina.se :kytka: budeme podávat - a to kam bysme měli spadat se dozvím tedy kde když na úřadě nevědí :nevim: školský úřad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ohýnek
7.2.13 20:00

Náš to má stejně daleko jako tvůj a jezdí sám busem.Jen první den jsme jeli s ním, pak už jezdil sám. Ale pro nás je to nejbližší škola.

• Citovat
  • Upravit
72725
7.2.13 20:03

@LN13 jj, mělo by to být na školském úřadu.. snad to odvolání zabere, je to podraz.. u nás brali i přespolní děcka, vč nás, radši otevřeli třídu navíc, ale nikoho neodmítli.. ať vám to dobře dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7570
7.2.13 20:20

Volba školy v povinném vzdělávání

Žák má právo volit základní školu podle svého uvážení a obec má povinnost mu podle místa bydliště zajistit místo v základní škole v příslušném obvodu. K tomuto účelu jsou pro plnění povinné školní docházky stanoveny tzv. „spádové obvody“, které dítěti zaručují místo ve škole dostupné z místa bydliště. Spádový obvod základní školy tvoří většinou územní obvod obce, která je jejím zřizovatelem.

Stanovením spádových obvodů ale není dotčeno právo rodičů zvolit školu pro své dítě. Do vybrané školy však dítě nemusí být přijato. Přijetí dítěte ředitel oznámí příslušné spádové škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí