Jak darovat kočky

Anonymní
4.2.25 19:52

Jak darovat kočky

Ano, vím, koček je všude mraky. Ale po smrti rodičů mi zůstaly 4 kočky. Nemám ani finance a ani prostor na jejich zajištění. Zatím jsou stále v domě a jakž takž krmím, ale bude třeba očkovat a na to prostě nemám. Jen tak někam vyhodit je nechci, utratit taky ne. Ale co s nima? Některým kočkám je asi 10, nejmladší asi 4 roky. Všichni kastrovaní.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76577
4.2.25 19:59
@Anonymní píše: Více

tak inzerce na bazoši, na fb, vyptávat se v okolí, jestli někdo nechce kočku, když nemáš peníze, není úplně nutné kočky očkovat,
při nejhorším, když pořád nebudeš úspěšná, tak zkus oslovit nejbližší kočičí útulek- no asi raději dřív než později, než útulky zahltí nová várka jarních opuštěných koťátek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
4.2.25 20:04

Kočky není potřeba očkovat. Co to znamená jakž takž je krmím? Kontaktuj nejbližší městský úřad, poradí ti spolky, co se o kočky starají. Inzeráty zkus dát ihned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76577
4.2.25 20:06

do těch inzerátů kočky co nejpěkněji nafoť, každou zvlášt a spíše zblízka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
4.2.25 20:50
@Janli píše: Více

kdyz nechodí ven?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
4.2.25 20:56

Je mi jich líto, kdybych si je mohla vzít udělám to. Ale každý rok na jaře a na podzim k nám nějaké přijdou, nechávám je kastrovat, krmím je, většinou jsou nemocné. Už takhle mě to finančně vysává.
Kontaktuj nějaký útulek jestli by ti nepomohl s hledáním někoho kdo by se jich ujal, ale je to nadlidský úkol. Hlavně dávej pozor komu je dáváš, ne všichni to s nima myslí dobře :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1256
4.2.25 21:20

Tak jestli máš ke kočkám i dům, mohlo by se nějaké řešení najít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.25 21:24
@Janli píše: Více

Jakž takž znamená levné krmivo, žádné premiove. O tom ockovani jsem nevedela, myslela jsem, ze ockovane byt musi.

• Citovat
  • Upravit
6626
4.2.25 22:19

Kočky nemají žádné povinné očkování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22470
4.2.25 23:26

Tak levne staci. V utulku taky nejspis dostanou obycejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
5.2.25 00:02

Hele jestli se o ty kočky nemůžeš nebo nechceš postarat, tak je hezky nafoť(to udělá hodně) a s nějakým příběhem o tom jak zůstaly opuštěné po smrti majitelů je zkus nabídnout. Jsou různé skupiny na sociálních sítích, mohou se ti ozvat i různé menší spolky a organizace. Hlavně je nestrkej do žádných velkých útulků, to je často pro ty kočky konečná, pokud by je vůbec přijmuli. Koček je sice všude dost, ale teď ti jedna věc hraje do karet a sice roční období. Teď všude nejsou haldy koťat, za 2-3 měsíce budou, tak teď máš šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
5.2.25 00:10
@Matt 02 píše: Více

Přesně tak. Udělat hezký fotky, napsat k tomu pěkný příběh, popsat povahu koček, jejich životní podmínky. Prostě musíš udělat Srstku s Kubišovou. Potvrzuju, že dobře napsaný inzerát je 80% úspěchu, zbytek je o štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
16.3.25 14:34

Ahoj, stala jsem se nechtěně majitelkou kočky. Mám dům, 2 byty. Nájemník dostal výpověď, krmil mé bengalské kotě játry
A labradorka u něj žrala kočičí exkrementy i se stelivem. Stálo to hodně peněz abych je obě zachránila. Po dlouhých neshodách ohledně zákazu krmení a otevřených dveří do jeho bytu se konečně odstěhoval. Ne jenom že dluží nájemné a byt je zničeny a znečištěn, nechal tady jeho kočku. Protože kočička brečela za oknem a bylo mi jí líto, pustila jsem jí do domu. Moje bengalská má teď stres, začala všude značkovat svoje teritorium, čůrá do postele, na stůl, dokonce i na televizi. Opuštěná kočička má ovulační období a na zahradě je několik fakt drzých kočičáků. Výsledek je takový že kočky jsou nervozní, já jsem nervozní, pořád uklízím, peru. Bengalku jsem chtěla protože nelíná a všude jsou bílé kočičí chlupy. Nemám srdce odnést kočku do útulku, prý jsou tam povyživené. A co když bude mít koťata?
Nevíte někdo jesti lze v takovém případě ziskat někde, třeba z útulku
peníze na kastraci? Prosím o radu, co by jse dělali na mém místě? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24652
16.3.25 14:50
@Vladana7 píše: Více

Oslovte obec, měla by mít kastrační program. A pokud si spolu kočky nesednou, zkuste té bílé najít nový domov. Letáčky, fotky, inzeráty na sítích atd. Nějak nechápu, útulek se vám nelíbí, že jsou tam kočky podvyživené (to nevím, kde jste vzala), ale kdyby vám zaplatil kastraci, tak ho na milost vezmete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76577
16.3.25 14:55
@Vladana7 píše: Více

najdi si nejbližší kočičí útulek, mohli by ti pomoci s úhradou kastrace, a kastraci rychle, jinak za 60 dní nejpozději koťata budou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný