Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Známí měli místnost rozdělenou šatními skříněmi a děti měly aspoň postele tak, že na sebe neviděly. Třeba by vám to tak taky šlo ![]()
Ahoj, pokud nebudeš vědět, které zdi jsou nosné tak s tím stejně nepohneš. Zkus doma aspoň změřit tloušťku zdi… ![]()
Místo kuchyně udělat 1 dětský pokoj, posunout příčku, pokud to je příčka, mezi oběma pokoji a z toho vzniklého většího udělat obytnou kuchyni s místem pro spaní. Bohužel je to žešení poměrně nákladné.
Nešla by presunout kuchyne do toho nejvetsiho pokoje, kdyz jsou tam stupacky pro koupelnu?
@Anonymní píše:
Předně- anonym kvůli poznatelnému bytu a situaci. Děkuji za pochopení.Mám 2 děti (kluk, holka), které za chvíli budou v pubertě. Mám byt 2+1 a obě děti by chtěly svůj pokoj.
Protože plánuju rekonstrukci el., potřebovala bych se poradit, jak to udělat, aby každé dítě mělo nějakým způsobem oddělené soukromí. Peněz není bohužel nazbyt a byt také není nafukovací. Mám pocit, že už jsem vyčerpala všechny varianty. Na architekta nebudu mít dost peněz (nebo kolik by takováto konzultace stála?), tak se ptám zde. Je tu plno šikovných a nápaditých lidí.
Vnitřní zdi jsou cihlove. Myslela jsem, že by se dětem dal ten největší pokoj a nějak rozdělil, ale je tam bohužel jenom jedno okno, takže jsem v koncích.
Moc děkuji za jakékoli nápady.
To přece vůbec není špatná dispozice. Když si nevíte rady, nechte si poradit od projektanta, nějakou základní studii vám udělá za pár tisíc.
Podle mě můžete kuchyni s obývacím pokojem přesunout do největšího pokoje, stoupačky tam asi taky budou, když je z druhé strany záchod. A nebo současnou kuchyni rozšířit i o „chodbu“, získat větší obytný prostor, a zase vám vzniknou dvě ložnice.
Vyrustaly jsme tri deti v jednom pokoji a ackoliv jsem odjakziva jako nejstarsi protestovala, ze chci vlastni pokoj (kamaradky vsechny mely svoje pokoje), tak jsem ve finale rada, ze jsem vyrustala s bratry v tom jednom pokoji. Nechapu, o jakem soukromi se v takovem pripade vzdycky mluvi?
Kdybych se nechtela prevlekat pred bratry, jdu do koupelny, kluky jsem si domu netahala, a jinak me napada, k cemu by soukromi bylo dobre.
Spis popremyslej nad tim, jestli ty vytvorene pokoje uzijete, az deti frknou z domu. Moji pribuzni meli krasny byt, ale jejich dcera tak dlouho mrcela, ze chce vlastni pokoj (bydlela se dvema bratry jako ja), ze ji obetovali cast obyvaku a vytvorili tam takovy kamrlik), z obyvaku jim vznikl tmavy, mrnavy kutloch. Bratri se za nekolik malo let odstehovali na vysokou skolu, par let po nich sla i ona a rodicum zbyly prazdne pokojicky a dispozicne nic moc byt.
Ve stávající kuchyni je kotel. Neumím si představit mít pokoj s kotlem. A jeho přesun by byl zase dramatický. Hlavně finančně. O zvětšení chodby jsem také uvažovala. Alespoň by prostor byl vzdušnějsi.
Chci se právě vyvarovat temných kamrliku.
Když by děti měly ten větší pokoj, jak ho opticky předělit? Být tam 2 okna, je to jednoduché. Ale s jedním je to problém, aby druhá půlka nebyla tmavá.
Každopádně děkuji moc za nápady.
@Afrikana píše:
Vyrustaly jsme tri deti v jednom pokoji a ackoliv jsem odjakziva jako nejstarsi protestovala, ze chci vlastni pokoj (kamaradky vsechny mely svoje pokoje), tak jsem ve finale rada, ze jsem vyrustala s bratry v tom jednom pokoji. Nechapu, o jakem soukromi se v takovem pripade vzdycky mluvi?Kdybych se nechtela prevlekat pred bratry, jdu do koupelny, kluky jsem si domu netahala, a jinak me napada, k cemu by soukromi bylo dobre.
Spis popremyslej nad tim, jestli ty vytvorene pokoje uzijete, az deti frknou z domu. Moji pribuzni meli krasny byt, ale jejich dcera tak dlouho mrcela, ze chce vlastni pokoj (bydlela se dvema bratry jako ja), ze ji obetovali cast obyvaku a vytvorili tam takovy kamrlik), z obyvaku jim vznikl tmavy, mrnavy kutloch. Bratri se za nekolik malo let odstehovali na vysokou skolu, par let po nich sla i ona a rodicum zbyly prazdne pokojicky a dispozicne nic moc byt.
U mě a mé sestry vedly spory v rámci jednoho pokoje k takovým konců, že jsme spolu prakticky nemluvily, stále věčná hádky, jedna na druhou šílenou alergii. Vztahy se extrémně pokazily a dodneška jsem přesvědčená, že kdybychom měli každá svůj, nemuselo to zatít tak daleko. Na chalupě u babičky jsme se hádaly o 90% méně, tam jsme měly každá pokoj.
Takže já osobně jsem si řekla, že budu mít tolik dětí, kolik budu mít k dispozici pokojí. (aktuálně mám teda pokojů mrtě, ale dítě teda je jedno, ale to je jiný příběh).
Uvažování rodičů, že raději nechám děti trpět, abych pak jednou nemusel strahávat sádrokartonovou příčku, mi připadá extrémně sobecké.
@Anonymní píše:
Ve stávající kuchyni je kotel. Neumím si představit mít pokoj s kotlem. A jeho přesun by byl zase dramatický. Hlavně finančně. O zvětšení chodby jsem také uvažovala. Alespoň by prostor byl vzdušnějsi.
Chci se právě vyvarovat temných kamrliku.
Když by děti měly ten větší pokoj, jak ho opticky předělit? Být tam 2 okna, je to jednoduché. Ale s jedním je to problém, aby druhá půlka nebyla tmavá.
Každopádně děkuji moc za nápady.
Dát příčku jenom do půlky a to kolmo k nosné zdi a dveře z druhého pokoje přesunout blíž k oknu (nebo ty druhé zrušit úplně).
@Bábrdl Měla jsem to stejně. Teď si hlídám svoje soukromí jak blázen a vztahům se sourozencem to jenom uškodilo.
@KimL píše:
@Bábrdl Měla jsem to stejně. Teď si hlídám svoje soukromí jak blázen a vztahům se sourozencem to jenom uškodilo.
Přesně. Stala jsem se extrémně háklivá na soukromí. Dokonce jsme si s přítelem (nyní manželem) kupovali pro dva vždy apartmány nebo ferienwohnungy, prostě+ pobyt v jednom hotelovém pokoji pro mne byl noční můra.
@Bábrdl U nás to samé, myslím, že je to jedna z věcí, které mi vztahy s bratrem nejvíc narušila. Puberta v jednom pokoji.
Možná by mě šikanoval i tak, ale mít kam utéct…nemluvě o nulovém soukromí, rozdílých názorech na vše od teploty nebo míry hlučnosti v pokoji.
Narozdíl od zakladatelky jsme měli 3+1, ale rodiče nebyli ochotní k žádnému kompromisu a my měli ten nejmenší pokojík. Navíc i společný mobil a další věci.
Taky jsem si slíbila, že každé z mých dětí dostane vlastní pokoj jakmile po tom zatouží - předpokládám tak 8-10 let. Teď žijeme sami s přítelem v obřím baráku a čekáme, zda se nám ho podaří vůbec zaplnit. Ale nelituju.
Nikdy bych nechtěla připravit někomu takové dospívání, jaké jsem měla. Taky jsem utekla z domu hned po maturitě.
Autorku moc obdivuju, za snahu. Já bych tehdy brala i dvoumetrový kamrlík bez okna. Stěhování v úvahu nepřipadá?
Příspěvek upraven 31.07.17 v 15:48
Předně- anonym kvůli poznatelnému bytu a situaci. Děkuji za pochopení.
Mám 2 děti (kluk, holka), které za chvíli budou v pubertě. Mám byt 2+1 a obě děti by chtěly svůj pokoj.
Protože plánuju rekonstrukci el., potřebovala bych se poradit, jak to udělat, aby každé dítě mělo nějakým způsobem oddělené soukromí. Peněz není bohužel nazbyt a byt také není nafukovací. Mám pocit, že už jsem vyčerpala všechny varianty. Na architekta nebudu mít dost peněz (nebo kolik by takováto konzultace stála?), tak se ptám zde. Je tu plno šikovných a nápaditých lidí.
Vnitřní zdi jsou cihlove. Myslela jsem, že by se dětem dal ten největší pokoj a nějak rozdělil, ale je tam bohužel jenom jedno okno, takže jsem v koncích.
Moc děkuji za jakékoli nápady.