Jak dát 2 dětem soukromí ve 2+1?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
450
31.7.17 15:47
@Anonymní píše:
Předně- anonym kvůli poznatelnému bytu a situaci. Děkuji za pochopení.Mám 2 děti (kluk, holka), které za chvíli budou v pubertě. Mám byt 2+1 a obě děti by chtěly svůj pokoj. :)
Protože plánuju rekonstrukci el., potřebovala bych se poradit, jak to udělat, aby každé dítě mělo nějakým způsobem oddělené soukromí. Peněz není bohužel nazbyt a byt také není nafukovací. Mám pocit, že už jsem vyčerpala všechny varianty. Na architekta nebudu mít dost peněz (nebo kolik by takováto konzultace stála?), tak se ptám zde. Je tu plno šikovných a nápaditých lidí.
Vnitřní zdi jsou cihlove. Myslela jsem, že by se dětem dal ten největší pokoj a nějak rozdělil, ale je tam bohužel jenom jedno okno, takže jsem v koncích.
Moc děkuji za jakékoli nápady.
Šlo by to rozdělit příčkou do 2/3 pokoje ze stany, kde je zeď a tím by bylo okno pro oba, tam by jsi mohli dát třeba postel a měli by soukromí, pod okno by se mohly dát stoly a úložné prostory. Nebo zmenšit druhý pokoj, ale tam záleží jestli je nějaká zeď nosná nebo ne.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
31.7.17 15:54
@BlaZenkaB píše:
@Bábrdl Já bych tehdy brala i dvoumetrový kamrlík bez okna. Stěhování v úvahu nepřipadá?Příspěvek upraven 31.07.17 v 15:48

přesně! Cokoliv. Fakt cokoliv.
Ale naši taky. Nechali to eskalovat a přesně argumentovali, že až vy tady jednou nebudete… Myslím, že toho pak litovali, ale už bylo pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
31.7.17 15:59

Tak ona je jeste otazka, jak mas deti stare a jak si ony planuji budoucnost… pokud je jeden z nich treba v osmicce a planuje, ze pujde na stredni do jineho mesta na intr, tak bych to neresila… prezit se to da, my byli v jednom pokoji tri… cim jsme byli starsi, tim vic jsme tam chodili jen prespat… varianta koupit do nejvetsiho pokoje skrin, dat ji doprostred a podel sten skrine postele mi prijde rozumna (asi by to chtelo neco primo na miru)… pokud chces dva pokoje pro kazde dite, tak te zmena stavebni dispozice bytu nemine… pokud by to slo, tak bych zvetsila kuchyn a zmensila oba pokoje anebo v tom velkem pokoji vymenila okno, pokud je velke, za dve mensi a pokoj rozdelila prickou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.17 16:00

Každé dítě je jiné. Sourozenci se můžou snést a nemusí. Muzou si být podobní nebo úplně rozdilni. Takže chápu oba přístupy. Moje děti jsou právě jiné. Kluk si přeje svůj pokoj tak moc, ze by si nejraději na zahradě postavil vlastní chajdu nebo se odstěhoval do úplné zadele, jen aby měl svůj pokoj.
Doufám, ze nebudu ještě osocena, ze je to problém výchovy a měla bych to řešit u psychologa atp., jsem mile překvapena, ze to tady ještě napadlo. :mrgreen:
Zajímavé by mohlo být řešení s posunutím dveří. To me nenapadlo. To zkusím promyslet.

• Citovat
  • Upravit
3837
31.7.17 16:01

Taky souhlasím, my teda máme s bratrem vztahy v pohodě, ale to soukromí mi teda hodně chybělo, brácha byl pak.na Intru, tak se to dalo, ale taky jsem se zařekla, že budu mít tolik dětí, kolik budu mít pokojů. Ty pokoje nemusí mít deset metrů, stačí útulné útočiště.
Stěhování nejde?
Tak kuchyni do velkého, k tomu gauč a dva pokoje, ale já bych tedy nemohla žít celý život na gauči, to je pro mě ještě horší, než dvě děti v 3+1.
Ještě tak přepazit nějakými skříněmi nebo regály, soukromí vznikne taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6532
31.7.17 16:16

Nějaký policový/úložný systém? A to ve smyslu, že z jedné strany je šatní skříň, z druhé police. Každý by měl jednu zavíratelnou a jednu policovou stranu. Dalo by se to vyrobit. Závěsy, vertikální žaluzie? Ten pocit, že „na mě není vidět“ dětem, respektive synovi, pomůže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
31.7.17 16:18

@BlaZenkaB Přesně tak, my měli 1×1 m komoru a kolikrát jsem snila o tom, že bych si tam dala matraci a spala stočená do klubíčka, než být ve společném pokoji.

Příspěvek upraven 31.07.17 v 16:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
31.7.17 16:19

@BlaZenkaB nikdy jsem nepochopila, proč rodiče dávají v bytě ten nejmenší pokoj dětem, obzvlášť v případě, že ložnici používají jenom na spánek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.17 16:22

Stěhování těžko říct. Jsme v super lokalitě. Neženu něco většího za stejné peníze. Jsem samoživitelka.
Kuchyň do velkého by sla, ale jde pak o ten kotel v pokoji.
Mít peníze, da se carovat. Ale mít dost na takový zásah, to uz bych měla rovnou na větší byt.

• Citovat
  • Upravit
2896
31.7.17 16:24

Právě že by to nemuselo být větší, ale třeba jinak řešené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
31.7.17 16:27

Jo taky jsem měla pokoj s bratrem a věčný hádky o vše, když byl na intru bylo to lepší ale o víkendu jsem pak měla smůlu to měl zase přednost on… Taky jsme měli komoru a taky jsem snila o pokoji tam a přesně proto mám jen jedno dítě… Dodnes nechápu proč to nikdo nechtěl pochopit. S odstupem času na to nerada vzpomínám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
31.7.17 16:41
@KimL píše:
@BlaZenkaB Přesně tak, my měli 1×1 m komoru a kolikrát jsem snila o tom, že bych si tam dala matraci a spala stočená do klubíčka, než být ve společném pokoji.Příspěvek upraven 31.07.17 v 16:39

Já taky. :lol:
Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
31.7.17 16:42
@Gortyna píše:
Jo taky jsem měla pokoj s bratrem a věčný hádky o vše, když byl na intru bylo to lepší ale o víkendu jsem pak měla smůlu to měl zase přednost on… Taky jsme měli komoru a taky jsem snila o pokoji tam a přesně proto mám jen jedno dítě… Dodnes nechápu proč to nikdo nechtěl pochopit. S odstupem času na to nerada vzpomínám

Já taky nechápu. Moji rodiče chápali tehdy spoustu, ale v jiných byli fakt neústupní. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.17 16:43

Ted me napadlo. Co dát linku místo komory na chodbě? Zrušit spiz a zeď mezi chodbou a kuchyni. Kuchyň by sice byla v relativně tmavém koutě a vedle koupelny a wc, ale z kuchyně by pak byl obyvak a postel by se tam taky nacpala. Dětem by pak zůstaly celé pokoje.

• Citovat
  • Upravit
36556
31.7.17 16:47
@Gortyna píše:

moje sestra bohužel na intru nebyla. :,(
Kdyby jo, ještě se možná daly ty vztahy zachránit.

Ale pamatuju si, jak jsme na sebe řvaly, že jsme doufaly, že ta druhá půjde na intre a nic. :? Já jsem z Prahy, takže nereálné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí