Jak dáváte dárky pod stromek?

Filzefina
19.9.19 12:33

Jak dáváte dárky pod stromek?

Ahoj všichni. Už přemýšlím nad Vanoci a protože máme obývák spojený s kuchyní a budeme veceret u stromku, premyslim, jak to udelat s darky. Nasi dceri bude teprve 19 mesicu, ale i tak a do budoucna… jak to delate vy ostatni? Pekne se ochladilo a na me uz jde vanocni atmosfera… :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3155
19.9.19 12:34

Chodili jsme do pokojíčku vyhlížet Ježíška nebo ven se projít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
19.9.19 12:37

Asi bych vzala dítě přečíst si pohádku do pokojíčku a čekat na Ježíška. Tatínek by ještě musel “poklidit nádobí/vyvenčit pejska/zkontrolovat garáž” a pak by za námi přišel zrovna ve chvíli, kdy zazvoní Ježíšek. Táta roky “venčil psa” a nikdy jsem na to nepřišla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
19.9.19 12:40

@Filzefina Malým dětem dáváme dárky před večeří. Dělali jsme to tak i když jsem byla malá. Než se povečeří a člověk se dostane k dárkům, je minimálně 19h večer a fakt nic nenaštve víc, než když si chceš hrát s novými hračkami a prudící rodiče tě ženou do postele. Odpoledne se jdeme většinou projít, nebo jeden rodič nějak jinak odvede pozornost dětí a druhý rodič zatím rychle našupe dárky pod stromeček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
19.9.19 12:40

@Čičorečka tak hlavně, že jste toho psa opravdu měli :lol: horší by bylo, kdyby chodil venčit psa bez psa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
19.9.19 12:42
@Petula306 píše:
@Čičorečka tak hlavně, že jste toho psa opravdu měli :lol: horší by bylo, kdyby chodil venčit psa bez psa :mrgreen:

To by tehdy pojala podezření spíš máma, než já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.19 12:45

Nejsi sama ochladilo se a já nad vánoci taky už přemýšlím, my to děláme tak že po večeři jdeme s dětmi ven se projít, táta musí ještě nenápadně jít na WC když mi odcházíme :mrgreen: přijde za námi a dárečky jsou pod stromečkem ;) venku si pustíme ještě prskavky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
19.9.19 12:45

My jdeme odpoledne na procházku, třeba si jdeme do kostela pro betlémské světlo, a mezitím Ježíšek přiletí. Opravdu se nám to osvědčilo, protože děti si pak hrají s hračkami, v klidu se dodělá večeře a v klidu se najíme a né že jsou děti celý večer i u slavnostní večeře na zabití, protože se nemůžou dočkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
19.9.19 12:47

Jinak já už Vánoce řeším taky, mám první dárek pro starší dceru a začínám sepisovat nápady na dárky. Důvod je převážně čistě pragmatický, není to pak naráz takový ranec peněz, prostě se to plynule rozloží do tří měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040

@7.straka vidíš, já tu večeři s těšením milovala a moc ráda na to vzpomínám. Bylo to něco víc než jen se navečeřet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445

Darky mame na chodbe zamcene v mistnosti u kotle, po veceri chodime na balkon vyhlizet Jeziska, pritom zapalujeme prskavky, manzel se vzdycky zdrzi jakoze na WC a darky nanda pod strom. Pak prijde za nami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16

My chodíme po večeři před dům zapalovat prskavky 😊 já jdu za ostatními pozdeji, protože musím “naskladat nádobí do myčky” ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.9.19 12:49

Máme to stejně dispozičně a chodíme vyhlížet Ježíška do pokojíčku. Vždy tam někdo s dětmi je a koukají po světýlkách, ostatní se jdou postupně vyčůrat / dát nádobí do myčky apod. Děti zaujaté vyhlížením si ani nevšimnou, že tam nejsme všichni (trávíme Štědrý den na střídačku s prarodiči) a tak kolikrát ani není třeba vysvětlení. Pak akorát když jsme už opravdu všichni v tom pokoji zavolám na mobil v obýváku, mám pro tu příležitost stažený zvoneček a iluze je dokončena :mrgreen: Děti mají 7 a 4 roky a zatím nemají ani pochybnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
19.9.19 12:49
@Čičorečka píše:
@7.straka vidíš, já tu večeři s těšením milovala a moc ráda na to vzpomínám. Bylo to něco víc než jen se navečeřet.

Já jsem ráda, když si k tomu v klidu sedneme a nikdo neprudí „už jste dojedli, já chci dárky“ navíc jak píše @Hoa Mai děti mají šanci si s novými hračkami pohrát. Nebo je rozmlátit, jak se povedlo loni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
19.9.19 12:51

Za 8 let máme vyzkoušeno několik variant:

1. ze začátku jsme chodili pouštět lodičky do vany (plovoucí svíčky)
  2. procházka k babičce, kam jsme šli nakrmit kočky (i s babičkou, která u nás byla na večeři)
  3. jít ven zapálit prskavky, aby Ježíšek věděl, kam přiletět
  4. vloni vymyslel kluk, že půjdeme po večeři do posledního patra našeho věžáku, jestli ho neuvidíme z okna… výšlap do 21. patra ze třetího byl formou závodu, takže nikomu nebylo divný, že jsem dorazila poslední :-)
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný