Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
zdravím,určitě tu odpoví někdo povolanější
já s homeo ještě nemám až tak velké zkušenosti.ale dávám 3kuličky 3 x denně rozpustit ve vodě…před a po nejíst a nepít.řekla bych že jde o pravidelnost i během dne aby se tělo stimulovalo a ne jen na noc
.U nás to ještě v kombinaci s calgelem docela pomáhá.přeju hodně štěstí a nervů zoubky to jsou potvory:)
Obvykle se dává 5 kuliček ráno a 5 kuliček večer. Kuličky se rozpustí ve trošce vodě, čaji atd.
valja2002 píše:
Obvykle se dává 5 kuliček ráno a 5 kuliček večer. Kuličky se rozpustí ve trošce vodě, čaji atd.
Stačí kulička jedna. Někdo (někteří profíci) používá pro jistotu tři, kdyby byla nějaká vadná.
Buď dát cucat nebo rozpustit ve vodě. V jiných nápojích se rozpouštět NESMÍ (nemuselo by to totiž učinkovat).
S Calgelem bych nekombinovala. Mohl by způsobit, že by homeopatika ztratila účinnost. Prostě si musím vybrat, co použiju.
Chamomilla není jediným lékem na zuby, lék se musí vybrat podle projevů dítěte. Další zde:Miminka – koliky, zoubky .
Takže dát 1-3 kuličky vycucat. Když nezabere, dám za 10 minut další 3 kuličky. Pokud ani ty nezaberou, tak dítě potřebuje jiný lék než Chamomillu a Chamomillu musím přestat dávat.
Ahoj, tak já dávám Chamomilla Vulgaris 9 CH, 3 kuličky rozpustím ve vodě a dávám aspoň chvilku po jídle(večeři). Dávám je na noc, nám zabírají skvěle. Tak přeji, ať u vás taky účinkují a berušce a tím pádem i Tobě lépe. Jinak přes den občas namažeme Mundisal gelem, Calgel nám nepomáhá.
Jj, tak souhlas s Jankou, akorát tedy jen že mimino kuličky nevycucá ![]()
Rozpustit jedině ve vodě, nejlépe převařený.
Pokud počítám s dlouhodobějším užíváním (zoubky, okolo očkování, horečka) tak si rozpustím cca 5 kuliček v cca 50ml převařený vody ve vysterilizovaný lahvičce a dávám po lžičkách. Plastových, ne kovových.
Pokud homeopatikum nezapůsobí po 6 dávce, přestat dávat. Pokud zabere, tak také přestat dávat, nebo se to zhoupne do původního obrazu.
Dávky se od sebe dávají podle toho, v jaké je dáváte potenci a na jaký problém.
Ono je to celkem věda, nejde říct „kup si na zoubky chamomillu“. Musí se právě zhodnotit i projevy dítěte, příznaky, potíže…
Eh, to je pravda, mimčo kuličku nevycucá, já nekoukala na věk. Dá se taky rozpustit do sterilní stříkačky, pro malá mimča ideál.
Ale 6 dávek je zbytečné. Pokud je lék indikovaný, tak mimčo po druhé dávce v klidu usne. Když potřebuju více dávek, tak už je chamomilla jen podobným lékem a měla bych najít přesnější.
Tak jsem z toho zmatená
Tu Chamomillu mám dávat tedy jen při potížích? Mylím třeba když je dopo malá ok, tak ne a když je odpo protivná, tak dát první dávku a na noc druhou? Jestli jí to bolí nebo ne mi neřekne, je jí 14 měsíců…
A těch 6 dávek je myšleno jako když nezabírají, tak dát max. 6 dávek po těch 10 minutách? Nebo 6 dávek za den? Nebo 6 dávek za celou dobu užívání?
A jak poznám že lék zabral?
Koukala jsem na ty stránky co dávala odkaz Jankap a podle popisu je pro nás Chamomilla asi nejvhodnější…
všechny příznaky co jsou tam vypsané teda nemáme nemáme… nemáme horečky, ani nateklé tváře ani průjem nebo zelenou stolici… Spánek byl obrovský problém, ale poslední asi týden spinká hezky
v podstatě sedí první 2 body a to kdy dochází k zlepšení…
myšičko 6 dávek se myslí obecně. pokud jí nezabere jednu noc, zkusím ještě další noc, ale pak už kouknu na něco jinýho. nám teda na zuby líp zabírala chamomilla 30ch. a také calcarea carbonica, když mu rostly stoličky, které se prořezávaly delší dobu…
já osobně se u homeopatik pro Vojtu řídím aktuálním stavem, jak často mu to dát, a také potencí, samozřejmě.
Tu chamomillu 30 dávám jen 1× za den, před večerním koupáním.
Ale třeba Belladonu, když měl náběh na laryngitidu a horečky, jsem dávala při 40stupních po 10ti minutách a postupně to prodlužovala.
Pak třeba Pulsatillu 15 při žlutý rýmě dostával 2× denně…
Ale k tomu je potřeba prostě ta knížka, nejde říct podle jednoho problému, že když má rýmu, dám mu Pulsatilu. Na rýmu je dalších XX homeopatik, který budou vhodnější, podle toho, co mu jí způsobilo a jaké má další příznaky nachlazení… ![]()
info obecně čerpám z knížky Kompletní příručka homeopatické léčby od Mirandy Castro, kterou mi doporučila kamarádka, co studuje jakousi homeopatickou školu ![]()
Obrázku, díky moc za vysvětlení
Ta knížka se dá koupit normálně v knihkupectví?
V lékárně nám právě doporučila tu Chamomillu 15 a prodávají tam homeopatika normálně a vypadá to, že tomu paní rozumí páč mi vysvětlovala co je na co apod. Včera je ale neměla a objednávala je a když je dneska šel vyzvednout manžel, tak se nezeptal jak dávkovat a já si to nepamatuji, jestli mi říkala 3 nebo 5 kuliček a jestli jen ráno a večer nebo častěji
malá tam vyváděla, tak jsem jí vnímala tak napůl
doporučovala mi i nějaké čípky co se dávají když je to opravdu akutní…
Mysicka31 píše:
Tu Chamomillu mám dávat tedy jen při potížích?… všechny příznaky co jsou tam vypsané teda nemáme nemáme… nemáme horečky, ani nateklé tváře ani průjem nebo zelenou stolici… Spánek byl obrovský problém, ale poslední asi týden spinká hezkyv podstatě sedí první 2 body a to kdy dochází k zlepšení…
Myšičko,
ano, tu Chamomillu dáváš JEN při potížích a když ty potíže vypadají takto:
Problémy se objevují hlavně dopoledne kolem 9, večer a v noci, má neklidný spánek. Plus příznaky z toho odkazu, ale tyhle jsou nejtypičtější.
Dítě nemusí mít všechny popsané příznaky.
To jsou typické projevy.
Prostě pokud se malá vzteká, chce nějakou hračku, ale hned s ní mrskne vztekle pryč a řve a řve, může Chamomilla pomoci a je to důvod dát dávku.
Pokud dítě usne, ale po nějaké době se probudí a řve jak tur a pomáhá mu chování v náručí a důrazné pohupování, tak je pravděpodobné, že pomůže Chamomilla a je důvod dát dávku Chamomilly.
Jak to vypadá, když Chamomilla zabere:
Já používala 30CH. Problém se zubama se objevil vždycky chvíli po usnutí, malá se probudila a řvala a řvala. Stačila jedna dávka Chamomilly ze stříkačky a zklidnila se a vzápětí znovu usnula. Jen jednou jsem potřebovala dvě dávky po 10 minutách.
Pokud dám tři dávky, ale situace je stále stejná, tak dítě potřebuje jiný lék.
30 CH je silnější než 15 CH. Úplně stačí dát jednu kuličku nebo pár kapek 1 kuličky rozpuštěné a v čisté vodě bez příchuti (nutno promíchat).
Tady pár informací o dávkování Homeopatika - akutní choroby, potence a dávkování
Kompletní příručka homeopatické léčby od Mirandy Castro je výborná knížka, ale seženeš jí jen přes Internet, nejlépe na www.alternativa.cz
Janko, díky, díky moc za podrobný popis jak to vlastně je
teď už jsem moudřejší
paní v lékárně mi to začla vlastně tak nějak taky vysvětlovat, ale jak přišli další lidi, tak se mi už nemohla věnovat natolik aby to vysvětlila do detailu… Paní co byla za mnou ve frontě se totiž čertila ![]()
mysicko janka ti to pěkně vyložila ![]()
ještě existuje jedna knížka, netuším přesný název, asi homeopatie u dětí, tu mi tenkrát bohužel kamarádka nepřivezla, protože jí neměli. ona mi tu knížku pořizovala na nějakém homeo. semináři. a pak už jsem na ní poprvadě zapomněla, teď jsi mi to připomněla a zkusím si jí sehnat ![]()
ještě k těm čípkům - myslela asi Viburcol, to je polykomponentní homeopatikum, je v tom víc složek. no na našeho Vojtu to nikdy moc neplatilo, vyzkoušela jsem na něj dohromady dvě krabičky tak různě během těch jeho skoro 2 let, ale žádný zázraky se po něm neděly.
to je lepší si najít vhodný monokomponentní homeopatikum ![]()
Janka píše:Mysicka31 píše:
Tu Chamomillu mám dávat tedy jen při potížích?… všechny příznaky co jsou tam vypsané teda nemáme nemáme… nemáme horečky, ani nateklé tváře ani průjem nebo zelenou stolici… Spánek byl obrovský problém, ale poslední asi týden spinká hezkyv podstatě sedí první 2 body a to kdy dochází k zlepšení…
Myšičko,
ano, tu Chamomillu dáváš JEN při potížích a když ty potíže vypadají takto:
- Dítě se vzteká, řve, je velmi podrážděné,
- chce nějakou věc a když jí dostane, tak jí mrskne pryč,
- chce být nošeno a důrazně houpáno, to ho utiší.
Problémy se objevují hlavně dopoledne kolem 9, večer a v noci, má neklidný spánek. Plus příznaky z toho odkazu, ale tyhle jsou nejtypičtější.
Dítě nemusí mít všechny popsané příznaky.To jsou typické projevy.
Prostě pokud se malá vzteká, chce nějakou hračku, ale hned s ní mrskne vztekle pryč a řve a řve, může Chamomilla pomoci a je to důvod dát dávku.
Pokud dítě usne, ale po nějaké době se probudí a řve jak tur a pomáhá mu chování v náručí a důrazné pohupování, tak je pravděpodobné, že pomůže Chamomilla a je důvod dát dávku Chamomilly.Jak to vypadá, když Chamomilla zabere:
Já používala 30CH. Problém se zubama se objevil vždycky chvíli po usnutí, malá se probudila a řvala a řvala. Stačila jedna dávka Chamomilly ze stříkačky a zklidnila se a vzápětí znovu usnula. Jen jednou jsem potřebovala dvě dávky po 10 minutách.
Pokud dám tři dávky, ale situace je stále stejná, tak dítě potřebuje jiný lék.
30 CH je silnější než 15 CH. Úplně stačí dát jednu kuličku nebo pár kapek 1 kuličky rozpuštěné a v čisté vodě bez příchuti (nutno promíchat).Tady pár informací o dávkování Homeopatika - akutní choroby, potence a dávkování
Kompletní příručka homeopatické léčby od Mirandy Castro je výborná knížka, ale seženeš jí jen přes Internet, nejlépe na www.alternativa.cz
do jakého množství vody tedy rozpustit 1 kuličku chamomilly 30?
Ahoj, potřebovala bych prosím poradit. Už jsem to nevydržela a po skoro 3 měsících děsných nocí jsem dnes malé koupila homeopatika. Rostou jí zoubky a je to boj. Nic nepomahá. Nevíte prosím jak dávkovat na noc ?