Homeopatika před porodem

478
3.3.11 08:43

homeopatika před porodem

ahojky holky prosím nemáte někdo zkušenosti s těmato homeopatikama??
ARNICA MONTANA 15CH - prý se může brát již od 36.tt(5gran./den)
ACTEA RACEMOSA 9CH - 5gran./týden již od 8.měsíce
CAULOPHYLLUM THALICTROIDES 9CH - 5gran./3× za den od 37.tt

Prosím nemáte někdo zkušenosti s tímhle dávkováním?? Jsem ve 36.tt a docela bych byla ráda, kdybych nepřenášela a měla malého u sebe ještě pár dnů před termínem, mám doma dvouleteho chlapečka a docela už jsem ráda že se pohnu, takže by mě to docela pomohlo a prý tyhle homeopatika by měli pomoct, aby se nepřenášelo, nevíte o tom něco??navíc asi stejně přenášet nebudu, dr. říkal, že můžu už mít malého u sebe ještě před termínem a tak ybch si chtěla i k porodu trošku pomoct hoemopatikama, prvního syna jsem rodila 18hodin a to stačilo. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
soninka25
16.3.11 11:49

Dobrý den,
tak pokud můžu z vlastní zkušenosti, tak jenom doporučuji:-) :palec: :palec: :palec:
Arnicu berte, ta pomůže svalům a cévám, a taky proti velkým krevním ztrátám, po porodu na rekonvalescenci.
Druhá dvě homeo jsem měla k oběma mým porodům a porody byly opravdu v pohodě a rychlé (a obě mimi 4kg!:-)) :lol: :lol: Jen jsem ještě nevěděla o možnosti brát tato homeo předem, tak to vyzkoušené nemám. Ale jelikož čekám své 3.mimi, určitě se chystám je vyzkoušet i předem (oba kluky jsem přenášela 11dní!!Uf:-)) 8-o
Dávkování je tak, jak píšete,k porodu doporučuji dát tubičky tatínkovi a po 5kuličkách střídat po 15min. (ony se tak akorát rozpustí, tak tatínek akorát hlídá, která homeo byla naposled - a cítí se aspoň užitečný:-)). Ale všem fakt doporučuji!!!
P.S. Jo a ještě mi MOC pomohla CHINA 9CH - únava po porodu, vyčerpání, nedostatek tekutin, ztráta krve, to byl fakt zázrak (2× denně 5kul.)
Tak se mějte a držím pěsti,
Soňa
:kytka:

• Citovat
  • Upravit
mariannnka
13.10.12 00:01

Žádná homeopatika by se neměly preventivně :! užívat před porodem jen tak, pouze za předpokladu:

1. že by léčba konkrétního problému v průběhu těhotenství byla žádoucí (např. psychické výkyvy)
  2. léčba následného stavu PO porodu, urychlení rekonvalescence, atd.
  • Citovat
  • Upravit
puke
2.10.13 10:19

Zdravím, obnovuji diskuzi. Nyní jsem 37tt a chci začít brát Arnicu Montanu 15CH. Doporučovali ji na předporodním kurzu a chtěla bych znát další vaše názory. Pomáhá? Brali jste 5 granulí denně také od cca 36tt? Případně proč ji nedoporučujete..

Děkuji moc za odpovědi! :*
Misa

• Citovat
  • Upravit
20155
2.10.13 10:33

Jo, brala jsem ji, naštěstí ne preventivně, ale po porodu na nějaké problémy a přivodila jsem si slušnou depresi - takže homeopatika ano, ale pouze „na předpis“ kvalifikovaného zkušeného homeopata při konkrétním problému, nikoli preventivně.
Antibiotika si přeci tak nikdo nezačne zobat jen tak, když se zhorší počasí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
soninka25
2.10.13 10:33

Dobrý den,
jak jsem psala, určitě doporučuji, jen nevím, proč máte zvolenou 15CH, při fyzických projevech (jakým těhotenství a porod bezpochyby je) bych volila potenci spíše 9CH nebo 5CH!! Dávkování 5kul 2× denně, nebo ještě lépe 10kul rozpustit v 0,5 l neperlivé vody a vždy před napitím protřepat nebo promíchat.
Hodně štěstí a radosti,
 Soňa

• Citovat
  • Upravit
soninka25
2.10.13 10:37

Dobrý den,
nevím, odkud informace, že Arnika přivodí deprese, toto bych opravdu nespojovala:-))
 Soňa

• Citovat
  • Upravit
soninka25
2.10.13 10:43

A srovnávání homeopatik s antibiotiky není moc šťastné…

• Citovat
  • Upravit
20155
2.10.13 10:44
@soninka25 píše:
Dobrý den,
nevím, odkud informace, že Arnika přivodí deprese, toto bych opravdu nespojovala:-))
Soňa

Nemusíte si to spojovat. Po nějakých dvanácti letech praktikování homeopatie a prvním ročníku oficiálního studia homeopatie si to spojuji a proving jsem poznala celkem snadno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
2.10.13 10:45
@soninka25 píše:

V tomto smyslu je to pro laika velice vhodné. Málokdo si totiž uvědomuje, že homeopatika nejsou jen neškodné kuličky, které mohou pomoci, ale léčiva v rukách zkušeného a zbraň v rukách našeného laika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
2.10.13 11:16

Homeopatika nemaji zadne nezadouci vedlejsi ucinky kdyz cloveka jejich zobani uklidni, at si klidne da.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
soninka25
2.10.13 11:25

Tak to jsme se třeba potkávaly v učebnách!:-)
Každopádně můj názor jsem napsala…

• Citovat
  • Upravit
soninka25
2.10.13 11:31

Podle mě to vhodné spojení není… To, co píšete, je částečně pravda, ale právě pro laika nevhodně podaným a zavádějícím způsobem!! Toť vše.

• Citovat
  • Upravit
puke
2.10.13 14:55

Takže, jestli dobře chápu je 15CH silné?? Mám zvolit spíše to nižší nebo brát méně kuliček? Nám říkali že vedlejší účinky homeopatika nemají a může je kdokoliv..

• Citovat
  • Upravit
5137
2.10.13 19:18
@Damael píše:
Jo, brala jsem ji, naštěstí ne preventivně, ale po porodu na nějaké problémy a přivodila jsem si slušnou depresi - takže homeopatika ano, ale pouze „na předpis“ kvalifikovaného zkušeného homeopata při konkrétním problému, nikoli preventivně.
Antibiotika si přeci tak nikdo nezačne zobat jen tak, když se zhorší počasí :nevim:
@soninka25 píše:
Dobrý den,
Soňa

Ale Damael má pravdu. Nesprávně použitá Arnika skutečně může vyvolat problémy, např. deprese.

@soninka25 píše:

Proč to není vhodné? Protože si každý myslí, že homeopatické kuličky může zobat jak cukřík?
Homeopatika jsou stejně jako antibiotika léky. Měl by je předepisovat ten, kdo tomu rozumí. Pokud se berou nesprávně a ignorují se určitá pravidla, tak mohou způsobit problémy.
Kdo nevěří… jeho problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová