Jak děláte čínu?

4760
14.11.11 08:54

Jak děláte čínu?

ahoj,
miluju čínu, ale už mě nudí, že jí dělám pořád stejnou? Jak jí děláte vy? Zkusila bych něco nového :lol:
já dělám omáčku z masoxu a solamylu a zeleninu vařím doměkka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7602
14.11.11 09:03

Kuřecí maso a zeleninu mraženou, a omáčku dělám z oleje, vajec, solamylu, kari, pepře, worcesteru, magi a sojovky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
14.11.11 09:05
Erian píše:
Kuřecí maso a zeleninu mraženou, a omáčku dělám z oleje, vajec, solamylu, kari, pepře, worcesteru, magi a sojovky. :palec:

hmmm to zní dobře… jedno vejce? Já jsem občas ve vejci to maso naložila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
14.11.11 09:09

Tak já dělám takto: asi 3 cibule osmažím do skoro zlata, zasypu je lehce třtinovým cukrem a nechám zkaramelizovat, na to přihodím na nudličky kuřecí prs, zasypu ho Kari kořením, osolím a orestuju, to zaliju vodou a nechám povařit, nakonec to zaliju vodou se škrobem a nechám zhoustnout, až to zhoustne vypnu a zaliju smetanou. Někdy to dochutím i sójovkou. Sice to není pravá čína, ale je to mňamka :wink:

• Citovat
  • Upravit
weruuunka
14.11.11 09:13

Kuřecí maso, mandarinka, žampiony, chilli papričky, kešu oříšky, sojová omáčka, koření - Čína, olej, vývar :-P :-P

• Citovat
  • Upravit
5732
14.11.11 09:24

Kuřecí nebo vepřové maso,nakrájím na kousky,osolím opepřím,trošku koření na čínu malinko osmahnu na trošce oleje,přidám houby jidášovo ucho,asijskou zeleninu,bambus,podliju vodou,dusím doměkka,potom ochutím,sojovkou, ústřicovou omáčkou a sladkou chilli omáčkou..Zahustím škrobem na masité pokrmy :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
14.11.11 09:26

maso na nudlicky nalozim nejlepe pres noc v rychlosoli( maso vyrazne zmekne a je krehke presne jako z asijske restaurace) omyju od soli, pokapu sojovkou, osmazim na trosce oleje, pridam cibuli, mrkev, bambus, a nejakou zeleninu, chvilku restuji aby zelenina zustala krupava, v panvi musi byt dost stavy pokud neni pridam trochu vody, pepr, prip.koreni na cinu, nakonec zastriknu ustricovou omackou. Dobrou chut. Maso je mozne pred smazenim obalit v solamylu, vznikne krupava kurcicka a mame zase obmenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
14.11.11 09:45

Ahojky dělám hodně způsobů, ale třeba ten co tu ještě nezazněl - na pánev cibulku na trošku oleje, osmahnout, na to na nudličky maso a až je osmhlé i to přidám na tenké proužečky / 2mmx2cm / nakrájenou červenou a žlutou papriku. Pžidám pepř, sůl, podle hustoty buď vodu nebo solamyl. Lehce povařím, aby papriky byly na zkus a až je vše hotovo vmíchám jednu zakysanou smetanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6599
14.11.11 10:06

Já dělám nějak takhle http://recepty.vareni.cz/…-s-cesnekem/ a nakonec ještě když mám tak dám arašídy. Manžel čínu z králíka miluje, je to takové šťavnatější a hlavně trochu změna :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
14.11.11 12:18

já dělam poslední dobou na sladkokyselo, je to rychlovka a strašně dobrá :palec: , je to recept z MMB :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
14.11.11 12:20

ještě recept http://www.mimibazar.cz/recept.php?… ale omáčku děláme z dvojnásobného množství a zeleninu dávam jen mraženou. A je fakt že jak to maso se obalí jen v koření a solamylu tak pak má lepší chut než když jsme nakládala do solamylu a oleje a než se mě udělá rýže v troubě tak je čína hotová :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
14.11.11 13:16

holky ctu tady ze zahustujete solamylem :oops: ja s nim jednou neco zahustovala uz nevim co a udelali se mi tam takove kousky jako zele,byla jsem pekne nastvana a snazila se to z toho vybrat.takze stejne zahustuju moukou ze si ji dam do sklenicky s vodou a poradne to zamicham a je to…jak se zahustuje tim solamilem? dekuju :oops: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
14.11.11 13:44

kuřecí maso na nudličky, rozšlehat 2 vejce, 1 lžíce Maggi, 2,5 lžíce solamylu, 1 lžíce vegety, 0,5 lžíce pepře, 0,5 lžíce soli, půl lžíce majoránky, 6 stroužků česneku, trochu chilli, vše se smíchá a nechá 24hod odležet. Je to výborný :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
14.11.11 14:36
jaja84 píše:
holky ctu tady ze zahustujete solamylem :oops: ja s nim jednou neco zahustovala uz nevim co a udelali se mi tam takove kousky jako zele,byla jsem pekne nastvana a snazila se to z toho vybrat.takze stejne zahustuju moukou ze si ji dam do sklenicky s vodou a poradne to zamicham a je to…jak se zahustuje tim solamilem? dekuju :oops: :kytka:

musis ten solamyl nejdriv rozmichat v trosce vody, kdyz to tam jen tak nasypes tak to vzdycky zhrudkovati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
14.11.11 15:28
papavlinka33 píše:
jaja84 píše:
holky ctu tady ze zahustujete solamylem :oops: ja s nim jednou neco zahustovala uz nevim co a udelali se mi tam takove kousky jako zele,byla jsem pekne nastvana a snazila se to z toho vybrat.takze stejne zahustuju moukou ze si ji dam do sklenicky s vodou a poradne to zamicham a je to…jak se zahustuje tim solamilem? dekuju :oops: :kytka:
musis ten solamyl nejdriv rozmichat v trosce vody, kdyz to tam jen tak nasypes tak to vzdycky zhrudkovati

aha takze stejne jako s tou moukou :oops: jsem blba vim :lol: dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport