Jak děláte štávu k ptáčkům?

106
5.1.12 20:41

jak děláte štávu k ptáčkům?

Ahojky zítra se chystám dělat ptáčky s rýží ale moc neumím dělat k masu štávu můžete mi napsat jak děláte štávu k ptáčkům vy? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6552
5.1.12 20:44

Ja vytahnu ptaky z pekace, doliju vodou, pokud je po doredeni malo slana, tak dosolim, a mirne zahustim hotovou tmavou jiskou, mame to tak radi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.12 20:47

Já dělám jako omáčku, posílám recept, tak si z toho vyber ;)
Na horkém oleji opeču zprudka hotové ptáčky, asi 5 minut. Pak je vyndám a do výpeku dám 4 lžíce oleje a 2-3 nakrájené cibule. Opeču do světle hněda a zaliju 1 l vývaru (nebo voda + masox). Vrátím do toho ptáčky a dusím 1 - 1 1/2 hodiny. Pak vyzkouším, zda jsou měkké. Pak si rozdělám 2-3 lžíce hladké mouky v 0,5 l studené vody, rozšlehám pořádně metlou a naliju do hrnce. Dochutím a hotovo. Mňami mňam :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
5.1.12 20:49

Hovězí závitky (ptáčky) orestuju ze všech stran na sádle a slanině nebo směsi olivového oleje a másla (podle toho co je uvnitř závitků). Orestované zaleju trochou vody a dusím v papiňáku. Po cca půl hodině závitky vyndám a vydušenou tekutinu zredukuju na požadované množství (vyvařím). Pak přidám záklechtku z mouky a vody a provařím aspoň 15 min. Dokořením nebo zjemním trochou másla podle chuti a hotovo. Chuť omáčky je daná hlavně kvalitou masa a náplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
5.1.12 20:53

Na rozpáleném oleji opeču zprudka ptáčky ze všech stran, dám si je bokem a do toho výpeku přidám přiměřeně plnotučné hořčice (cca 3 vrchovaté lžíce), osmahnu. V tlakáči zpěním cibulku, naliju k tomu tu horřici, přidám ptáky, zaliju cca 1,5l horké vody z konvice, přihodím 2 kostky extra silného bujónu, zavřu, vařím. Potom jenom zahustím, přidám najemno nakrájené 4 sterilované okurky a jedno uvařené vajíčko taky nadrobno pokrájené,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
say
1461
5.1.12 20:54

Jé já zítra budu dělat taky ptáčky, ale s knedlíkem :-) : orestuju cibulku, slaninu na sádle, potám přidám ptáčky, orestuji, zaliju hov. vývarem, podusím tak 1,5 h.. vyndám ptáčky, zredukuju, zahustím troškou mouky a dokořením :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
5.1.12 20:55

já maso silně potřu hořčicí, vložím vajíčko, okurky a párky a zabalím; do hrnce dám olej, lehce osmažím cibulku a přidám ptáčky, ty ze všech stran lehce osmažím a zaliju vodou; pak ještě přidám půlku hovězího bujónu (chuť omáčky udělá do značné míry „vyteklá“ hořčice z ptáčků) - tak hodně štěstí

• Citovat
  • Upravit
9226
5.1.12 21:07

Maso potru plnotucnou horcici, osolim, opeprim, dam tam kus kysely okurky, kus parku a vajicka, zabalim bud no nite nebo paratkama. Orestuju do sklenena cibuli, pridam ptacky, rychle orestuju aby se to zatahlo, zaleju vodou, zavru tlakac a varim tak pul hodinky. Vyndam ptacky, ponornym mixerem rozmixuju nerozvarenou cibuli, pridam smetanu, zahustim bud moukou nebo tmavou jiskou, dosolim a je hotovo :) zrovna jsme je dneska meli k veceri, je to rychlovka :) a vsem to naramne chutna …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1539
5.1.12 21:24
Bublana píše:
Já dělám jako omáčku, posílám recept, tak si z toho vyber ;)
Na horkém oleji opeču zprudka hotové ptáčky, asi 5 minut. Pak je vyndám a do výpeku dám 4 lžíce oleje a 2-3 nakrájené cibule. Opeču do světle hněda a zaliju 1 l vývaru (nebo voda + masox). Vrátím do toho ptáčky a dusím 1 - 1 1/2 hodiny. Pak vyzkouším, zda jsou měkké. Pak si rozdělám 2-3 lžíce hladké mouky v 0,5 l studené vody, rozšlehám pořádně metlou a naliju do hrnce. Dochutím a hotovo. Mňami mňam :lol: .

To je přesně ono :palec: ňamy ňam :-)
když mám hodně cibule, tak tam ani nedávám mouku, buď se všechna cibule rozvaří nebo šťávu rozmixuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
5.1.12 21:27

Tak já rovnou ty ptáčky orestuju na másle a cibuli, přidám i třeba trochu slaniny, jak se maso zatáhne, přileju vodu, přidám (podle chuti a od oka :) ) plnotučnou hořčici, osolím a opepřím. Případně zahustím jíškou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
5.1.12 21:34

s ptáčkama se nebalím, všechno naházím do jednoho hrnce v pořadí : cibulka do zlata, maso, hořtice, voda a následně vše ostatní, osolím opepřím a dusím dokud není maso ok žádného průmyslového bujonu není třeba všecka chuť jde ze surovin

pak už jen dohustím klasickou máslovou jíškou a jde se dlabat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2535
5.1.12 21:35

Omlouvám se zakladatelce s dotazem, ale jaké na to kupujete hovězí?

Jinak dělám jako Princezna, říkáme tomu rozstřelený ptáček :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karolínka12
5.1.12 21:40

já třeba hovězí zadní plátky

• Citovat
  • Upravit
5.1.12 21:41
Mijunkaa píše: … říkáme tomu rozstřelený ptáček :mrgreen: .

:D :D
Maso se asi nejčastěji používá z kýty, já u řezníka řeknu plátky na ptáčky (rolády) a už jsem si všimla, že mi dala pokaždé jiné, ale vždycky to bylo dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
5.1.12 22:23
Mijunkaa píše:
Omlouvám se zakladatelce s dotazem, ale jaké na to kupujete hovězí?Jinak dělám jako Princezna, říkáme tomu rozstřelený ptáček :mrgreen: .

my zas rozsypaný ptáčky :lol:

a protože nepotřebju plátek na zabalení tak klidně koupím i prorostlejší přední

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí