Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj holky, asi budu vypadat jako b…c
od narození malého omyji lahvičky saponátem a vodou a vložím je do roztoku s dezinfekcí MILTON. Včera MILTON došel a pro nový jedu až za týden. Asi mi nezbyde nic jiného než vyvařovat.
Jak dezinfikujete lahvičky??? díky za rady ![]()
Vyvařit cca 5 minut a nechat v té vodě odstát dalších 15 minut
@Alčák1 já používám lahvičky jen jednou denně na kaši a klasicky vyvařuju, tak jednou za 3 dny, jinak jenom umyju a hotovo. ![]()
Na co desinfekce? umyju a nechám vyvarit a hotovo. Bych se nedoplatila a setrim zivotni prostedí ![]()
Sterilizovala jsem je ve sterilizátoru do mikrovlnky, každý den.
Nedesinfikuji, nevyvařuji, umeju horkou a saponátem, pro úplně pidimimino to proleju ještě vařící vodou z konvice.
Já mám lahvičku MAM, je samosterilizační, dá se do mikrovlnky a je to..
Upřímně, máš 5ti měsíční mimčo, už bych nedezinfikovala. Kojila jsem, ale v případech nouze jsem nedezinfikovala. Jen před prvním použitím jsem vyvařila. A čas od času dudlíky/savičky.
Příspěvek upraven 13.11.12 v 10:52
@Gladys píše:
Nedesinfikuji, nevyvařuji, umeju horkou a saponátem, pro úplně pidimimino to proleju ještě vařící vodou z konvice.
dělala jsem to úplně stejně
Nikdy jsem ničím nedesinfikovala, nějak nevidím důvod. Pro úplně malinký mimi bych jen vyvařila a nebo zalila vroucí vodou. Od 6. měsíce jen umeju jarem a pořádně vypláchnu. Když totiž vidim, co všechno je schopná narvat do pusy, desinfekce skleniček trochu ztrácí smysl ![]()
Jé, to jsem si nevšimla, v 5m desinfikovat? Vždyť to mimino už sahá všude kolem sebe, cpe všechno do pusy, to už je úplně k ničemu. Pořádně umýt flašku, aby někde ve vintu nezůstali nějaké zbytky, mastný film a tím to hasne ![]()
No oni furt straší těmi průjmy, tak jsem dezinfikovala protože jsem měla strach
ale jak tady čtu, stačí saponát, voda a popř. přelít vařící vodou. Ještě jsem se chtěla zeptat, jak necháváte okapat. Protože když dám lahvičky na čistou utěrku zapařují se ![]()
Jednou za týden vyvařím. Jinak omývám saponátem a horkou vodou.
Vzdy jsem jen umyla vodou s jarem..nikdy nic vic..a odkapat..normalne sem je dala na odkapavac s ostatnim nadobim
nebo jen vylila prebytecnou vodu a supla do skrinky..