Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
od narozeni používáme Nutrilon HA, kvuli tatinkovymu atopickymu ekzemu. Jak dlouho by se melo HA mleko pouzivat? Nase detska mudra mi rikala, ze po pul roce uz nemusim, ale pouzivame teda dal HA 2…
Hani, nemám zkušenost, ale dle mého názoru tím absolutně nic nezkazíš..
Taky my jsme taky dávali HA mléko nutrilon kvůli alergii na mléko co má tchýně.vyzkoušeli jsme pak normální nutrilon a zanedlouho se objevil ekzém,ale zatím nevím jestli to bylo opravdu po tom normálním nutrilonu nebo to byla jiná příčina.teď jsme na nutrilonu alergy care.ale víš co když to malýmu chutná proč to měnit.co mě teda jediný vadí že je to docela pálka ta cena u nutrilonu.
no ja to resim prave kvuli financim, ty HA mleka jsou draha a Nutrilon ted jeste podrazil ![]()
Tak zrovna tuhle otázku jsem položila včera dr. a ona mi řekla, že prý aspoň do roka, že prý dle studií to opravdu chrání hlavně proti exémům. Takže já v tom budu pokračovat. Finance neřeším, jen jsem chtěla vědět, jestli to Toničce nedávám už zbytečně.
… Ještě upřesním. Já UM používám jen na nemléčné kaše, protože kvůli alergiím a exému právě nechci kupovat mléčné, kde je obyč UM a používám ten UM HA.
Příspěvek upraven 06.01.10 v 14:19
ja chci taky aspon do toho roku vydrzet, zkousime ted Hami HA, snad ji to neucpe, Nutrilon nam vyhovoval, ale je fakt, ze uz to leze do penez hodne ![]()
Já používám Bebu, ale nevím, jaký jsou finanční rozdíly. Nutrilon jsme používali na dokrm a moc malé nevyhovoval.
Nám dr. doporučil HA do dvou let a pak normální UM do tří let. Ale já jsem fakt extrémní atopik ekzematik a alergik celkově, možná u rodičů, kteří na tom nejsou tak zle stačí do toho roka.
Používali jsme Bebu HA, protože byla levnější než Nutrilon HA a vyhovovala nám. Tehdy ještě nebyla HA varianta Sunaru. U druhého dítka zkusím asi ten HA Sunar.
Nevím, jak moc vadí měnit druh UM, ale tak můžete jedno balení toho HA Sunaru zkusit a když nebude malého bolet bříško nebo tak něco, tak bych to brala, že je to ok a klidně druh UM vyměnila za tu levnější HA variantu.
Dost jsem to srtudovala, tak po pul roce HA mlika uz preventivni ucinek na alergie nemaji, ale mohou se davat dale, bo jsou lepe stravitelne.
Pudloslavo, mě řekla dr. že na alergie sice ne, ale na exém ano!
Ja davam porad HA, konkretne ted Bebu HA 3. Pri zavadeni prikrmu jsem ho zacala davat do nemlecne kase (HA 1) a od te doby pokracuju.
My ani jeden alergii nemame, ale D. mel ekzem a reakce na jakykoliv mlecny vyrobek, mlecnou kasi, dokonce i AL 110 bez laktozy, takze tam bude nejakej problem s mlecnou bilkovinou, s vekem se to hodne lepsi, ale kdyz mu to vyhovuje, nema reakce a dobre kaka, tak to nechavam, jinak bych mozna presla na normal mleka, pokud zadne reakce nemate a to traveni by potom bylo ok (prujmy a tak)..
tak jsme vyzkousely Hami 2ha, male vyhovuje, ale dnes jsem se dozvedela, ze toto mleko uz se prestava vyrabet, misto neho je Nutrilon HA, to mi potvrdila pani z Hami.....takze zustaneme u Nutrilonu do roka a pak obyc. mleko
Ahoj,
malý má od půl roka na krku seboritickou dermatididu - ale momentálně minimálně 2 měsíce má krk čistý. Malého kojím, ale v roce to chci ukončit. Tak jsem mu chtěla začít dávat UM, ale nevím jestli HA nebo normální. Baští mi i jogurty, kupuji i mléčné kaše, nic mu to nedělá. Co myslíte? Tady čtu, že po roce je to zbytečný. Jinak já mám lehkej exkzém (sem tam mezi 2 prsty na rukou), bývala alergik na trávy a prach, jinak dobrý, z přítelova strany nic.
Pokud dáváš jogurty a mléčné kaše, má v nich mléčnou bílkovinu v plné palbě, HA mléko je zbytečné.