Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Holky, narazila jsem na použití tohoto homeopatika pro: Zástava tvorby mléka u plačtivých maminek s vyhraněnou potřebou po povzbuzení a utěšování.
Jenže jsem nepochopila, jestli se používá k zastavení laktace, či naopak, když se laktace zastaví, tak k jejímu povzbuzení a uklidnění maminky?
Nemáte některá zkušenost?
Pulsatilla je pro plačtivé typy, kterým se rychle mění nálady, jsou horkokrevné, potřebují čerstvý vzduch, útěchu, málo pijí. Takže pokud jsi tento případ, může Ti pomoct líp zvládat nálady. Obecně nízké potence podporují tvorbu a vysoké opačně. Nepochopila jsem, jestli chceš zastavit laktaci nebo jen povzbudit ![]()
No zastavit právě ne, ale ty nálady bych potřebovala poopravit. Proto jsem se ptala. Špatně snáším tohle zimní období spolu s kojením, nevyspáním, únavou a stereotypem. A říkám si, že už to musím řešit. Místo toho, abych se těšila z dětí, jsem pořád unavená, pak jsem na ně protivná a brečím. Mám je 19 měsíců od sebe a je to fuška a když začnou brečet obě najednou, mám chuť se vším seknout a utéct… Už jsem přemýšlela i o tom, že malého odstavím, protože se pak hormonálně srovnám a bude líp. Chci ale zkusit opravdu všechno, než dojde na Nutrilon. V tomhle stavu škodím sobě i svému okolí a nikdo není šťastný a spokojený…
ja ted mám objednaný :
Lachesis Mutus a Sepia Officinalis ale vždycky záleží na konkrétních potížích.
U mě předrážděnost, silný (hoodne) PMS (pravidelně každý měsíc vyhazuju chlapa z baráku), nepředvídatelné změny nálad,vadí mi hluky (šumy), stále puntíčkářské uklízení atp..no prostě su magor:D
Neco objednej a vyzkoušej, víra tvá tě uzdraví. (možná
)
Napíšu co to udělá se mnou ![]()
J.
Tak to jsem ráda, že nejsem sama
Už mám koupeno. Ale taky su magor ![]()
Takhle nízký potence nic moc neudělají a vyšší bych si sama nedávala. Takže radím najít si klasickýho homeopata a nechat se odebrat od něj. Nebo můžeš zkusit bachovky. Jsou to kapky, můžeš si vybrat i víc najednou a nechat si je namíchat. Kapou se normálně do pití a dokážou běžný rozlady řešit. Já takhle přežívala jednu dobu na netýkavce - mám děti od sebe 26 m ![]()
Asi bych ti poradila, abys nedala na radu typu něco si kup - já beru Lachesis a Sepii, tak to zkus taky - zejména pokud jsi třeba konstitučně Pulsatilla. Jak psala Lasička malé potence ti na psychiku dlouhodobě nepomůžou a s vysokými neexperimentuj. Ještě pro Janáčka - Lachesis by se neměla brát po Sepii, jsou to vůči sobě tzv. nepřátelské léky a může v tomhle pořadí nastat výrazné zhoršení. Jsou si to celkem podobné léky, ale není důvod je střídat. Bu´d potřebuješ Lach. nebo Sep. a zkušený homeopat by tyhle dva léky měl být schopen rozlišit. Ale pokud bereš nízké potence a pomáhá ti to, tak není asi co řešit, nicméně já bych to tak nedělala.
Aha, bubi - já mám teprve objednáno, musím si to ještě jednou přečíst. Nemyslela jsem si, že si můžu náko ublížit..
všude píšou že ne..
Já jsem si koupila tu Pulsatillu 9CH a zdá se mi to lepší. Možná je to náhoda, možná mě víra má uzdravuje, ale prostě je to lepší - teda ne úplně dobrý, ale už aspoň nevstávám s tím, že mám zrovna depku, že děti ječí, mám poblité pyžamo od mladšího, v koupelně hora pozvraceného prádla od večera od starší. Snídaně až v poledne, protože řvou na střídačku… Prostě se snažím to brát s humorem.
Tohle, kdyby mi někdo vyprávěl, když jsem byla svobodná a bezdětná, tak tomu prostě neuvěřím… Nechci se rouhat, ale je to teda pořádná lekce!